Can Dündar'a 'sen hainsin' diyen vatandaş konuştu

İsviçre'de Can Dündar'a 'sen vatan hainisin' diyen Mehmet Çek, o toplantıda söz hakkı verilmediği ve kendisine linç girişiminde bulunulduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 10.12.2016 22:54 GÜNCELLEME 19.06.2017 17:21
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Ezgi Aşık / Haber 7

İsviçre'de Can Dündar'a "sen vatan hainisin" diyen Türk vatandaşı Mehmet Çek o gün yaşadıklarını anlattı.

Haber 7'den Ezgi Aşık'a konuşan Çek, o toplantıda Can Dündar'ın konuşmasının ardından söz istediğini, moderatörün ise kendisine söz vermediğini, soru dahi almadığını belirtti.

Dündar'a gösterdiği tepkiyi yeniden dile getiren eden Mehmet Çek, sadece Dündar'a değil, oradaki İsviçrelilere de seslendiğini, sonrasında da saldırıya uğradığını söyledi.

İşte o röportajdan ilgili bölüm:

"HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK"

Can Dündar Avrupa’da sürekli olarak Türkiye Cumhuriyeti üzerine kara propaganda yapıyor. Yurt dışında yaşayan Türkler bu duruma nasıl bakıyor?

Düne kadar içten içe hayıflanarak, izliyorlardı. Ben artık dünden sonra Can Dündargiller için hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını düşünüyorum. Avrupa'nın ve dünyanın dört bir yanından insanlarımız bu zihniyetlere salonları dar edecektir. 

"DÜNDAR'A 'BU MİLLET SENİ İYİ BİLİYOR' DEDİM"

Can Dündar’a tepkinizi konuşmak istiyorum. Dündar konuşmalarında neler söylüyordu? Siz neler söylediniz? 

Önce Can Dündar'a Türkçe olarak "Sayın Dündar, zaten Türkiye aleyhtarı her söylemi alkışlamaya hazır bekleyen bu insanları Türkiye'nin bütün gerçekliğini manipüle ederek aktarıp kandırabilirsiniz ama Türkiye halkı sizi tanıyor, Türkiye halkı sizi biliyor, nasıl bir alçak, nasıl bir 'vatan haini' olduğunuzu biliyor" benzeri bir şeyler dedim. 

"İSVİÇRELİLERE DE HİTAP ETTİM"

Daha sonra İsviçrelilere hitaben konuşmaya başladım: "Bu kişiyi 30 yıldır tanırım. Yüzlerce kitap, binlerce makale yazmış. Bir sorun bakalım hiç soruşturmaya uğramış, hiç zorlukla karşılaşmış mı? Şimdi uğradığı soruşturmanın da bunlarla alakası yoktur. Devlete ait gizlilik derecesi yüksek bilgi ve belgeleri gizli yollardan temin edip yayınlamak suçundan yargılanıyor. Bu hangi ülkede suç değil? İsviçre'de serbest mi?" dedim.

Orada saldırıya uğradıktan sonra aşağı kısıma İsviçreli akademisyen, siyasetçi ve gazetecilerin olduğu protokol kısmına inerek önlerine geçip "...Biz de Türküz, ben de gazeteciyim, bizi niçin dinlemek istemiyorsunuz ? Türkiye düşmanlarını buralara cağırıp plaketler veriyor, mikrofonlarinizi teslim ediyorsunuz da Türkiye`yi niçin dinlemiyorsunuz?" dedim. 

İBRETLİK DETAY: MODERATÖR BANA SÖZ HAKKI VERMEDİ

İsviçreli moderatör size söz hakkı tanımadı. Bu örnek ile Avrupa’nın demokrasiye bakışını nasıl yorumluyorsunuz?

Öncelikle büyük bir sabırla 2 saat boyunca Dündar'ı dinledim. Daha sonra konuşması bitince moderatöre seslenerek söz almak, soru sormak istediğimi söyledim. Aralarında kısa bir diyalog geçti. Daha sonra bana dönerek soru almayacaklarını söylediler. Simdi bunu nasıl yorumlayayım. İşte Avrupa'nın fikir özgürlüğü, demokrasisi... 

"BENİ LİNÇ EDECEKLERDİ"

Can Dündar’a tepkinizden sonra neler yaşadınız? 

Arkamdaki kalabalığın aniden saldırısına uğradım. PKK ve FETÖ'cülerden oluşan bir kalabalık birden üstüme cullandı. Allah’tan orada bulunan birkaç vatandaşımızın sayesinde linç edilmekten kurtuldum.

Türkiye Cumhuriyetinde ve yurtdışında yaşayan Türk halkına bir mesajınız var mı? 

Halkımız birlik ve beraberliğe ama daha da önemlisi "BİRLİKTE KARŞI KOYMALARA" hasrettir. 15 Temmuz destanı bu hasretlikten yola çıktı. Bu yolda her adımda birlik, beraberlik ve kardeşlikle yürüyoruz. Dünden bu yana ülkenin dört bir yanından onbinlerce mesaj aldım. Müthiş onore oldum, gözümden yaşlar getiren mesajlar oldu. Milletimi ve ülkemi çok seviyorum.

YORUMLAR 57
  • A günay 7 yıl önce Şikayet Et
    avropada yaşayıp türk olmakla gurur duyanlar nerdesiniz hiç sesiniz çıkmıyor yoksa sizi sınır dışı ederler ortada kalırız diye mi korkuyorsunuz şu con düzenbaz denen haine neden haddini bildrmiyorsunuz bu adamın nerelerde konuştuğundan bi habermisiniz. avrupadaki sesimiz nerdesiniz
    Cevapla
  • vatan evladı 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğruyu söylemeyen ve haksızlığa sessiz kalan dilsiz şeytandır. O kardeşimizi tebrik ediyorum helal olsun sana kardeşim
    Cevapla
  • Anadolu Kartalı 7 yıl önce Şikayet Et
    Ağzına yüreğine sağlık Allâh doğrularla beraberdir.O hainler seni orada varsın konuşturmasınlar bu millet senin gibi yürekli insanları unutmayacaktır. Allâh a emanet ol
    Cevapla
  • mardinli 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Sizin gibi kişiler bizim duygularımızı seslendiriyorsunuz. Teşekkürler
    Cevapla
  • dolex 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah Razı Olsun kardeşim.Zülmün alçaklığın tavan yaptığı şu zamanda zalimin alçağın karşısına geçip sen ZALİMSİN demek gönül işi be kardeşim.Yüreğine ağzına ömrüne sağlık.Kurtuluş Savaşımız başlamıştır.Rabbim bize ümmeti Muhammede zaferini nasip etsin.Sefer bizden Zafer Rabbimden
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel'den 'erken seçim' çıkışı! ‘Akdi bozmak demektir’
Gaziosmanpaşa’da toprak kayması... Vali Gül'den açıklama: 30 bina tahliye edildi