Mehmetçik yine gönülleri fethetti!

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yıkılan evlerinin bir odasını onararak yerleşen ve zor günler geçiren Aykut ailesine Cizre'de görevli sözleşmeli asker yardım etti.

GİRİŞ 27.12.2016 11:12 GÜNCELLEME 27.12.2016 11:30
Bu Habere 62 Yorum Yapılmış

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde yıkılan evlerinin bir odasını onararak yerleşen ve zor günler geçiren Aykut ailesine Cizre'de görevli sözleşmeli askerden yardım eli uzandı.

SOBA VE KÖMÜR YARDIMINDA BULUNDU

Yüksekova'da yıkılan evlerinin bir odasını onararak yerleşen Aykut ailesine yardım eli Şırnak'ın Cizre ilçesinde sözleşmeli er olarak görev yapan Kahramanmaraşlı Halil Ece'den geldi. İHA'nın haberini internetten okuyan Ece, zor durumda yaşam mücadelesi veren Aykut ailesine yardım etme kararı verdi. Aileye ulaşan Ece, banka hesap numarasını aldıktan sonra kış ortasında derme çatma odada üşümemeleri için aileye soba ve kömür yardımında bulundu.

"ANNENİN GÖZYAŞLARINI GÖRÜNCE DAYANAMADIM"

İHA muhabirinin ulaştığı sözleşmeli er Halil Ece, ailenin haberini internetten okuduğunu belirterek, "Çaresizlik içerisinde ağlayan annenin gözyaşlarını görünce dayanamadım. Biz burada vatanımızı savunurken aynı zamanda vatandaşlarımızın çektiği çileye kayıtsız kalamayız. Aileyle iletişim kurdum ve yakacak sorunlarının olduğunu öğrendim. Aileye soba ve yakacak desteğinde bulunma kararı verdim" dedi.

"MAAŞIMIN YARISINI AİLEYE GÖNDERDİM"

Görev yaptığı sınır birliğinde arkadaşları arasında da biraz para toplayıp aileye yardım etmeye devam edeceklerini belirten Ece, "Maaşımın 1500 lirasını doğrudan aileye gönderdim, yani hemen hemen yarısını. Halen üşüdüklerini bilsem geri kalanını da yollarım" ifadelerini kullandı.

Baba Hamza Aykut, sözleşmeli ere bu davranışından dolayı teşekkür ederek, gönderdiği para ile evine güzel bir soba ve kömür alacağını söyledi.

YORUMLAR 62
  • CCC 7 yıl önce Şikayet Et
    Devletimiz bu insanlari kormak zorunda eger, bu insanlar pkk nin eline birakilirsa o zaman bu insanlar istemesede pkk ya teslim olacak. vatandasi koryacaksin ,bölgede asiretleri destekleyeceksin, korucu sistemini getireceksin, bu insanlar pkk ya minnet etmeyecekse böyle olur.Kardesler kendilerini sahipsiz sanmayacaklar.
    Cevapla
  • Yusuf kürt 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah senin gibi aslanları korusun sayısını çoğaltsın. Size uzanan elleri kırsın kahru perişan etsin.
    Cevapla
  • Adil 7 yıl önce Şikayet Et
    Farklı penceresinde bakmak gerek devlet gidiyor kurşun sık asker gider bomba patlat kaymakam gider suikast yap yardım gider pkk alır aslında oradaki insanlar da hakkını aramalı hiç bir şeye göz yummamali bence nasıl 15 temmuzda canı pahasına tankların altina yattiysa oradaki halkta dik durmalı baksen bu millet kimseyi aç ve açıkta bırakmaz
    Cevapla
  • konyali 7 yıl önce Şikayet Et
    Cok üzücü Allah böyle muhtaç olan insanları yardım etmeyi emretmiş ülkemizde sosyal düzen yoksa sasyal paylaşım olnalı insanlar eğitimsiz kalıyor caresizlik icinde sefil yaşıyor neyapaçağını kendini yönetemiyor yardım sever ırkcı olmayam uslam dini yaşayan insanım diyen Allah razı olsun
    Cevapla
  • kaşif 7 yıl önce Şikayet Et
    bu ne arkadaş muhtar seçimi niye var muhtarlık niye var. burdaki bizim muhtar garibanlara yardım topluyor hatta suriyeliler için dahi elbise vs. yardımı topluyor birazcık da olsa vicdan yokmu muhtarda kaymakamda belediye başkanında ? anca oy zamanında türeyen adi herifler...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta peş peşe depremler: 4,4 büyüklüğünde bir deprem daha!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler