Mekke'nin Fethi'nin 1386. yılı kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD), tarafından Mekke'nin Fethi'nin 1386. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

Mekke'nin Fethi'nin 1386. yılı kutlandı
Mekke'nin Fethi'nin 1386. yılı kutlandı
GİRİŞ 01.01.2017 00:36 GÜNCELLEME 01.01.2017 00:53
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

AGD Antakya Temsilciliği'nce Hatay Meslek Eğitim Kursu (HATMEK)  Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda Kur'an-ı Kerim okundu, şehitler  için dua edildi.

Gecede konuşan AGD Antakya Temsilcisi Mehmet İncecik, 81 şubeleri  tarafından 600 noktada Mekke'nin Fethi'nin yıl dönümü dolayısıyla program  gerçekleştirildiğini belirtti.

1 Ocak 630 yılında Mekke'nin Fethi ile Müslümanlar tarafından en büyük  zafer kazanıldığını aktaran İncecik, ''Fetih, bütün sahte ilahlara 'la ilahe'  demektir. Fetih, kula kulluğa hayır diyerek zalim diktatörlere, zulüm getiren  ideolojilere 'hayır' diyerek yürekleri alemlerin rabbiyle buluşturmaktır. Fetih,  izzet ve şerefle bütün inanları tanıştırma mücadelesidir. Bu kutlu gayede  karşısına çıkanlarla en güzel şekilde mücadele etmektir. Müslümanların fetih  anlayışı ve şuuru bugünün dünyasında yaşanan sıkıntıların yegane ilacıdır.  Yeryüzü yeni bir fetih nesli beklemektedir." diye konuştu.

Programda Hatay Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konseri verdi ve  sinevizyon gösterimi yapıldı.

Geceye Mirasımız Derneği Genel Başkanı Muhammed Demirci, Saadet  Partisi İl Başkanı Mustafa Eğe ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve  vatandaşlar katıldı.

Hassa ilçesinde de Mekke'nin Fethi, düzenlenen etkinlikle kutlandı.

Sivas'ta da kutlandı

Sivas’ta Anadolu Gençlik Derneği (AGD) tarafından Mekke’nin Fethi’nin 1386’ıncı yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

4 Eylül Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Mekke’nin Fethi programını yaklaşık bin kişi izlerken, program İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Daha sonra Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından katılımcılara sinevizyon gösterisi izletildi.
Programda konuşan AGD Sivas Şube Başkanı Bülent Şimşek Mekke’nin fethinin önemine değinerek bu değerin her yıl genç nesillere aktarılması gerektiğini belirterek,"Her akşam ana haber bültenlerinde patlayan bombaları, çatışmaları, savaşları, yaşamını yitirmişleri, kolu, bacağı kopmuşları, yetim kalmış çocukları, dul kalmış kadınları, gözü yaşlı anneleri görmek canımızı acıtıyor. Bütün bu olup bitenler üzerimizdeki sorumluluğu daha da artırıyor. Bu yüzden genç nesiller mutlaka fetih kavramını anlamalıdır. Fetih ve işgal arasındaki farkı bilmeli, fetih aşkıyla yaşamalıdır" dedi.

Konuşmanın ardından Sivas Belediyesi Mehteran takımı konser verdi. Programda Mekke’nin Fethi coşkuyla kutlandı.

YORUMLAR 1
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    11ocak630 deyilmiydi mekkenin fethi?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı
Hamas: Müzakerelerde esnek bir tutum sergiledik ancak İsrail süreci uzatıyor