Kandil ve Sincar'a operasyon sinyali

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terörle mücadelede kararlılık mesajı "Biz şu anda PKK ile yapmış olduğumuz mücadelenin sadece bir safhasındayız" dedi

GİRİŞ 26.12.2016 08:39 GÜNCELLEME 26.12.2016 09:02
Bu Habere 50 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Biz şu anda PKK ile yapmış olduğumuz mücadelenin sadece bir safhasındayız. Bu ülkeyle bir daha ama bir daha oyun oynama kabiliyeti olmayacağını onlara önümüzdeki baharda öyle bir göstereceğiz ki" dedi.

PKK'yı, ülkeye yaptıklarını, devletin de onlara yaptıklarını herkesin gördüğünü anlatan Soylu, devletin dirayet ve azmini ortaya koyduklarında dağlarda nereye kaçacaklarını bilmediklerine dair anlayışı bugün herkesin izlediğini belirtti.

İçişleri Bakanı Soylu, şöyle dedi:

"Biz şu anda PKK ile yapmış olduğumuz mücadelenin sadece bir safhasındayız. Mart'ın Nisan'ın başından itibaren, Kandil, Sincar orada duruyor. Bu ülkeyle bir daha ama bir daha oyun oynama kabiliyeti olmayacağını onlara önümüzdeki baharda öyle bir göstereceğiz ki. Bunu rahatlıkla yapabileceğimizin kabiliyetini ortaya koyuyoruz. Ama FETÖ'yü çok net bir şekilde söylüyorum. İçişleri Bakanı olarak söylüyorum; 3.5 aydır bakan olarak gördüğüm tablolar üzerinden söylüyorum. Memleketimizin, devletimizin meselelerine nasıl duhul ettiklerini, nasıl oyun kurgusu içinde olduklarını, hangi alçaklıkları gerçekleştirdiklerini masum Anadolu çocuklarını nasıl iğfal ettiklerini, Haşhaşiye dönüştürdüklerini, arkadan kurulan sistem gibi kurup milletimizin içinde bir canlı bombayı döndüklerini hem milletimize, kardeşliğimize, insanlığımıza nasıl zarar verdiklerini biraz daha içinden gören biri olarak söylüyorum. Cumhurbaşkanımızın yıllardır ortaya koyduğu feryadın bazen karşılıksız şekilde değerlendirilmesinin de bugün nasıl olduğunu ifade etmek istiyorum ki devletin bir takım bilgilerini gördükten sonra inanın gözümüze uyku girmeden bu işi nasıl bu ülkeden temizleriz diye bir anlayışın içindeyiz. Bu sadece güvenlik güçlerinin sürdüreceği bir mücadele değildir. Topyekün bir mücadeledir. FETÖ, DEAŞ, PKK, DHKP-C, KCK bunların hepsi aynı yerden kurgulanmış ve bu cennet vatanın berhava edilmesi için ortaya konulmuş sürecin adıdır."

Meselenin sadece terörle mücadele ederek biteceğini düşünebilecek kadar saflık içinde olmadıklarını, kalkınmayı, eğitimi, sağlığı ve tüm zenginlikleri yeniden ülkenin insanıyla buluşturmanın heyecanı içinde olduklarını vurgulayan Soylu, geçtiğimiz yıldan bu yana vatandaşların devletin ortaya koyduğu kararlılıktan sonra PKK, KCK konusunda devlete yardımcı olan tavrı bu dönemde kendilerine yol gösterdiğini ifade etti.

KAYNAK: AJANSLAR
YORUMLAR 50
  • Sıradan vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bizim kimse gibi gizli planlarımız yok çünkü devlet biliyor içerdeki hainler zaten bilgi sizdiriyor bu yüzden devlette diyor ki ; bende gözlerinin içine bakarak ne yapacağımı söyleyerek onların tuzaklarını kurmalarını beklerim ve zamanı gelince de tüm tuzakları ışık başlarına geçiririm mevzu bu kadar basit helâl olsun reis her daim seninleyiz rabbim yâr ve yardımcımız olsun
    Cevapla
  • Bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    Şuan içerde beslediğimiz yolu kandilden geçmiş teröristleri önümüze katarak baharın gidip inlerini başlarına yıkalım ( bunlarla anladıkları dille mücadele etmek lazım illegal se illegal )
    Cevapla
  • samimi 7 yıl önce Şikayet Et
    Deccaliyetin ömrü 40 yili hic gecmemistir pkk ömrüde 40 yili gecmeyecek insaAllah.
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    iyi ama bu dış siyaset meselesi iç işleri meselesi mi?
    Cevapla
  • ali enes 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu işler gizli olur benim bildiğim. Kimseciklerin ruhunun bile duymaması gerelir. Demek biz devlet büyükleri kadar bilmiyoruz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kiralık evlere yeni uygulama: 500 bin TL ceza gelebilir
IMF'den Türkiye açıklaması