İstanbul Hava Durumu! Bu saatlere özellikle dikkat edin çünkü...

29 Aralık ve 30 Aralık itibariyle İstanbul'da hava nasıl olacak? Yurt genelinde yoğun kar yağışı olması sebebiyle İstanbul hava durumu büyük merak konusu oldu.

GİRİŞ 29.12.2016 12:07 GÜNCELLEME 29.12.2016 12:39

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre İstanbul yoğun kar yağışının etkisi atlına giriyor. Peki İstanbul'da kar yağışı saat kaçta başlayacak? İşte en güncel İstanbul hava durumu raporu ve detayları

Meteorolojinin günler öncesinden duyurduğu hava durumu tahminleri tuttu. İstanbul'da gece saatlerinden başlayan şiddetli fırtına bugün saat 18.00'den sonra yerini kar yağışına bırakması bekleniyor. Kar yağışının cumartesi gününe kadar devam etmesi yer yer etkisini arttırması bekleniyor.

istanbul-29-aralık-hava-durumu

İstanbul 29 Aralık hava durumu nasıl kar var mı?

29 Aralık perşembe günü itibariyle İstanbul hava durumu verilerine göre karla karışık yağmur yağması bekleniyor. Sıcaklık en düşük 0 en yüksek ise 2 derece olacak.

İstanbul 30 Aralık hava durumu nasıl kar var mı?

30 Aralık cuma günü itibariyle İstanbul hava durumu verilerine göre kar yağışı İstanbul'u terk ediyor. Sıcaklık en düşük -4 en yüksek ise -1 derece olacak.

İstanbul 31 Aralık hava durumu nasıl kar var mı?

31 Aralık cumartesi günü itibariyle İstanbul hava durumu verilerine göre kar yağışı İstanbul'u terk ediyor. Sıcaklık en düşük -6 en yüksek ise -2 derece olacak.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın Akdeniz, İç Anadolu'nun güney ve doğusu ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneydoğu yönlerden; Marmara ve Kuzey Ege'de kuzeyli yönlerden kuvvetli fırtına (60-90 km/s, hamlesi zaman zaman 100 km/saatin üzerinde) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Gece saatlerine kadar etkisini devam ettirmesi beklenen kuvvetli fırtınanın neden olabileceği olumsuzluklara (çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi, soba ve baca gazı zehirlenmeleri, tipi şeklinde kar yağışı, çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

istanbul-kar-466

ATATÜRK HAVALİMANI'NDA SEFERLER AZALTILACAK

DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, 29-30 Aralık'ta beklenen olumsuz meteorolojik koşullar nedeniyle Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerin yüzde 15 oranında azaltıldığını bildirdi

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü, 29-30 Aralık'ta beklenen olumsuz meteorolojik şartlar sebebiyle Atatürk Havalimanı'ndaki seferlerin yüzde 15 oranında azaltıldığını duyurdu.

DHMİ'den yapılan açıklamada, 29 Aralık Perşembe öğleden sonra başlayarak, 31 Aralık'a kadar olumsuz meteorolojik şartlar beklendiği belirtildi.

Açıklamada, "Bu nedenle 29 Aralık Perşembe saat 15.00'ten itibaren 30 Aralık Cuma günü saat 03.00'e kadar beklenen ağır meteorolojik şartlar (kar yağışı, buzlanma, kuvvetli rüzgar) sebebiyle Atatürk Havalimanı'nda seferler yüzde 15 oranında azaltılmıştır. Müteakip günler için 29 Aralık Perşembe öğlen saatlerinde bilgilendirme yapılacaktır." denildi.

İSTANBUL'DA UÇAKLAR FIRTINAYLA BÖYLE SALLANDI

Türkiye genelinde soğuk hava etkili olurken İstanbul'da da fırtına hava ulaşımına olumsuz yansıdı. Atatürk Havalimanı'na inmek isteyen uçaklar fırtına nedeniyle inemedi. Saat 10.00 ve 10.30 arasında Marmara Denizi üzerinden alçalarak Florya-Sefaköy yönündeki piste inmek isteyen uçaklardan 6'sı inemedi ve pisti pas geçmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı'na iniş yapmak için alçalan uçaklar adeta beşik gibi sallandı.

AKOM ALARMDA!

İstanbul'da beklenen kar yağışı için AKOM alarm seviyesine geçti. İstanbul'un çok sayıda noktasına karla mücadele ekipleri yerleştirilirken, AKOM yetkilileri yüzlerce kamera ile İstanbul'un her noktasını olumsuzluklara karşı 24 saat izlemeye aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
Erdoğan sinyali vermişti! Cezası 10 katına çıkıyor