Alçak provokasyon! Rus Büyükelçiye suikast!

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov hain bir suikastla öldürüldü!

GİRİŞ 19.12.2016 19:14 GÜNCELLEME 19.12.2016 21:15
Bu Habere 305 Yorum Yapılmış

Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov Ankara’da, Çağdaş Sanatlar Merkezi'ndeki bir resim sergisinin açılışında silahlı saldırıya uğradı.

Açılış sonrası konuşma yaparken silahlı saldırıya uğrayan Karlov'un ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldığı öğrenildi. Karlov, tüm müdahelelere rağmen kurtarılamadı.

OLAY NASIL OLDU?

Büyükelçi konuşurken saldırgan önce havaya ateş ediyor. Sonra büyükelçiyi sırtından vurmuş. Daha sonra salonu boşaltmış. İçeride bir kez daha büyükelçiyi tekrar vurmuş.

KORUMA POLİSİ GİBİ GİRDİ

Saldırının 20-25 yaşlarındaki bir kişi tarafından gerçekleştirildiği ve zanlının etkinliğin gerçekleştirildiği binaya koruma polisi gibi girdiği öğrenildi.

SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ!

Andrey Karlov'a silahlı saldırıda bulunan kişinin, düzenlenen operasyonla etkisiz hale getirildiği bildirildi.

ÖZEL HAREKAT GELDİ, 15 DAKİKA ÇATIŞTILAR

Karlov'u yaraladıktan sonra binanın ikinci katına çıktığı öğrenilen saldırgan ile özel harekat polisleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmanın ardından saldırgan etkisiz hale getirildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da olay yerinde incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi alıyor.

OPERASYONU BAKAN SOYLU YÖNETTİ!

Olayı duyar duymaz bögeye gelen Bakan Soylu'nun operasyonu yönettiği öğrenildi.

ÇARPICI DETAYLAR

İçeriye aranmadan girdiklerini belirten TRT Muhabiri, söz konusu detayları şöyle aktardı:
İçeriye aranmadan girdik. Kimlik bile sorulmadı, XR yoktu.

Kimlik göstermek için hamle yaptım, güvenlik kimlik göstermenize gerek yok dedi.
Saldırgan soğukkanlıydı, Büyükelçi'ye çok yakından ateş etti.

GÖRGÜ TANIKLARI

"Gözümüzün önünde silahlı saldırıya uğradı. Kendimizi dışarıya zor attık" dedi.

BAŞSAVCI HARUN KODALAK OLAY YERİNDE

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğradığı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne geldi.

Başsavcı Kodalak, Karlov'a yönelik silahlı saldırının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, delil toplama çalışmalarını koordine etmek üzere olay yerine geldi.

Çağdaş Sanatlar Merkezi'ne gelen Kodalak'a, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosundan Sorumlu Başsavcıvekili Necip Cem İşçimen ile nöbetçi savcının da eşlik ettiği bildirildi.

YAYIN KISITLAMASI GETİRİLDİ

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un saldırıya uğramasına ilişkin Başbakanlık tarafından geçici yayın kısıtlaması getirildiğini duyurdu.

Andrey Karlov KİMDİR?

Ankara'daki Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, 2013 yılından bu yana Ankara'da görev yapıyordu.

Moskova'da 1954 yılında doğan Karlov, 1976'da Moskova Devlet Uluslararası İlişkiler Enstitüsünden, 1992 yılında ise Diplomasi Akademisi'nden mezun olarak yüksek öğrenimini tamamladı. Karlov, 1976'dan beri diplomatik alanda çalışmalarını sürdürüyordu.

SSCB, Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatının yanı sıra yurtdışı temsilciliklerinde, özellikle 1976-1981 ve 1984-1990 yıllarında SSCB'nin Kuzey Kore'deki büyükelçiliğinde, 1992-1997 yıllarında da Rusya'nın Güney Kore Cumhuriyeti'ndeki büyükelçiliğinde farklı görevlerde çalıştı. Karlov, 2001-2006 döneminde ise Kuzey Kore'de büyükelçi olarak görev yaptı.

Karlov, 2007-2013 döneminde de ülkesinin Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Büyükelçi Karlov, 2013 yılının Temmuz ayından bu yana Rusya'nın Ankara Büyükelçisi olarak görevini sürdürüyordu. Korece ve İngilizce bilen Karlov, evli ve bir çocuk babasıydı.

YORUMLAR 305
  • yorgun adam 7 yıl önce Şikayet Et
    Birileri ortaligi yakmak istiyor turkiyede buyuk elci isvicrede cami, de namaz kilanlari vuruyor ve almanyada berlin yazik bir suru sucsuz insan oluyor bir surude yarali simdi herkes sapkasini onune koysun dusunsun onceki yorumlarimda yazdim eger esek arisi beslersen bir gun senide sokar adi ne olursa olsun muslumanlikta, hiristiyanlikta ve yahudilerde, bile din kitaplarinda oldurmiyeceksin diye, yaziyor, bunlar sadece silah farikalarina hizmet ediyor, eline silahi alan bir suru pis isler pesinde alman halkininda basi sag olsun bu yaratiklarda birak akili beyin yok kikin cennete kimin cehenneme gidecegine saadece allah karar verir bu butun dinler icinde gecerli .
    Cevapla
  • Bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    suriyedeki müslümanları katlederken ses çıkarmayanlar şimdide sussun
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Batı ilişkilerimizi kıskandı.Asya birliğine girmemizi istemiyorlar.
    Cevapla
  • 6161 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatan hainleri rahat durmuyorlar liderleri yurt dışında yavruları yurt içinde hainlik yapmaya devam ediyorlsr
    Cevapla
  • Türkiye sevdalısı 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah yâr ve yardımcımız olsun bütün düşmanlarin oyunlarına karşı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmailağa Cemaati'nin yeni lideri belli oldu
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi