21 ilde eğitime kar engeli! Yarın da tatil!

Yurdun büyük bölümünde etkili olan kar yağışı, bazı illerde okulların tatil edilmesine sebep oluyor. İşte, eğitime ara verilen o iller ve ilçeleri...

21 ilde eğitime kar engeli! Yarın da tatil!
21 ilde eğitime kar engeli! Yarın da tatil!
GİRİŞ 14.12.2016 19:53 GÜNCELLEME 15.12.2016 00:58
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde ve ilçelerde okullarda eğitime ara verildi.

İşte okulların yarın tatil edildiği o iller...

ORDU

Ordu’da yoğun kar yağışı nedeniyle 10 ilçenin tamamı ile 3 ilçede, bazı mahallelerde okulların yarın tatil edildiği açıklandı.

Ordu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Akkuş, Aybastı, Çatalpınar, Gölköy, Gürgentepe, Kabadüz, Kabataş, Korgan, Kumru, Ulubey ilçelerinin tamamı, İkizce ve Fatsa ilçe merkezi dışındaki mahallelerde, Ünye’nin de bazı mahallelerinde 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime 1 gün ara verildi.

Öte yandan yüksek kesimlerde ise kar kalınlığının yarım metre ile 1 metre arasında olduğu da belirtildi.

BİNGÖL

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Alınan meteorolojik tahminler ve veriler çerçevesinde, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının etkisini gece boyunca da sürdüreceği beklendiğinden; 15 Aralık 2016 Perşembe günü Milli Eğitim Müdürlüğü’müze bağlı ilimiz merkez ve merkeze bağlı köy okulları (okul öncesi, ilk, orta ve lise) ile eğitim kurumlarında eğitim ve öğretime 1(bir) gün süre ile ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında görevli personelden hamile ve engelli olanların da aynı tarihte idari izinli sayılmaları uygun görülmüştür" denildi.

Karlıova'daki Yatılı İlköğretim Bölge Okulu'nda (YİBO) öğrencilere de belediyeye ait iş makineleriyle ekmek götürüldü. İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle dün ve bugün ilçe merkezi ile köylerde tatil edilen okullar, yarın da bir günlük tatil edildi.

ELAZIĞ

Elazığ Valiliği'nce yapılan açıklamada Elazığ genelindeki tüm okulların perşembe günü tatil edildiği belirtilerek, "Yoğun kar yağışı ve kuvvetli buzlanma riski nedeniyle İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararıyla Elazığ genelinde tüm okullar 15 Aralık 2016 Perşembe günü tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu görevlileri de aynı gün idari izinli sayılmıştır" ifadeleri yer aldı.

TUNCELİ

Tunceli'de 2 gündür etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle il merkezinde ve Çemişgezek İlçesi'nde sadece taşımalı sistemle öğrenim gören öğrenciler için, Hozat, Pülümür, Ovacık, Mazgirt, Pertek ve Nazımiye ilçelerinde ise ilk, orta ve liselerde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildi.

ARDAHAN

Yoğun kar yağışı nedeniyle Ardahan'da okullar yarın da tatil edildi.

AĞRI (2 GÜN)

Türkiye'ye etkili altına alan yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar Perşembe ve Cuma günü de tatil edildi. Ağrı'da eğitime Pazartesi günü başlanacak. İbrahim Çeçen Üniversitesinde de öğretime Perşembe günü saat 13.00'a kadar verildi. Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personeler de idari izinli sayılacak.

Ağrı'da valilik uygulama dışında tuttuğu Doğubayazıt ilçesini de dahil etti. Buna göre Doğubeyazıt'ta da perşembe ve cuma günleri okullar tatil edildi.

BAYBURT

Bayburt Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, yoğun kar yağışının etkisini sürdürmesi nedeniyle il merkezi ve Aydıntepe ilçesi genelinde okullar 15 Aralık Perşembe günü için tatil edildi.

Açıklamada, engelli ve hamile kamu çalışanlarının da bir gün idari izinli sayılacağı bildirildi. Bayburt'ta okullar bugün de tatil edilmişti.

BİTLİS

Bitlis'te etkili olan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle Bitlis merkez, Tatvan ve Mutki ilçelerinde, ilk ve ortaokullar ile liseler yarın tatil edildi.

HAKKARİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar yarın tatil edildi.

KARS

Kars Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle yarın da eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu.

ERZURUM

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okul öncesi, ilkokul ve liselerde yarın eğitime bir gün süreyle ara verildiğini duyurdu. Valilik, kamu kurumlarında çalışan hamileler ve engellilerin de 1 gün süreyle idari izinli olduklarını bildirdi.

IĞDIR (2 GÜN)

Iğdır'da da yoğun kar yağışı nedeniyle il genelinde okullar Perşembe-Cuma olmak üzere 2 gün tatil edildi. Iğdır'da öğrenciler Pazartesi günü okula gidecek.

ŞANLIURFA-SİVEREK

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi’nde, sabah saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sistemle eğitim veren okullar, Perşembe günü de tatil edildi.

Kar yağışının şiddetini artırdığı ilçe kırsalında 63 taşıma merkezinde okulların yarın da tatil edildiğini belirten İlçe Milli Eğitim Müdürü Nuri Kapanoğlu, "Kırsal bölgede yoğun kar yağışı devam ediyor. Kaymakamlık kararı ile okullarımız yarın da tatil edildi" dedi.

MUŞ

Muş Valiliği'nden yapılan açıklamada "Bölgede devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle Muş İl genelinde 15 Aralık 2016 (Perşembe) günü okullarda eğitim-öğretime bir gün süreyle ara verilmiştir. 03.12.2002 Tarih ve 58 Sayılı Başbakanlık Genelgesi’nin 3. maddesi uyarınca engelli ve hamile olan kamu personeli de tatil süresince idari izinli sayılacaktır." denildi.

GAZİANTEP (TAŞIMALI OKULLAR)

Gaziantep'te, il genelinde taşımalı sistemle eğitim verilen ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü okullar, Perşembe günü tatil edildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, hava muhalefeti nedeni ile oluşabilecek risklere karşı kentte taşımalı eğitim yapan tüm okullar ile ve engelli öğrencilerin eğitim gördüğü özel eğitim okullarında 15 Aralık Perşembe günü eğitim öğretime bir gün ara verildiği bildirildi.

SİVAS

Sivas Valiliği tarafından yapılan açıklamada Divriği ve Doğanşar ilçeleri haricinde il merkezi ve 14 ilçede ilk ve orta dereceli okulların, olumsuz hava şartları nedeni ile 15 Aralık perşembe günü 1 gün süreyle tatil edildiği belirtildi. Kentte beklenen aşırı soğuk hava ve buzlanma nedeniyle bu kararın alındığı ifade edildi. Kamuda çalışan hamileler ve engelliler de idari izinli sayılacak.

KONYA

Konya'da yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime yarın ara verildi.

Konya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle Ereğli, Halkapınar, Taşkent ve Hadim'de eğitime 1 gün ara verildiğini açıkladı. Emirgazi İlçesi'nde ise taşımalı sistemle eğitim yarın tatil edildi. 

KARAMAN (TAŞIMALI OKULLAR)

Karaman'da da taşımalı sistemle eğitim veren okullar Perşembe günü tatil edildi.

SİİRT - PERVARİ (TAŞIMALI OKULLAR)

Siirt'in Pervari İlçesi'nde de aşırı kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Pervari'de kar kalınlığı 30 santimmetreye ulaştı. Pervari'de taşımalı sistemle eğitim yapılan okullarda eğitime 2 gün ara verildi.

GİRESUN

Giresun’da etkili olan kar yağışı nedeniyle bazı okullar tatil edildi. 
Giresun Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Alucra, Güce, Doğankent, Yağlıdere, Çanakçı, Dereli ve Keşap’ta şehir ve köylerde, Bulancak ve Görele’de ise sadece köylerde ilköğretim okulların 1 gün tatil edildiği bildirildi.

Diğer yandan Merkez ilçenin Okçu ve Yağmurca ile Merkez ve Görele taşımalı öğrencilerin bu kapsama alındığı ifade edildi.

MALATYA

Malatya Valiliği'nden yapılan açıklamda, "İlimizde dün gece (14.12.2016) başlayan ve sabaha kadar süren kar yağışı ve sonucunda meydana gelen buzlanma sonucu ilimiz merkezinde ve merkez ilçelerde Büyükşehir Belediyelerimiz ve İlçe Belediyelerimizce Karla Mücadele ve Tuzlama çalışmaları sürdürülmekte olup devam eden çalışmalar don ve buzlanma sebebi ile olumlu sonuç vermemiştir.

Tüm bu sebeplerden dolayı 15.12.1016 Perşembe günü Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel okulların anaokulu, ilk ve orta dereceli bölümleri ile Liselerin 1 (Bir) gün süre tatil edilmesine karar verilmiştir.

Aynı gün kamu kurum ve kuruluşlarında görevli hamile ve emzikli bayanlar, kalp ve böbrek yetmezliği ile kontrol edilemeyen tansiyon yüksekliği ve kronik hastalıkları olanlar ve engelli kamu personeli de idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 6
  • sümeyye 7 yıl önce Şikayet Et
    Gaziantep21 aralikta tatil mi
    Cevapla
  • cihan 7 yıl önce Şikayet Et
    malatya da da tatil edildii
    Cevapla
  • malatyalı 7 yıl önce Şikayet Et
    malatyada 22.30 da tatii oldu
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    istanbulda okullar tatil mi?
    Cevapla
  • mehmet korkmaz 7 yıl önce Şikayet Et
    kayseri yok mu??
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı