TSK açıkladı! Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'a darbe

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, DEAŞ'a ait 21 bina, silah yüklü üç araç ve silah deposu imha edildi.

TSK açıkladı! Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'a darbe
TSK açıkladı! Fırat Kalkanı'nda DEAŞ'a darbe
GİRİŞ 11.12.2016 12:43 GÜNCELLEME 11.12.2016 13:41
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı savaş uçakları, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Suriye'nin Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde, aralarında karargahların da bulunduğu terör örgütü DEAŞ'a ait 21 binayı, silah yüklü üç aracı, silah deposu ile tüneli imha etti, 9 teröristi etkisiz hale getirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinden yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin yarattığı tehdidi bertaraf ederek hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek amacıyla Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos'ta başlatılan harekat devam ediyor.

Harekatın 110'uncu günde, Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı jetler Bab, Bzagah ve Kabr al Mukri bölgelerinde, terör örgütü DEAŞ hedeflerine yönelik harekat düzenledi. Harekatla, aralarında karargah olarak da kullanılan 21 bina, silah yüklü üç araç, silah deposu ile teröristlerin gizlendiği tünel imha edildi. Hava harekatlarında 9 terörist etkisiz hale getirildi.

Silahlı insansız hava aracıyla da El-Bab'da DEAŞ üyesi üç terörist etkisiz hale getirilirken, silah yüklü bir araç imha edildi.

Harekat kapsamında, El-Bab ve civarındaki sivillerin çatışmalardan etkilenmemesi, masum insanların can ve mal kayıplarının önlenmesi için Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı uçaklardan çok sayıda bildiri atıldı. Bildirilerde, sivillerden DEAŞ terör örgütü unsurlarının bulunduğu bölgelerden uzaklaşmaları ve güvenli bölgelere geçmeleri istendi.

Terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılan bölgelerdeki aramalarda bugüne kadar 2 bin 58 el yapımı patlayıcı ile 42 mayın etkisiz hale getirildi.

YORUMLAR 4
  • ilaç füzeleri 7 yıl önce Şikayet Et
    halepe gıda ilaç ve silah taşıyan füzeler atın
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    türkiyenin güvenliğini sağlayabilmesi için suriyenin kuzeyini tamamen 30 km derinliğinde işgal etip,süleyman şah türbesini eski yerine koyması ve birleşmiş milletler hukukuna göre orayı korumak için en az bir tugayı oraya konuşlandırması gerekiyor.suriyenin kuzeyinede kurulacak 4.cü orduyu konuşlandırması gerekiyor.ne zaman güvenlik sorunu ortadan kalkar ise kısım kısım asekeri geri çekmeliyiz.
    Cevapla
  • Mevlüt 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbimiz her daim yar ve yardıcınız olsun MEHMED'İM. Selam ve dua ile.
    Cevapla
  • Volkan 7 yıl önce Şikayet Et
    caps verin acımız hafiflesin kuru kuru haber yetmiyor
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
Irak'la uzlaşma sağlandı, PKK'ya en büyük darbe geliyor! 40 km. derinliğe inilerek...