Derin kuşku! Terörist içeriden destek mi aldı?

Güvenlik birimleri, 39 kişinin hayatını kaybettiği Reina saldırısını gerçekleştiren teröristin içeriden de destek almış olabileceğinden şüpheleniyor.

GİRİŞ 02.01.2017 07:50 GÜNCELLEME 02.01.2017 09:49
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Yılbaşı gecesi Ortaköy’deki eğlence mekanını kana bulayan saldırıda yaşamını yitirenlerin sayısı 39’a ulaştı. 4’ü ağır, 65 yaralı ise tedavi görüyor. Polis, katliam sonrası mekandaki kargaşadan faydalanarak olay yerini terk eden teröristi her yerde arıyor. Kuruçeşme adeta abluka altında. ‘Profesyonel’ katil, içeride 7 dakika boyunca ateş etti, daha sonra kıyafetini değiştirip 13 dakika mutfakta saklandı, ardından kayıplara karıştı.

TERÖRİST İÇERİDEN DESTEK Mİ ALDI?

Güvenlik birimlerine göre terörist, daha önce Reina'ya gelerek keşif yaptı. Gece kulübünün içini de ayrıntılı şekilde bildiği anlaşılan profesyonel katile, eğlence mekanının içinde kimsenin müdahale etmemesi polise göre tek bir şeye işaret ediyor: Saldırgan, içeride birilerinden yardım aldı. Reina'daki güvenlik ekibinden hiç kimse, katili etkisiz hale getirecek ya da yaralayacak herhangi müdahalede bulunamadı. Ayrıca Reina içerisinde misafirlerin kolay bulamayacağı 3 farklı çıkışın olduğu öğrenildi. İddiaya göre terörist, eğer denizden kaçmadıysa, sadece Reina görevlilerinin ve kendisinin bildiği çıkışlardan birini kullanarak dışarı çıktı.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 28
  • İdam Şart 7 yıl önce Şikayet Et
    Saldıracağı yerin mimari projesini incelemiş olabilir. İlgili belediyede özellikle imar arşivindeki kişilere sorulmalı/soruşturulmalı, son zamanlarda bu yerin projesini eksper, Uzman avukat vs. diyerek talep eden olmuş mu?
    Cevapla
  • adini sen koy 7 yıl önce Şikayet Et
    bu Reinanin sahibine CIA yüklü m,iktarda para veripte o da bu saldiriyi görmezden gelmis olabilirmi acepp
    Cevapla
  • Dulqarnein 7 yıl önce Şikayet Et
    ben sadece bir zavalli cahilim...dusunuyorum.. BU Reinanin sahibi simdi (taqqiyesini kulaniyor) eger yurt disindan gunler once saldiri felaket istihbarati aldiysa... NEDEN REINAYI ACIK BIRAKTI?! sakami ne !? kimi suclamiya hazirlaniyordu acik biraktiysa!?
    Cevapla
  • içerdeki hain.. 7 yıl önce Şikayet Et
    yüzde 90 değil yüzde yüz içerden birileri yardım etti nasıl gireceğini ve nerden kaçacağını gösteren biri veya birileri halen orda çalışıyordur çalışanların cep tlf önceki kamera görüntüleri izlenip sonuça ulaşılır güvenlik görevlisi birinin ne yapalım kaçtık demesi manidardır peki o silahı size ne diye ve neyi korumak için verdiler ?kesinlikle içerde çalışanların hepsi çapraz sorguya alınmalıdır yoksa mümmkün değil bu kadar rahat girip çıkamaz..
    Cevapla
  • dost 7 yıl önce Şikayet Et
    BENCE;saldırgan profosyönel eğitim almış.olay yerine gelirken önce dış mekanda cevreyi etkisi altına almış. Ben geliyorum adeta diyerek bu arada reinada kilerbu sesleri duymamış olamaz içeri girerken görüntülerden anlaşılıyor ki sırt çantasında ne oldugu mechul büyük ihtimalle oksijen tüpü ile denizin dibine atladı kıyı şeridinden destek aldı..arkasında ABD var ünlü manken mekandan ayrılıyor ne tesadüf....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebu Ubeyde: “Düşman Gazze'nin kumlarına saplanmış durumda”
Öğretmen atamaları ne zaman? Bakan Tekin tarih verdi!