16 yıl sonra dayanamayıp kendini ihbar etti!

Sahte diplomayla 16 yıl çalışıp devletten yarım milyondan fazla maaş alan öğretmen öğretmenlikten ayrılıp kendini ihbar etti.

16 yıl sonra dayanamayıp kendini ihbar etti!
16 yıl sonra dayanamayıp kendini ihbar etti!
GİRİŞ 26.12.2016 09:06 GÜNCELLEME 26.12.2016 09:06
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Selda D., 1999'da sahte evraklarla Gültepe İlköğretim Okulu'nda sözleşmeli İngilizce öğretmenliği yaparken MEB, kadrolu öğretmen alımı yaptı.

Selda D., sahte diploma ve sertifika hazırlayıp başvuru yaptı ve öğretmen olarak atandı. Böylece lise mezunu ev hanımı Selda D., Küçükçekmece Zehra Mustafa Dalgıç Ticaret Meslek Lisesi'nde göreve başladı. 16 yıl 3 ayrı okulda çalışıp devletten yarım milyon liradan fazla maaş alan kadın, vicdan azabı üzerine öğretmenlikten ayrılıp kendini ihbar etti.

"Yaptığım bu büyük hatadan dolayı çok pişmanım, vicdan azabı nedeniyle geceleri uyuyamıyor, gün içinde yaşayan bir ölü gibi dolaşıyorum." diye yazan Selda D. ilk celsede iki yıl hapis cezasına mahkûm oldu. Mahkeme, cezayı 1 yıl 8 aya düşürdü. Ardından hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar vererek cezayı 5 yıl süre ile erteledi.

SABAH

YORUMLAR 15
  • Millet 7 yıl önce Şikayet Et
    Akp öncesi Türkiyesinde yaşanmış bir olay yazık
    Cevapla
  • Yozgatlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Sahte diploma ile bunca yıl çalışmış orası tamam da, bu diplomanın sahte olduğunu anlamayanlara ne ceza verilmiş!
    Cevapla
  • Alaylı 7 yıl önce Şikayet Et
    2016 Turkiyesinde olan a bak
    Cevapla
  • Kerim 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş hakikaten alayliymissin ha tarihe bak 2016 mı diyo? Sen avrupada olanları bilsen güya gelişmiş çağ atlamış ülkeler ne saçmalıklar var burada şu kendi ülkesini hakir görenlere Allah akıl fikir versin.
    Cevapla
  • Emin A 7 yıl önce Şikayet Et
    Peki haksız aldığı maaşlar ne olacak? Ya hakkını gasp ettiği kişiler. Yakalanacağını anlayınca ihbar etmiş(!) kendisini.
    Cevapla
  • hyr 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu kadar sene bu mesleği yapıp şikayet söz konusu plmadıysa. Bu işi bilyormuş. Diplomasını verin devam etsin. Zaten bilmek önemli olan. Bu kadını takdir ettim. Büyük cesaret.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı
IMF'den Türkiye açıklaması