Aracın içindeki asker anlattı

İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısının ardından Türkiye teröristlerin siper olarak olarak kullandığı jandarma arabasını konuşmuştu.

Aracın içindeki asker anlattı
Aracın içindeki asker anlattı
GİRİŞ 07.01.2017 12:52 GÜNCELLEME 07.01.2017 12:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İzmir Adliyesi'ne yönelik terör saldırısının ardından çatışma sırasında teröristler bir jandarma aracını siper alarak polis ve jandarma ile çatışmışlardı. Ancak çatışma sırasında teröristlerin siper aldığı aracın içinde 20 yaşında bir jandarma eri vardı. Teröristler çatışma sırasında aracın içindeki eri fark etmediler. 6 aylık asker olan 20 yaşındaki V.Ü de silahsız olduğu için teröristlere müdahale edemedi.

Araç şoförü olduğunu ve adliyeye tutuklu getirdiklerini belirten V.Ü ifadesinde o sırada yaşananları şöyle anlattı: 

''Ön koltukta oturuyorum. Birden patlama oldu. Siper almak için hemen kendimi arka koltuğa attım. Ne olduğunu anlamaya çalıştım. Tam aşağı inecekken çok yakınımda çatışma sesleri başladı. Aşağı inmedim, kapıyı kapattım. Terörist karşı tarafa doğru hem bağırıyor hem ateş ediyordu. Karşıdan da bu tarafa ateş geliyordu. Aracın içinde kendimi gizledim. Çatışma bitince de çıktım' Adliyeye saldırı için giden teröristleri trafik polisi Fethi Sekin fark etmiş ve saldırganlara ilk müdahaleyi yapıp 2 saldırganı vurduktan sonra mermisi bitince vurularak şehit olmuştu. Saldırıda adliye memuru Musa Can da şehit olmuştu.  

MİLLİYET

YORUMLAR 1
  • deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    hayret
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret öncesi Erdoğan açıklaması! Türkiye'ye net mesaj: İzin vermeyeceğiz
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'