Ömer Erdoğan: Bedel ödemezsen köle olursun

Sarıkamış'ta konuşan Yedirenk Tek Yürek Platformu Sözcüsü Ömer Erdoğan, 'bedel ödemezsen köle olursun, ömür boyu sömürülürsün' dedi.

GİRİŞ 24.12.2016 22:49 GÜNCELLEME 24.12.2016 23:24

Yedirenk Tek Yürek Platformu, bugün Sarıkamış şehitlerini anmak üzere Sarıkamış'ta bir anma programı düzenledi. 

"BEDEL ÖDEMEZSEN KÖLE OLURSUN"

Programda konuşan platform sözcüsü Ömer Erdoğan, "Vatan böyle olur işte; bedelini ödersin, özgürce ve namusunla yaşarsın. Bedel ödemezsen köle olursun, ömür boyu sömürülürsün" ifadelerini kullandı.

"Şehitlerin huzurunda olmak, tarihin ve milletin huzurunda olmaktır" diyen Erdoğan sözlerini şöyle konuştu:

Şehitlerimizin huzurundayız; onları minnet ve şükranla, dualarla Fatiha’larla yâd ediyoruz. Bu toprakları bize vatan kıldılar. Kanlarıyla, naaşlarıyla bu toprakların tapusu, mührü oldular, bu vatanı bize miras bıraktılar.

"BİTMEYEN BİR BEDEL BU"

Bin yıldır Anadolu ve Rumeli dediğimiz vatan topraklarımızı kanla suluyoruz. Bin yıldır vatanımızın, bayrağımızın, kutsal değerlerimizin ve namusumuzun bedelini kanla ödüyoruz. Bitmeyen bir bedel bu. Vatan böyle olur işte; bedelini ödersin, özgürce ve namusunla yaşarsın. Bedel ödemezsen köle olursun, ömür boyu sömürülürsün.

"İŞTE TOPRAĞIN KARA BAĞRI BURASI"

Orhan Şaik Gökyay'ın "Bu Vatan Kimin" isimli şiirinden "Bu vatan toprağın kara bağrında, sıradağlar gibi duranlarındır, bir tarih boyunca onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir" mısralarını alıntılayan Ömer Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"İşte toprağın kara bağrı burası. Geçen yıllar Çanakkale’de sıra dağlar gibi yatanları hep birlikte gördük, ziyaret ettik. Şimdi Sarıkamış’taki sıra dağların huzurundayız. Bin yıl boyunca her gün tarih yazıyoruz. Kendimizi her gün tarihe veriyoruz, tarihe adıyoruz. Mehmetler, Mehmetçikler, her gün İstanbul’da, Kayseri’de, Halep’te, Güney Doğu’da, her yerde kendilerini tarihe adıyorlar, bu vatanın tapusu olmaya devam ediyorlar. Bizler, onların ödediği bedelle buradayız, dimdik ayaktayız, kimseye boyun eğmiyoruz. Onlardan aldığımız güçle “Dünya 5’ten büyüktür.” diyoruz, “One minute...” diyoruz.

Bu topraklarda yaşayan her ailenin bir veya birkaç şehidi vardır. Şehitsiz aile hemen hemen yok gibidir. Bu çok manidardır. Şehit verirsen toprağına sahip çıkarsın. Yoksa “Hayy’dan gelen Hû’ya gider.” Benim de dedelerimden ikisi Ömer ve Hızır dedeler burada, Sarıkamış meçhulleri arasında yatıyorlar. Allah onlara da rahmetiyle muamele eylesin.

Dualarımız bütün şehitlerimizedir. Allah, şehitlerimizin şefaatini nasip eylesin. Bizi, her daim onlara lâyık olan bir millet eylesin. Gazilerimize acil şifalar, aile ve dostlarına sabırlar diliyoruz. Allah milletimizi, memleketimizi, devletimizi, yavrularımızı esirgesin, korusun. Bütün mazlum milletlerin duasını kabul eylesin. Zalimlere fırsat vermesin ve onları kendi tuzaklarında boğsun."

ERDOĞAN'IN ŞEHİT DEDESİ'NİN MEZAR TAŞI

Öte yandan, Sarıkamış'taki şehitlikte, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dedesi Şehit Kemal Mutlu'nun da mezar taşı dikkat çekiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın annesinin babası olan Rize Güneysulu Kemal Mutlu'nun mezarı da platform heyeti tarafından ziyaret edildi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ortadoğu’da savaş dahil başka krizlerin ilk vuracağı ülkelerden birisi de Türkiye
İzmir'de peş peşe yangınlar