Kritik noktalara girildi! PKK'ya ağır darbe

Son bir haftada terör örgütü PKK üyesi 41, DEAŞ üyesi 32 terörist öldürüldü. Azaz-Cerablus arasında toplam 222 meskun mahal ve bin 840 kilometrekarelik alanda kontrol sağlandı.

GİRİŞ 10.12.2016 11:28 GÜNCELLEME 10.12.2016 11:39
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Genelkurmay Başkanlığınca yapılan haftalık bilgilendirmede, 1-7 Aralık arasında yürütülen terörle mücadele faaliyetleri ve Fırat Kalkanı Harekatı'na  yönelik güncel durum hakkında bilgi verildi.

OPERASYONLAR HIZ KESMEDEN SÜRÜYOR

Bilgilendirmeye göre, bölücü terör örgütünün yaz-kış sürekli barınma  alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullanması açısından büyük önem  taşıyan bölgelerden özellikle Şırnak, Hakkari, Siirt, Mardin ve Bitlis'te operasyonlar sürüyor.

PKK'NIN KIŞ ÜSLENMESİNE DARBE

Bu kapsamda, Hakkari'nin Çukurca ilçesi, Güven ve Hisar Dağı bölgeleri  ile Muş, Bitlis Sehi Ormanları ve Elazığ'ın Karakoçan bölgelerinde yürütülen  operasyonlarda 41 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonlarda 18 el yapımı  patlayıcı, 6 roketatar, 1 uçaksavar, 3 keskin nişancı tüfeği, 20 piyade tüfeği,  37 tabanca ve yaklaşık 3 bin kilogram amonyum nitrat, çok miktarda değişik çap ve  cinste mühimmat ile el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan kablo, fünye ve  patlayıcı madde ele geçirildi. Bölücü terör örgütüne yönelik sınır hattında yürütülen operasyonlarda  da 5 milyon 29 bin 490 paket kaçak sigara ele geçirildi. Bitlis'in Sehi Ormanları bölgesinde 21 sığınak, Muş kırsalında bir  sığınak, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir sığınak, Antalya'nın Kemer ilçesinde 2  sığınak, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde de 3 sığınak olmak üzere toplam 28 adet  sığınak, yaşam ve gıda maddesi ile örgütsel dokümanlar imha edildi. Son bir haftadaki operasyonlarda bölücü terör örgütünün saldırılarında  3 asker şehit olurken, 10 asker yaralandı. Ayrıca hudut denetim ve kontrolleri sonucunda, Türkiye sınırlarından  yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 6 bin 462 kişi yakalandı.

KRİTİK NOKTALAR TEMİZLENDİ 

Genelkurmay Başkanlığınca yapılan bilgilendirmede, "Yürütülen  operasyonlar sayesinde terör örgütü özellikle Hakkari, Bitlis, Muş, Elazığ,  Diyarbakır bölgelerinde ağır zayiata uğratılmış, bölücü terör örgütü açısından  kritik yerler önemli oranda teröristlerden temizlenmiştir. Ayrıca tespit edilen  sığınaklarda ele geçirilen silah, mühimmat ve patlayıcı madde yapımında  kullanılan malzemeler ile örgütün lojistik bacağı ağır darbe almıştır. Böylece  terör örgütünün kış tertiplenmesi kapsamında hazırlık faaliyetleri engellenmeye,  kısıtlanmaya devam edilmiştir." değerlendirmesine yer verildi.

Ayrıca TSK'nın diğer güvenlik güçleri ile koordineli bir şekilde  yürüttüğü operasyonlarda elde edilen başarıların teröristlerin moral ve  motivasyonunda çöküntüye sebep olduğu belirtilerek, "Bu durum sık sık bölücü  terör örgütünün telsiz görüşmelerine de yansımakta, teröristlerin birbirleri  arasında çıkan anlaşmazlıklar ile yaşadıkları panik ve korku açık bir şekilde  görülmektedir.TSK tarafından gece-gündüz demeden ağır kış şartlarına rağmen iç  güvenlik harekatına büyük bir kararlılık ve azimle terör örgütünün beli  kırılıncaya, son terörist etkisiz kılınıncaya kadar devam edilecektir." ifadeleri  kullanıldı.

32 DEAŞ'Lİ TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ  

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında son bir haftadaki operasyonlarda,  TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) yoğun ve kararlı  mücadelesi sayesinde Azaz-Cerablus arasında toplam 222 meskun mahal ve bin 840  kilometrekarelik alanın kontrol altına alındığı bildirildi.  Bilgilendirmeye göre, DEAŞ terör örgütünce 7 Aralık'ta Al Kufayr  kuzeyinde konuşlu Türk birliklerine yapılan saldırı sonucunda bir askerin şehit  olması, bazı askerlerin de yaralanması üzerine çıkan çatışmada 9, El Bab  bölgesinde tespit edilen 12 DEAŞ hedefine yapılan hava harekatında ise 23 olmak  üzere toplam 32 DEAŞ mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Ayrıca 3 tank, bir zırhlı personel taşıyıcı, biri silahlı olmak üzere  2 araç, bir bomba yüklü araç, 3 karargah binası, 2 kontrol noktası ve 3 barınma  yeri imha edildi. Bilgilendirmede, DEAŞ'ın bölgeden temizlenmesine yönelik harekatın  doğu-batı, kuzey-güney istikametlerinde devam ettiği aktarılarak, PKK/PYD  terörist unsurlarının Afrin'den doğuya, Münbiç'ten batıya doğru olabilecek  saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle  devam edildiği vurgulandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Kürt Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Ozgur suriye ordusunun agir silaha ihtiyaci var katil diktator esad ve iranli teroristler Halepte Turkmen katliami yapiyot
    Cevapla
  • Mardinli 7 yıl önce Şikayet Et
    Çocuk katili teror orgutu pkk li teroristler Membicten tamamen temizlenmelidir
    Cevapla
  • Kutluk kağan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vur serilsin leşleri Dağılsın keleşleri Pusucu kalleşleri Vur Allah aşkına Vur dönsünler şaşkına TÜRK ün şanlı ordusu Vur muhammet aşkına
    Cevapla
  • ali-veli 7 yıl önce Şikayet Et
    vah vah vah fetöcü abileri olmayınca kuş gibi avlanıyorlat...:) bereketli bir mevsim
    Cevapla
  • makif 7 yıl önce Şikayet Et
    TÜRKİYE asla duygusal olmadan AFRİN e girmek zorundadır . bunu neden yapıyorsunuz derlerse HATAY kentimiz AFRİN de ki YPG PYD PKK tarafından tehdit altında VE bizim AMANOSLAR da büyük tehdit olusturuyorlar diye AFRİN e kesinlikle TSK girmelidir ...!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!