Hakkari teröre karşı tek yürek!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dondurucu soğuğa rağmen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla terör örgütü PKK'nın saldırılarını protesto etti.

GİRİŞ 18.12.2016 14:40 GÜNCELLEME 18.12.2016 14:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

İlçede dondurucu soğuğa rağmen İpekyolu Caddesi'nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla "Vatan sana canım feda", "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" ve "Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir" sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü. Bu sırada şehitler için Merkez İhsaniye Camisi'nde Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.



Cengiz Topel Caddesi'nden eski cezaevi kavşağına, oradan da Hükümet Konağı önüne gelen vatandaşlar, yürüyüşü Karayolları 117. Şube Müdürlüğü önünde sonlandırdı.

GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPTIK

Kaymakam Mahmut Kaşıkçı, burada yaptığı konuşmada, Yüksekova'nın güzel bir başlangıç yaptığını anlattı.Yediden yetmişe çok sayıda vatandaşın yürüyüşe katılarak terör örgütüne tepki gösterdiğini belirten Kaşıkçı, "Sayın Cumhurbaşkanımız, 'Artık seferberlik olsun. Bu ülkede, bu topraklarda terör olmasın. İnsanlık için huzur gelsin' başlangıcını, talimatını, açıklamasını yaptı. Yüksekova buna cevap verdi. Halk burada dedi ki; 'Artık bundan sonra bu güzel günde ay yıldızlı bayrağın altında nasıl bugün yürüyorsak, bundan sonra da mutlu huzurlu yürüyelim. Geleceğin büyük Türkiyesini birlikte inşa edelim.' İnsanlar balkonlarından, kaldırımlardan da bize destek verdi. Bu güzel yürüyüşten dolayı Yüksekovalı kardeşlerimize, bütün insanlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.



Yürüyüşe, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanı Tuğgeneral Metin Tokel, AK Parti Yüksekova İlçe Başkanı Müslüm Ortaay ve kurum amirleri de katıldı. 

YORUMLAR 4
  • vatansever 7 yıl önce Şikayet Et
    canım kardeşlerim... iyi insanların bir araya gelmesiyle inanın ülke iyiye gidecektir...
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    artık kürtler de biliyor pkk nın ne olduğunu kendi çocukları pkk yüzünden okula gitemezken benim çocuğum gidebiliyor yani pkknın bana değil kürtlere bir zararı var
    Cevapla
  • Edirneli 7 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın onun için HDP ℅ 90 oy aliyor.
    Cevapla
  • hazeyn 44 7 yıl önce Şikayet Et
    bismillah her hayrin basidir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Seçim sonrası ilk kabine toplantısı! İşte masadaki 4 kritik başlık! Gözler Erdoğan'da
İsrail'in savaş kararı sonrası ABD'den jet hızında açıklama: Dahil değiliz!