2 rekat namaz kıldıktan sonra...

Sevgili Peygamberimizin (SAV)'in doğumunu müjdeleyen Mevlid kandilinde hangi dualar okunmalıdır?

2 rekat namaz kıldıktan sonra...
2 rekat namaz kıldıktan sonra...
GİRİŞ 11.12.2016 12:24 GÜNCELLEME 11.12.2016 12:32

Sevgili Peygamberimizin (SAV)'in alemleri şereflendirdiği Rebîulevvel ayının 12. gecesi, Mevlid kandilidir. Mevlid kandili öncesinde ve sonrasında Resûlüllah Efendimiz için çokça salât ü selâm (salât-ı nâriye, salât-ı münciye ve salât-ı fethiye gibi salavâtlar) okumalıdır.

Mevlid kandilinde tesbih namazının fazileti büyüktür. Tesbih namazına şu şekilde niyet edilir:

“Yâ Rabbî, niyet eyledim rızâ-i şerifin için tesbih namazına. Yâ Rabbî, bu gece teşrifleriyle âlemleri nûra garkettiğin sevgili Habîbin, başımızın tâcı Resûl-i zîşân Efendimiz’in hürmetine ve bu gecedeki esrârın hürmetine ben âciz kulunu da afv-ı ilâhine, feyz-i ilâhine mazhar eyle, Allâhü Ekber.”

Tesbih namazının ardından, iki rekat namaz kılınır. Bu namazın hususiyeti; İlk rekâtında Fatiha’dan sonra "Ve liküllin deracatin mimma amilü vema Rabbüke bi gafilin amma yağmelun” ikinci rekatında da “Vağbud Rabbeke hatta ye’tiyekel yakin.” ayeti kerimeleri okunmalıdır.

Namaz selâm ile ikmal edildikten sonra, iki defa daha tekrar secde edilir. Ve her secde de yedişer defa (Subhane Rabbilyel alâ) denilir.

Secde bittikten sonra, seccadede oturulken 7 defa “Subbuhun Kuddusun Rabbüna Ve Rabbül Melâiketü Verruh” okunur.

Bunun dışında da isteğe bağlı olarak; 

2 rekat: Allah rızası için

2 rekat: Efendimizin şefaati için

2 rekat: Ana-baba hakkı için

2 rekat: Kul hakkı,komşu hakkı vs üzerimizdeki hakların affı için

2 rekat: Kendi dualarımızın kabulü için namaz kılınabilir.

Mevlid kandiline özel mesaj yayınlayan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez de, Müslümanların, Hazreti Muhammed'in çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaç olduğunu vurgulayarak, "Unutmamalıyız ki nübüvvetin şifa dağıtan pınarları kıyamete kadar kurumayacaktır. Onun büyüklüğü, çok kısa bir sürede kin, nefret ve intikam toplumunu sevgi, muhabbet ve rahmet toplumuna dönüştürmüş olmasında aranmalıdır. Hazreti Muhammed bütün Müslümanlar için her zaman ve her asırda yegane örnektir." dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Gazze'de toplu mezar dehşeti! Canlı canlı gömmüşler
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı