Bozgun Operasyonu'nda 18 tahliye

İstanbul Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği "Bozgun Operasyonu" kapsamında "hırsızlık", "örgüt kurmak" ve "örgüt üyesi olmak" suçlarından haklarında dava açılan 30'u tutuklu 41 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Bozgun Operasyonu'nda 18 tahliye
Bozgun Operasyonu'nda 18 tahliye
GİRİŞ 03.03.2007 01:48 GÜNCELLEME 03.03.2007 01:48

Kadıköy 2. Asliye Ceza Mahkemesinin yürüttüğü yargılamada, sanıklardan bir kısmının sorgusu, duruşmanın ikinci gününde Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. İddianamede, "çete liderlerinden biri olduğu ve 41 ayrı hırsızlık eylemine karıştığı" ileri sürülen Erhan Yıldırım, sorgusunda, iki ayrı olayda görgü tanıklarının kendisini teşhis ettiğinin hatırlatılması üzerine, bunları kabul etmediğini söyledi.


Telefon kayıtlarında sanık polis memurlarıyla görüştüğünün saptandığının söylenmesi üzerine Yıldırım, gasp suçuna karıştığı için arandığı belirtilen Soner Aydın'ın yerini polislere haber verdiğini, kayıtların bu konuyla ilgili olduğunu öne sürdü. "Aynur" adlı kişiyle yaptığı telefon görüşmesinde "türbeye gitmek" şeklinde geçen, iddianamede "hırsızlığa gitmek" olarak nitelendirilen söze ilişkin Yıldırım, "Bu görüşme bana aittir. İfademde bahsedilen Ankara'ya türbeye gitme olayı da doğrudur. Biz Aleviyiz, Türkiye nin çeşitli yerlerini gezip, türbeleri ziyaret edip, kurban keseriz" dedi.


Tutuklu sanık Aynur İrkli de çiçek satarak geçimini sağladığını, polisler ve kuyumcular dışındaki diğer sanıkların akrabaları olduğunu ve iddianamedeki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. İrkli, evinde ele geçirilen play-station ile cep telefonlarının kendisine ve çocuklarına ait olduğunu iddia etti. İrkli, iş adamı Halis Toprak'ın kızı Ayfer Toprak'ın Şile'deki evinden çalındığı ve kendi evlerinde polisin aramasında bulunduğu belirtilen Bulgari marka kol saatinin sahte olduğunu, bunu oğlunun Kadıköy'deki Salı Pazarından aldığını söyledi. İrkli, iddianamede geçen "33 ayrı hırsızlık eylemine katılmak" ve "örgüte üye olmak" suçlarını kabul etmediğini belirterek, evinde polisin el koyduğu eşyanın hırsızlık malı olmadığını savundu.


Tutuklu sanıklardan Erol Günder, Sedat Günden, Leyla Günden, Vedat Günden, Gülay Yıldırım, Nazife Yılmaz ve Tülay Şahin de sorgularında, iddianamede geçen "hırsızlık" ve "örgüte üye olmak" suçlarını kabul etmediklerini söylediler.


Duruşmada hakim, tutuklu sanıklar Gülay Yıldırım, Hasan Hüseyin Yılmaz, Denizhan Yıldırım, Pınar İrkli, Ali Haydar Günden, Kemal Şaşar, Cem İrkli, Erdal Belindir, Melek İrkli, Cemil İrkli, Metin Barış, Mehmet Hanifi Ülker, Alaeddin Ersoy, Mustafa Yılmaz, Yavuz Helvacı, Hüseyin Haluk Keleşoğlu, Yunus Kızıltaş ve Hakan Mutlu'nun tahliyesine karar verdi. Diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamını kararlaştıran hakim, duruşmayı erteledi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi