PKK oradan çekilme kararı aldı

PKK'nın sözde liderlerinden Murat Karayılan, Şengal'den çekileceklerini söyledi.

PKK oradan çekilme kararı aldı
PKK oradan çekilme kararı aldı
GİRİŞ 30.12.2016 13:55 GÜNCELLEME 30.12.2016 14:44
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

PKK'nın Kandil'deki sözde liderlerinden Murat Karayılan, Erbil ile görüşmelerinin tamamlanması sonrası Şengal'den çekileceklerini söyledi.

"BİZ ZATEN KENDİLERİNE ÇEKİLECEĞİMİZİ SÖYLEMİŞTİK"

Murat Karayılan Sterk TV'ye yaptığı açıklamada Başbakan Neçirvan Barzani'nin sözlerine atıfta bulunarak, "Zaten aramızda bir görüşme durumu söz konusudur. Biz aramızdaki bu tartışmaların sonuçlanmasıyla birlikte HPG olarak güçlerimizi çekeceğimizi zaten kendilerine açıkça söylemişiz. Bunu ilk defa burada açıklıyorum." dedi.

BARZANİ "GEREKİRSE GÜÇ KULLANIRIZ" DEMİŞTİ

IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani, PKK'nin Şengal'den çıkması gerektiğini söyleyerek, "Gerekirse güç kullanmak zorunda kalırız." demişti.

Başbakan Neçirvan Barzani, Duhok Amerikan Üniversitesi'nde düzenlenen "Bağımsızlık Sonrası Kürdistan Konferansı"nın ardından Al-Monitor'e verdiği röportajda, PKK'nin Şengal bölgesinden çıkması gerektiğini vurgulayarak, "PKK'nin Şengal'deki varlığı bölgede istikrarsızlığa sebep oluyor. Şengal'in yeniden inşa edilememesinin sebeplerinden biri de PKK'nin oradaki varlığıdır" ifadelerini kullanmıştı.

HAZIRLIK BİLE BAŞLADI

Irak'ın Musul iline bağlı Sincar ilçesi Asayiş Sorumlusu Kasım Derbo, terör örgütü PKK'nın Sincar'dan çekileceğini, militanların şimdiden hazırlık yapmaya başladığını iddia etti.

YORUMLAR 59
  • Bu oyun 7 yıl önce Şikayet Et
    Pkk sincarda kerkukte suriye de ve iranda 23 bin terörist devsirdi 1 senede 16 bin terörist öldürdük normal şartlarda pkk biterdi ama yine sağdan soldan devsirdiler yine öldürürüz ama 500 sehit 1000 yaralı vermenin ne gereği var
    Cevapla
  • kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye o it sürüsünü cekilsede cekilmesede vurmali zira ülkemiz in g+venligi ni tehdit eden her unsura imha edilecek sekilde karsilik vermeliyiz sunu cok iyi anlamis olmasi gerek ANKARA nin abd ve ab dostt degil aksine adi MÜTTEFIK olan düsmanlarimiz RUS yanin dostlugu cok daha inandirici ve samimi en azindan onlar bizi dost olarak kazanmak adina bir caba icinde ler dost dediklerimizde her tür hainlik pesinde
    Cevapla
  • YasinBaba 7 yıl önce Şikayet Et
    okadar silahla çekilip nereye gidecek arkadaş çıldırtmayın insanı neden vurmuyoruz bu ne enayilik.
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Çekilmesine fırsat vermeden vurun gitsin.
    Cevapla
  • Mehmetçik 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin blöf yapmadığını sadece yeri ve zamanını beklediyini tüm dünya hatırladı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk havacılığının altın çağı! TEBER Güdüm Kiti atış testi!
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var