Osmanlı tarzı Başkanlık Okulları açılacak

Siyasette ve eğitimde Osmanlı dönemi başlıyor. Hanedandan Nilhan Osmanoğlu geleceğin siyasilerini yetiştirmek için Başkanlık Okulları açmaya hazırlanıyor.

GİRİŞ 03.01.2017 10:03 GÜNCELLEME 03.01.2017 11:43
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

İkinci Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu FETÖ ve benzeri örgütlerin eğitim yuvalarına karşın Başkanlık Okulları açarak geleceğin devlet adamlarını yetiştireceklerini açıkladı.  Osmanoğlu, Türkiye genelinde uygulamayı düşündükleri projede bizzat kendisinin de görev alacağını belirterek çeşitli hocalarla görüştüklerini söyledi. Okulların Cumhurbaşkanlığı bünyesinde faaliyet göstermesi planlanıyor. 

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında  “vatan- millet” düşüncesinden yola çıkan hanedan, siyasete yeşil ışık yaktı eğitim ve öğretim camiasında da kolları sıvadı. İkinci Abdülhamit’in torunu Nilhan Osmanoğlu ailelerinden bir ismin siyasete atılacağı kararında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın etkisinin büyük olduğunu söyledi. Osmanoğlu,  hanedanın sadece siyasette boy göstermeyeceğini ecdadın izinden gitmek için Başkanlık Okulları açarak geleceğin devlet adamlarını da yetiştireceklerini açıkladı.

Okula alım yetenek sınavlarına göre

Osmanoğlu, Türkiye’de uzun süredir tartışma konuları arasında yer alan Başkanlık Sistemi’ni gönülden desteklediklerini ve bu çerçevede Enderun Mektepleri ya da Başkanlık Okulu çatısı altında geleceğin politikacılarını yetiştirmeyi amaçladıklarını ifade etti.  İlim ve feni bir arada tutan eğitim öğretim modeliyle hareket edeceklerini söyleyen Osmanoğlu; “ Amaç bir devlet adamı yetiştirmek. Devlet adamı olmak, siyaset güdebilmek ve protokolü bilmesi için ayrı bir okula ihtiyacı var. Devleti yönetenlerin o yüzden, “insan 7’sinde ne ise 70’sinde de” odur derler ya. Devlet yönetecek kişi de 7’sinde belli olur. Cumhurbaşkanımız için anlatılan hikâyeleri biz biliyoruz. 17’sinde bile bir ideoloji sahibiydi. Dolayısı ile bu çocukları öncesinden eğitmek lazım. Osmanlıda bu yapılıyordu. Bizim kaybettiğimiz değerlerden bir tanesi bu. Şu anki eğitim sistemi ile devlet adamı yetiştirmemizin imkanı yok” dedi.

  Arşivler didik didik ediliyor hocalarla görüşülüyor

 Proje kapsamında özellikle dönemin Enderun Mektepleri’nin faaliyetlerinin mercek altına alındığını günümüz teknolojisi de göz önünde bulundurularak bir yol haritası belirleyeceklerini açıklayan Osmanoğlu şunları söyledi: “ Enderun Mektepleri ilim ve feni bir arada tutarak devlet adamı yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bunun için alt yapı çalışmalarımız var. Enderun Mektebini çok iyi inceliyoruz. Arşive giriyoruz, bununla ilgili doneler topluyoruz ve bu dersleri verecek hocalarla iletişime geçiyoruz. Yakın zamanda da devlet bünyesinde oluşumu yapma taraftarıyız. Bu bizi şahsi kontrolümüzde olmasını isterim ama devlet özellikle Cumhurbaşkanlığı kendi bünyesine alırsa en azından FETÖ’nün okulları gibi örgütlerin okullarına sapmalar olmaz. Çünkü biz de kalıcı değiliz bu dünyada. Bizden sonra geleceklerin amacını niyetlerini bilemeyiz. O yüzden Cumhurbaşkanlığına bağlı bir Enderun Mektebi ya da gerekiyorsa Başkanlık Okulu adı altına olursa ki bizim gönlümüz bundan yana. Yetenek sınavlarına tabii tutularak Anadolu’da Türkiye’nin her yerinde olacaktır. Başkanlık sistemi gelirse eğer biraz oturmasını bekleyeceğiz izleyeceğiz ve ihtiyaç alanlarına göre sağlam başlayacağız.”

YORUMLAR 9
  • Yok 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu askeriyeyede bir çözüm bulsunlar ilköğretim mezunları yakında göreve başlayacak .
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Bugün gelinen nokta Atatürk'ün tek adam sistemini tam olarak yıkamadığını gösteriyor. Gidişatımız hiçte iyi değil ne yazıkki. Toplumumuzun ortak değerleri üzerinden (Osmanlı , Atatürk) çekişme ortamı oluşturulması en tehlikeli durum. Lütfen oyuna gelmeyelim?
    Cevapla
  • vatan 7 yıl önce Şikayet Et
    tek adam sistemi iyidir, eger devleti yonetecek o tek adam dogru adam ise. dogru adamin kim olduguna da halk karar verir, yani secimle getirir. halk baskasini secmek istediginde ise yine secim yapilir.
    Cevapla
  • kenan 7 yıl önce Şikayet Et
    zaten büyük bir oyunun içinde olduğumuzun ve içinde debelenip durduğumuzun farkında mısın?
    Cevapla
  • Musa 7 yıl önce Şikayet Et
    siz hele önce şu milli eğitimi bir düzeltin önce. daha konuştuğu dili yazmayı öğretemediniz millete..
    Cevapla
  • yav 7 yıl önce Şikayet Et
    ne boş iş.başka işiniz yok mu . siz önce osnmanlıya atanıza dedenize layık bir insan olmaya gayret gösterin. fuzuli işlerle değil.bırakın onu yeteneği karizması olan yapar zaten.
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray Lisesi'nin eski adı olsun derim ben: Mekteb-i Sultani
    Cevapla
  • birisi 7 yıl önce Şikayet Et
    o zaman fransızlardan geri almamız lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Kadıköy'de tur penaltılarla gitti! Fenerbahçe yarı finalin kapısından döndü