Cumhurbaşkanı: Ana sınıfından başlayarak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da yaptığı konuşmada eğitim sistemine değindi. Erdoğan, bu sistemin önümüzdeki günlerde tarihle barışık bir zemine oturtulacağını söyledi.

GİRİŞ 10.12.2016 15:27 GÜNCELLEME 10.12.2016 16:55
Bu Habere 92 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevcut eğitim sisteminin gençlere kendi tarihlerini, kültürlerini unutturmak ve düşman etmek üzere kurulu olduğunu belirtti. Erdoğan, 15 Temmuz ile birlikte vesayetin gücünün kırıldığını ve böylece kültürüyle barışık bir sistem getirmek için yolun açıldığını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 111 projenin toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, 15 Temmuz'da halkın zorla sokağa çıkmadığını belirterek, bu olayın tarihi öneminin bazıları henüz kavranamadığını söyledi. Erdoğan ayrıca, 15 Temmuz'la bazı çevrelerin gücünün kırıldığını da sözlerine ekledi.

'ANA SINIFINDAN BAŞLAYACAK'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

''Ülkemizde uzun süre tarihimizi unutturma kendi değerlerimize düşmanlık üzerine kurulu bir eğitim sisteminin dayatılmaya çalışılması mahçubiyetten kaynaklanıyor.

Önümüzdeki dönemde, İnşaallah, ana sınıfından başlayarak tarihimizle, kültürümüzle barışık bir zemine oturtacağız.''

YORUMLAR 92
  • Vatan sever 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun senden reis
    Cevapla
  • Hamdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yorumları okudum milletimiz çok bilinclenmis maşallah herkes çok güzel dusunlerini yazmış inşallah rabbim hakkımızda hayırlısıni nasip etsin
    Cevapla
  • OKUYUN 7 yıl önce Şikayet Et
    Kendi tarihimiz konusunda en cahil milletiz..bende dahil..sebep öğrencide değil sebep kalitesiz hocalarda.
    Cevapla
  • ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    EğiTİM EğiTİM EğiTİM bu çok önemli...dinini tarihini kültürünü bilen seven sayan bir millet yetiştirmek eğtimden geçer bi iznillah...buna önemle eğilmeliyiz...
    Cevapla
  • zeki Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    Bize ait gerçek tarih, İslam dini ve Mübarek peygamberimiz Hz. Muhammed s.a.v efendimizi anlamayı daha küçük yaşta öğretelim. Bunları sırf ders olsun diye değil insanlarımızın öğrenip, kavrayıp anlamaları için olmalıdır. EĞİTİMDE DERSLER İMTİHAN OLMAKTAN ÇIKIP İLİMLERİ BİLMEK İÇİN OLMADIKÇA ASLA EĞİTİMLİ BİR TOPLUM YETİŞMEMİŞ OLACAKTIR. Onun için mutlak surette dersleri öyle anlaşılır hale getireceğiz ki çocuklara sade bir şekilde çizgi romanlarla da dahi olsa anlatılması gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'dan 11 kat daha büyük! Tarih verdiler: Şeytan lakaplı kuyruklu yıldız yaklaşıyor!
CHP'deki para kulesi skandalında maskeleri düşürecek çağrı: Eğer Kaftancıoğlu konuşursa...