İşte Hüsnü Mahalli’nin tutuklanma gerekçesi!

“Türkiye Cumhuriyetini terörle ilişkilendirmeye çalıştığı gerekçesiyle" tutuklanan Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli’nin tutuklanma nedeni ortaya çıktı.

İşte Hüsnü Mahalli’nin tutuklanma gerekçesi!
İşte Hüsnü Mahalli’nin tutuklanma gerekçesi!
GİRİŞ 16.12.2016 17:18 GÜNCELLEME 16.12.2016 17:24
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Mahalli’nin HALK TV’de Türkiye’yi terör örgütlerinin hamisi ilan ettiği, tutuklayan Hakim Mustafa Çakar’ın ise tutuklama gerekçesinde vatanseverlik dersi verdiği anlaşıldı.

Geçtiğimiz günlerde devlet büyüklerine hakaret ettiği ve iftira attığı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti aleyhine iftira niteliğinde söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan ve sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'nce dün tutuklanan Suriyeli gazeteci Hüsnü Mahalli'nin tutuklanma gerekçesi ortaya çıktı.

Hakimlik kararında Hüsnü Mahalli'nin Halk Tv'de 'Medya Mahallesi' programına katıldığı, bu programda "5 yıldır Türkiye orada, Suriye'yi mahvetti. PYD'yi sen çıkardın ortaya, DEAŞ'i, Nusra'sı, bilmem nesi, bütün terör örgütlerinin arkasında Türkiye vardır. 5 yıldır Türkiye her şeyiyle bunların arkasında. Yeter Allah aşkına yeter." dediği yer aldı. Kararda Mahalli'nin bu sözlerle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nı ve hükümetini gerçek durum bu olmadığı halde terör örgütlerinin arkasında olmakla itham ettiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyeti'nin Suriye'de ya da başka bir yerde hiçbir şekilde hiçbir terör örgütüne destek olmadığı, aksine bu örgütlerin karşısında olduğu ve bu terör örgütleriyle mücadele ettiği belirtilen kararda örnek olarak Suriye sınırında PYD ve DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele ettiği, bunun bilinen bir gerçek olduğu, tanınan ve bilinen bir gazeteci olan şüphelinin açık bir şekilde iftira attığı, devlet büyüklerine onur kıracak şekilde hakaret ettiği kaydedildi.

Halk TV'deki konuşmada Hüsnü Mahalli'nin AK Parti iktidarını Suriye'de yaşananlardan sorumlu tuttuğuna dikkat çekilen Hakim Mustafa Çakar imzalı kararda, "Türkiye Cumhuriyeti 3 milyondan fazla Suriye vatandaşını dil, din, ırk ve mezhep ayrımı gözetmeksizin misafir etmekte ve yaralarını sarmaktadır. Dünyanın hiçbir ülkesinin yapmadığı kadar bu insanlara karşılıksız destek olmaktadır. Halep'te yaşanan insanlık dışı olayların önüne geçmek için Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve hükümeti uluslararası arenada ateşkesin sağlanması için yoğun çaba sarfetmektedir. Birçok insani malzemenin ülkemizden Suriye'ye gönderildiği bir ortamda Suriye'de yaşanan olaylardan Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinin sorumlu tutulması ve Türkiye'nin adeta bir terör devleti olarak anlatılması akıl ve hukuk ile izah edilemez. Bu iddia kişilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edecek, gerçek olmayan bir iddiadır." denildi.

Mahalli'nin "Seni ve Mavi Marmara'yı satanlara iki laf etsene" ve "Halep ruh hastalarının işi bitti, 5 yıldır onlara yardım edenler ne olacak" şeklinde tweet attığı kaydedilen kararda, bu tweetlerin hakaret niteliğinde olduğu kaydedildi.

Hüsnü Mahalli'nin bir röportajında ise "Türkiye emperyalist ülkeler arasında mı?"sorusuna "Şu an öyle" şeklinde cevap verdiği, aynı söyleşide "Suriye mezhep savaşına gider mi?" sorusuna "Türkiye provakasyon yaparsa gider" şeklinde cevap verdiği kararda anlatıldı. Mahalli'nin Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti politikalarının provakasyon niteliğinde olduğu ve mezhep savaşına yol açacağı sözlerinin gerçek olmayan beyanatlar olduğu kaydedilen hakimlik kararında, aynı söyleşide Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'nın 2. Yavuz olmak istediğini, Esad'ın kendisini durdurduğu ve projesini bozduğu söylemlerine yer verildiği belirtildi. Türk ordusunun Cerablus'a Mercidabık Savaşı'nın 600. yılında girdiği ve bölgeyi DAEŞ Terör Örgütü'nden temizleyerek bölgeyi Cerablus halkına teslim ettiği kaydedilen kararda, bu durumun yerel ve görsel basında yer alan haberlerden açıkça anlaşılacağı ifade edildi.

Hüsnü Mahalli'nin yine bir röportajında "Başkanlık sistemi ile yönetilen Türkiye'nin dış politikası nasıl gelişir" şeklindeki soruya "Hem dış hem de iç politikası yüzde yüz diktatörlüğe gider. Tıpkı Saddam Hüseyin döneminde olduğu gibi" dediği ortaya çıktı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 25
  • Türkoğlu 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar çok güzel yazmışlar.Tekmeyi vurup gönderelim Esad'a ..hukukçuları meşgul etmesin
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Gönderin asıl vatanına ona gerekli ilgiyi gösterirler.İçimizde ki hainlerle uğraştığımız yeter birde sonradan Türk vatandaşı olma Hainler ile uğraşmayalım.
    Cevapla
  • ersin 7 yıl önce Şikayet Et
    Ajanlık suçundan idam edilmeli
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bizim hainlar bitti şimdi suriyeli hainlerle mi uğraşacaz atın ülke dışına sokmayın birdaha içeri
    Cevapla
  • isim 7 yıl önce Şikayet Et
    bu amcayi ilk gordugumde hic gozum tutmamisti.cunku tip olarak aynen benzeyrn eski bir din ogretmenim vardi yillar evvel.hem din hocasiydi hemde dansozleri izlemeye gittigini soyluyordu.dansozlere hayranmis onlar sanatini icra ediyormus.adam hem din ogretmeni hem beden ogretmeniydi.bu adamda tip olarak jest mimik olarak ayni o ogretmenime benzedigi icin bende antipati uyandirmisti.
    Cevapla
  • dediğini yap 7 yıl önce Şikayet Et
    din hocası dini anlatır. adamın yaptığını yapma dediğini yap. dinciye neden kızdın ? adam günah işlesin o din hakkında az biliyor demek değildir. adam ilahiyat bitirmiş, ki 4 YIL okumuş. saygı duyalım din öğretmenlerine selam söylüyorum.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
KAAN için yeni aşama! Teslim tarihi öne çekildi
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı