Kayseri'deki hain saldırının detayları!

13 askerin şehit olduğu 55 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Kayseri'deki hain saldırının detayları!
Kayseri'deki hain saldırının detayları!
GİRİŞ 17.12.2016 13:25 GÜNCELLEME 17.12.2016 16:44
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Kayseri Valiliği'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok ve Vali Süleyman Kamçı, kurulan kriz masasında bir araya gelerek, durum değerlendirmesi yaptı. 

MEYDANDA PROTESTO GÖSTERİLERİ

Güvenlik zirvesi sırasında Cumhuriyet meydanına gelen ellerinde Türk bayrakları bulunan bir grup genç, 'Kana kan, intikam, intikam', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'İdam isteriz' sloganları attı. 

Katılanlarla birlikte sayının 1000'e ulaştığı kalabalık, güvenlik güçlerinin yoğun önlem aldığı HDP Kayseri il binasını taşladı.

OLAYIN AYRINTILARI ORTAYA ÇIKTI 

Bu arada 13 askerin şehit olduğu 55 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili detaylar da ortaya çıkmaya başladı.

Teröristlerin bomba yükleyip patlattığı hafif ticari aracın dün Şanlıurfa’dan çalındığı ortaya çıktı. Saldırıyı gerçekleştiren teröristin erkek olduğu ve bomba yüklü beyaz renkteki aracın dün saat 23.30'da Malatya- Kayseri karayolundan gelip Pınarbaşı İlçesi'nden geçerek, kent merkezine geldiği belirlendi.

TERÖRİST PARÇALANDI 

Teröristin Talas İlçesi Zincidere Mahallesi'ndeki 1'inci Komando Tugayı'ndan gelen, içinde çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu halk otobüsünü Komando Caddesi'nden itibaren takip ettiği belirlendi. 

Bombalı aracın Erciyes Üniversitesi kampusunun Sabancı Kültür merkezi önündeki kapısından itibaren soldan yanına yanaştığı halk otobüsünün, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi acil girişi önünde trafik ışıklarında kırmızı yanması üzerine durmasıyla birlikte, teröristin patlamayı gerçekleştiği saptandı. Patlamada belden yukarısı parçalanan teröristin saçlarının uzun olması nedeniyle önce kadın olduğu sanıldı, daha sonra yapılan otopside erkek olduğu ortaya çıktı.

ŞEHİT SAYISI 14'E YÜKSELDİ

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru, Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altında olan bir askerin daha şehit olduğunu söyledi.Şehit sayısının 14'e yükseldiğini belirten Prof. Kudret Doğru, ayrıca bir özel hastanedeki bir askerin de durumunun kritik olduğunu ifade etti. Prof. Kudret Doğru, "Sabah gelen hastalara derhal müdahaleler yapıldı. Çok kısa sürede yaralılara müdahale yapılması sağlandı. Bir süre sonra Bakanlarımız hastalarımızı ve bütün askerlerimizi ziyaret ettiler. Özellikle il dışından gelen hasta yakınları ile ilgili gerekli organizasyonları da yapmaya devam ediyoruz" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 75
  • Aramızdan biri 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim son zamanlarda ne kadar terör saldırısı engellendi bilseniz ağzınız açık kalır bunların hepsini de durduramıyoruz ancak her 10 taneden maç 2 tanesi gerçekleşiyor başımız sağolsun
    Cevapla
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    1. araç urfadan çalınıyor, bu arada çalıntı araç urfadan yola çıkıyor ve urfa polisinin bundan haberi bile olmuyor. 2. urfadan gazi antep yada adıyaman üzeri geliyor oradanda maraşa geçiyor ve iki şehirdede kimse dur demiyor, daha sonrada pınarbaşı ilçesinden geçip kayseri girişindeki polis kontrol noktasındanda geçip kayseri merkezde patlama oluyor... Yüce Rabbimden bir daha bu millete böyle acılar yaşatmamasını diliyorum , başta memleketim kayseri olmak üzere tüm ülkemizin başı sağolsun . Allah yar ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Adalet 7 yıl önce Şikayet Et
    Her otoban gisesine x ray bomba silah belirten cohazlar kurulsun plaka tanimlayan cohaslar konulsin 7 24 takip eden bir ekip olusturulsun sinyal.gelen araclar belirli guzergahlarda durudulup.aransin sen 40 yildir terorle.mucadele.eden ulkesin asker halk.otobusuyle.carsiya cikiyor onde kirpi jamer akrep yok yolda araba taransa yine sehit olur hastaneye giden askerlede oyle cok guvenlik zafiyeti var bu konuda yada kur kislanin icine avm internet kafe asker cikmasin her ihtiyacini kislada karsilasin istima egitim yok 2 gun dinlensin cozum cok, bulmak yapmak istersen
    Cevapla
  • Efeler diyari 7 yıl önce Şikayet Et
    Acilen çipli plaka ve arac tanima sistemine gecilmelidir
    Cevapla
  • MEHMET 7 yıl önce Şikayet Et
    sıradan vatandaş olan bizlerin bile bildiği bir gerçek var. o da şu :illegal her örgütün türkiyede merkez üssü saydığı iller var. geçiş yerleri eleman kazandığı araç çaldığı gibi. mesela daha birkaçgünönce ceyhanda polis arama yaptı duvarlar pkk elebaşısının resimleri ile dolu..nasıl iş yani Allah aşkına. kims egörmüyor mu? Urfa devamlı ismi geliyor..Kardeşim uzmanlaşın yoğunlaşın o bölgelere.bu kadar basit ankaradan kamyon çalınıyor diyarbakırda galeride bulunuyor. arkadaş almaya gidiyor, adamı tehdit ediyorlar . o yıllarda polise başvurmuş .polis bile yürü git işine demiş. kamyonunu alamadan gelmiş.nasıl iş bu Allah aşkına.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk profesör 'Dubai' gerçeğini açıkladı!
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor