Öğretmen atamaları Şubat ve Ağustos'ta

Kamuda atamalar devam ediyor. 2017 yılında 30 bin öğretmen ataması yapmayı planlayan MEB, ya hepsini şubat ayında atayacak ya da ikiye bölerek 15 binini ağustos ayına bırakacak.

Öğretmen atamaları Şubat ve Ağustos'ta
Öğretmen atamaları Şubat ve Ağustos'ta
GİRİŞ 09.01.2017 09:16 GÜNCELLEME 09.01.2017 09:21
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl şubat ve ağustos aylarında 30 bin öğretmen ataması yapmak için harekete geçti.

MEB, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ihraç ettiği 30 bine yakın öğretmenin açığını norm fazlası 40 bin öğretmeni görevlendirerek gidermeye çalışmıştı. Ancak, bazı okullarda sıkıntıya yol açacak şekilde öğretmen eksikliği yaşanması sonrası harekete geçen MEB, atama için kolları sıvadı. Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile MEB arasında yapılan görüşmelerde, öğretmen ihtiyacı için en az 30 bin öğretmen atanmasına karar verildi. Böylece 2017 yılı için kamuya alınması planlanan 60 bin personelin yarısını öğretmenler oluşturacak.

MEB atamaların tarihini belirlemek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Buna göre 15 bin öğretmen atamasının şubatta, 15 bininin de ağustos ayında yapılması gündeme geldi. İhtiyacın artması halinde 30 bin öğretmenin tamamının şubat ayında atanması da söz konusu olabilecek. Zorunlu okul öncesi eğitime ve yabancı dil hazırlık sınıfı projelerine bu yıl pilot olarak geçmeyi amaçlayan MEB, en çok alımı okul öncesi öğretmenliği ve yabancı dil alanlarından yapacak. Ayrıca sınıf öğretmenliği, din kültürü ve ahlak bilgisi, ilköğretim matematik, özel eğitim bölümleri en çok atama yapılacak alanlar olarak dikkat çekiyor.

Sözleşmeli öğretmenliğe atanmak isteyenlere en fazla 20 tercih hakkı verilecek. Adaylar, tercihleri dışına atanmayı kabul edip etmediklerini de belirtecek. Ataması yapılan sözleşmeli öğretmenler ile ilgili il ve ilçe milli eğitim müdürleri arasında sözleşme imzalanacak. Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Sözleşmeli öğretmenlerden 4 yıllık çalışma süresini tamamlayarak adaylık sürecinde başarılı olanlar, görev yaptıkları okulda öğretmen kadrolarına atanacak. Öğretmen kadrolarına atananlar, aynı yerde en az 2 yıl daha görev yapacak.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 5
  • doğruluk 7 yıl önce Şikayet Et
    khk.da belirtilen asıl atama zamanı şubat ayıdır. nasıl ki önceden ağustosta atama yapılıyordu şimdide şubatta yapılacak. geçen sene ağustos ayını atama yapmadan geçirdiler asıl atamalar şubatta olacak dediler. şimdi ise ağustosa da yarısını bırakabilirler diyorlar. onca emek veren hayal kuran öğretmenler hala bekliyor bir sene olcak ağustosta ve aldıkları puanlar yanacak. hak mı bu? birincisi haberciliğin doğru yapılması lazım ikincisi önümüzde referandum var unutulmamalı ki kamuda ve görev için bekleyen çok öğretmen var...
    Cevapla
  • muşli 7 yıl önce Şikayet Et
    artık midem bulandı atama bulanikligindan. mülakat da cabasi
    Cevapla
  • edebiyat 7 yıl önce Şikayet Et
    2016 agustosta o kadar atama bekledik,temel atama subat dediniz. Khk'ya bunu eklediniz. Agustostan beri temel atama bekledik. Eger 30 bin olmazsa subatta bu hukumete olan guvenim kirilacak. Ayrica beles yere dershaneciileri atadiniz. Edebiyattan 287 kpss ile alirken dersanecilerden 850 aldiniz. Neden diye sordugumuzda temel atama subat dediniz. Ben 79 ile mulakat bile goremedim. Subatta 46 bin edebiyatciya 2000 verilmezse Allaha havale ediyorum. Uc yildir nisanliyim.bu bransa duzgun bir atama sayisi vermediginiz icin hayat kuramadim. İnş uzun adam sesimizi duyuyordur ve bu haksizliga dur der.
    Cevapla
  • veysel 7 yıl önce Şikayet Et
    mezun olacakların ne suçu var. bir yıl dahamı bekleyecekler.yarısını ağustosa bırakın
    Cevapla
  • ALİHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    bari şubat ayının kaçında yapılacağınıda ve beraberinde branş sayılarınıda verseniz ona göre planımızı yapsak.şubatın kaçında lütfen bakanlık görevlileri tarihi ve branş kontenjanlarınıda açıklayıverin lütfen.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Uluslararası Adalet Divanı'ından kritik Gazze kararı!
İstanbul'a yeni tünel: Süre 30 dakika kısalacak, açılış tarihi belli oldu!