Rus Büyükelçisi suikastinde önemli gelişme

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'a düzenlenen suikastin ardından gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı. Şüpheliler itirafçı olmak istediklerini söyledi.

Rus Büyükelçisi suikastinde önemli gelişme
Rus Büyükelçisi suikastinde önemli gelişme
GİRİŞ 07.01.2017 20:44 GÜNCELLEME 07.01.2017 20:48
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'u silahlı saldırıda öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın, Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksekokulu'na suikast sonrası operasyon düzenlendi.

Operasyon kapsamında Altıntaş'ın okuduğu 2012 ile 2014 yıllarında, bağlantıda olduğu o zaman okulun yemekhanesinde görev yapan, ancak FETÖ üyelerinin de abisi durumunda olduğu belirtilen S.E. ve yeğeni N.İ. ile saldırgan Altıntaş'ın dönem arkadaşı olan ve FETÖ/PDY bağlantısı bulunduğu belirlenen polisler İ.E., A.Y., E.E. ve Z.Ş., gözaltına alındı. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli tutuklandı.

ETKİN PİŞMANLIK YASASINDAN YARARLANMAK İSTEDİLER

Mahkemede ifade veren zanlılardan İ.E., FETÖ/PDY toplantılarına katıldıkları dönemde terör örgütü olduğunu bilmediklerini, dini duygularının istismar edildiğini, bu yüzden etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirtti.

Bir diğer zanlı A.Y. de örgüt toplantılarına çağrıldığı birkaç kahvaltıya katıldığını, ancak devlete zarar verecek bir faaliyette bulunmadığını söyleyerek etkin pişmanlık yasasından yararlanmak istediğini söyledi.

Şüphelilerden E.E. de örgüt toplantılarının yapıldığı 'dershane' tabir edilen yere bilmeden katıldığı için pişman olduğunu, cahilce davrandığı için pişman olduğunu söyledi.   

YORUMLAR 36
  • KahramanMaraşlı 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu aşağılık mahluklara öyle bir işkence yapılmalı ki, idam edilmeleri için kendileri yalvarmalı. Aynısı PKK ve diğer devlet millet düşmanları içinde yapılmalı tabiki de.
    Cevapla
  • MAHO 7 yıl önce Şikayet Et
    bu zamana kadar aklınız nerdeydi tutuklanınca mı aklınız başınıza geldi. böyle döneklere inanmayalım kesinlikle. bunların tek bir çözümü olabilir o da İDAM dır. bunların beyinleri yıkanmış o kelleyi başından sökmediğimiz sürece bunlar da bu VATAN hainlikleri bitmez. Yetkililerimiz uyanık olsun. Vesselam
    Cevapla
  • Mihail46 7 yıl önce Şikayet Et
    Yav ben fetöcülerin pişman olduklarına bir türlü inanamıyorum nedense. Öyle inanmışlar ki mendebura bu etkin pişmanlık hikayesini de yine onun izniyle yaptıklarını düşünüyorum. Çünkü biliyorum ki o izin vermeden bunlar bevl bile etmezler...
    Cevapla
  • m.ata 7 yıl önce Şikayet Et
    Evet ben de inanmıyorum. Bir de işlenen bir suç var. Devlet kimin adına bunları veya benzerlerini affedebiliyor? İlkönce yaptıklarının sonuçlarına katlansınlar. Ohhh ne ala memleket.
    Cevapla
  • Ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Türküm müslümanım deyip Türk'e müslümana hainlik edene hakkım haram olsun.
    Cevapla
  • Fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetö neden 2013 öncesi terörö örgütü sayılmıyor ? 2013 öncesinde suç işlemiyorlar mıydı halbuki darbe komisyonunda 40 yıl eskiye gittiler
    Cevapla
  • Aliveli49_50 7 yıl önce Şikayet Et
    komisyon mahkeme degidlir arastiryor sadece,onunu arkasini.sucu ve sucluyu ilan etmek ve cezalandirmak mahkemenin isidir.farki anlamaya gayret et.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor