İstanbul'da kar kaç gün sürecek? Detaylı hava raporu

Dün akşam itibariyle yoğun kar yağışı İstanbul'u etkisi altına aldı. Peki İstanbul hava durumu verilerine göre kar kaç gün sürecek? İşte İstanbul haritalı hava durumu detayları

GİRİŞ 07.01.2017 11:06 GÜNCELLEME 07.01.2017 11:06

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul'daki kar yağışı ile ilgili uyarılarda bulundu. Vatandaşlar ise ev ve iş yerlerine gitmekte bir hayli zorlanıyor. Peki İstanbul'da kar ne kadar süre devam edecek? Hava durumlarıyla ilgili açıklama var mı? İşte İstanbul 5 günlük hava durumu....

OCAK AYI ÇOK SOĞUK GEÇECEK

Meteorolojinin ardından Bakan Veysel Eroğlu'ndan da kar uyarısı geldi. Bakan Eroğlu, ocak ayının soğuk geçeceğini, bu akşamdan itibaren başta İstanbul ve Ankara olmak üzere yurdun büyük bölümünde etkili kar yağışının devam edeceğini aktardı. Meteroloji ise yurdun batı ve iç kesimlerinde aşırı soğuk hava beklendiğini belirterek 'buzlanma' ve 'don'a karşı vatandaşları uyardı. Kar yağışının yoğun olarak Cumartesi günü devam edeceği tahmin ediliyor. Karın 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakacağı bekleniyor.

istanbul-kar-hava-durumu-07-ocak.JPG

ANADOLU YAKASINDA DA YOĞUN KAR

Kar Anadolu yakasında da etkili oldu. Maltepe’de bazı araçlar ara yollarda kalınca, sürücülerin yardımına vatandaşlar koştu. Kar nedeniyle  patinaj çeken aracın bagajına oturup ağırlık oluşturarak aracın kurtulmasını sağladı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Kız kulesi kar yağışıyla birlikte kartpostallık görüntüler oluşturdu. Kadıköy Meydanı beyaza büründü.

TÜM SEFERLER İPTAL OLDU

Bursa Deniz Otobüslerinin (BUDO) seferlerinden bazıları olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edildi.

BUDO'nun internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, 08.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 08.30 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Büyükçekmece) ve İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 09.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) ve Bursa (Mudanya)-Armutlu (İhlas), 09.30 Armutlu (İhlas)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci) seferleri gerçekleştirilemeyecek.

Aynı gerekçeyle 10.30 İstanbul (Büyükçekmece)-Bursa (Mudanya), 10.45 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya), 11.00 Bursa (Mudanya)-İstanbul (Eminönü/Sirkeci), 12.30 İstanbul (Eminönü/Sirkeci)-Bursa (Mudanya) seferleri de yapılamayacak.

500 UÇAK SEFERİ İPTAL OLDU

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 6-7 Ocak tarihinde Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki 500 seferini iptal etti.

Kar yağışının dün akşamdan beri etkili olmasından dolayı Atatürk Havalimanı'na inmesi gereken 70 üzerinde uçak başka meydanlara yönlendirildi. Bu yüzden havayolu şirketleri seferlerinde aksama yaşandı.

Devlet Hava Meydanları İşletmesi dün akşamdan beri aksama olmaması için yoğun olarak karla mücadele etti. Pistler açık tutulmaya çalışılmasına rağmen uçaklar sefer aksamaları nedeniyle iniş ve kalkış yapamadı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat! Yeni uygulamayla bu kişiler ehliyet alamayacak
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı