11 Ocak buün okullar kesin tatil mi? İl il kar tatili haberleri

Özellikle marmara, iç anadolu ve karadeniz bölgesinin yoğun kar yağışı içine girmesi sebebiyle 11 Ocak çarşamba günü hava nasıl olacak? Kar yağışı haberlerinin ardından okullar tatil olacak mı sorusu gündeme geldi. İşte okulların tatil olacağı tüm illerin listesi

11 Ocak buün okullar kesin tatil mi? İl il kar tatili haberleri
11 Ocak buün okullar kesin tatil mi? İl il kar tatili haberleri
GİRİŞ 11.01.2017 09:18 GÜNCELLEME 11.01.2017 09:18
Bu Habere 39 Yorum Yapılmış

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre 11 Ocak çarşamba günü marmara, iç anadolu ve karadeniz bölgesi yoğun kar yağışı yaşanacak. Peki kar yağışı etkisi altına giren illerde okullar tatil olacak mı? 11 Ocak çarşamba hangi illerde okullar tatil olacak? Valiliklerden konuyla ilgili bir açıklama var mı? İşte okulların kar tatili olmasıyla ilgili önemli gelişmeler

11 OCAK ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ?

Hangi illerde okullar tatil edildi? Edirne, Tekirdağ, Kırklareli, İstanbul Kocaeli, Balıkesir, Bursa, Yalova, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Kütahya, Uşak, Manisa, Karaman, Niğde, Kahramanmaraş, Kayseri, Adıyaman, Nevşehir, Aksaray, Kırşehir, Yozgat, Sivas, Tokat, Amasya, Çorum, Kırıkkale, Çankırı, Karabük,  Ankara'da okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılması. Valiliklerden gelen açıklamalar neticesinde okulların kar tatili olması belli olacak. 11 Ocak okulların tatil olup olmayacağını bu sayfadan öğrenebilirsiniz...

TATİL OLAN İLLER!

NEVŞEHİR
Nevşehir merkez ile Acıgöl, Gülşehir, Ürgüp, Derinkuyu ilçelerine bağlı köy okullarının yanı sıra il genelinde taşımalı eğitim sistemi kapsamındaki okullarda eğitime bugün ara verilecek.

ÇANKIRI
Çankırı'nın Çerkeş ilçesinde kar yağışı nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildiği bildirildi.

BALIKESİR
Merkez Altıeylül ve Karesi ile Bandırma, Sındırgı, Bigadiç, Kepsut, Marmara, Gönen, Savaştepe, Manyas, Balya, İvrindi, Susurluk ilçelerinde olumsuz hava şartları nedeniyle özel eğitim kursları, ilkokul, ortaokul ve liseler yarın tatil edildi.

Ayrıca Erdek ve Havran ilçelerinde taşımalı eğitim kapsamındaki ve kırsal mahallelerde bulunan okullardaki öğrenciler için de yarın eğitime ara verildi. Bu ilçelerde kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personel de idari izinli sayılacak.

EDİRNE
Edirne'de, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildiği bildirildi.

KIRKLARELİ
Kırklareli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm resmi ve özel okulların yarın da tatil edildiği belirtildi.

TEKİRDAĞ
Tekirdağ'da olumsuz hava şartları nedeniyle il genelindeki okullarda eğitime 1 gün daha ara verildi.

BURDUR
Burdur genelinde etkili olan kar yağışı nedeniyle, taşımalı eğitim kapsamında öğrenim gören tüm öğrenciler için eğitime 1 gün ara verildi.

ISPARTA
il genelindeki elverişsiz hava şartları ve kar yağışı sonrası yaşanabilecek don ve buzlanma olayları nedeniyle, 11 Ocak 2017 Çarşamba günü Isparta merkez ile Yalvaç ve Eğirdir ilçelerinde eğitim ve öğretime 1 gün süreyle ara verildiği öğrenildi.

Olumsuz hava şartlarından dolayı hamile ve engelli kamu personeli de yarın idari izinli sayılacak.

BİLECİK
Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

Pazaryeri Kaymakam Vekili Halil İbrahim Acır, yaptığı açıklamada, devam eden kar yağışı ve aşırı buzlanma dolayısıyla yarın okulların tatil edildiğini duyurdu.

MUĞLA
Muğla Valiliğinden yapılan açıklamada Menteşe, Ula, Seydikemer, Yatağan ve Kavaklıdere ilçesinde yoğun kar yağışı sonrasında oluşabilecek buzlanma riski nedeniyle 11 Ocak Çarşamba günü eğitime ara verildiği belirtildi.

Açıklamada, Muğla'nın tüm ilçelerinde kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi.

KONYA
Valilikten yapılan açıklamada, devam eden kar yağışı, fırtına ve beklenen don nedeniyle Konya'nın merkez Meram, Karatay, Selçuklu, Ahırlı, Akşehir, Beyşehir, Bozkır, Derebucak, Derbent, Çeltik, Doğanhisar, Güneysınır, Hadim, Hüyük, Ilgın, Kadınhanı, Sarayönü, Seydişehir, Taşkent, Tuzlukçu, Yalıhüyük, Yunak ve Kulu ilçelerinde ilk ve orta dereceli okulların 11 Ocak Çarşamba tatil edildiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, söz konusu ilçelerdeki kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelliler ile hamilelerin aynı gün idari izinli sayılacağı kaydedildi.

KARAMAN
Karaman'ın Ermenek ilçesinde de kar yağışı nedeniyle eğitime yarın ara verildiği ifade edildi.

NİĞDE
Niğde’nin Ulukışla ilçesinde aşırı tipi ve yoğun kar yağışı nedeniyle okullar yarın tatil edildi.

BOLU
Bolu'da 5 ilçede olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilik'ten alınan bilgiye göre, hava sıcaklığının gün içerisinde eksi 7 derece olduğu Bolu'da, etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Gerede, Yeniçağa, Dörtdivan, Kıbrısçık ve Göynük ilçelerinde yarın eğitime 1 gün ara verildi.

TOKAT
Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kar yağışı nedeniyle yarın eğitime ara verildi.

DENİZLİ
Denizli'nin Çameli ilçesinde yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle eğitime yarın ara verildiği bildirildi.

ORDU
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, kent genelinde kar yağışının etkili olduğu belirtilerek, "Olumsuz hava şartlarından dolayı İkizce, Korgan ve Kumru ilçelerinin tamamında, Akkuş ilçesinde İMKB YBO ve Ahmet Cürebal İmam Hatip Ortaokulu hariç diğer tüm okullarda, Ünye ilçesinde ise Pelitliyatak,Yenikent, Tekkiraz, Fatih Meydan, İnkur, Yeşilkent,Ataköy ve Erenyurt mahallelerimizdeki okullarımızda eğitime 11 Ocak Çarşamba günü ara verilmiştir." ifadesine yer verildi.

ÇANAKKALE
Çanakkale'de kar ve buzlanma nedeniyle Bozcaada ilçesi hariç tüm okullarda eğitime yarın ara verildi.

İZMİR VE MANİSA'DA DA TATİL

İzmir'in 4 ilçesinde eğitime kar engeli İzmir'de olumsuz hava şartları nedeniyle 4 ilçede eğitime bir gün ara verildi. İzmir’in Bergama, Karaburun, Urla ve Tire ilçelerinde kar nedeniyle yarın itibarıyla eğitime 1 gün ara verildi. Edinilen bilgiye göre kar yağışları ve olumsuz hava şartları nedeniyle Urla ve Tire ilçelerinde taşımalı sistem kapsamındaki öğrenciler için 10 Ocak Salı günü eğitime ara verilirken Karaburun ve Bergama ilçelerinde ise ilk ve ortaokullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Manisa'da eğitime kar engeli Sabah saatlerinde birçok öğrencinin okula gidemediği Manisa merkezde kar yağışının etkisini artırması nedeniyle Valilik tarafından okulların bugün için tatil edildiği açıklandı. Manisa’da etkisini artıran kar nedeniyle merkez ilçeler Yunusemre ve Şehzadeler’de okullarda eğitim öğretime bir günlük ara verildi.

Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer kar yağışı nedeniyle okulların bugün tatil edildiğini açıkladı. Sabah saatlerinde birçok öğrencinin okula gitmekte zorluk çektiği ve kar yağışının şiddetini artırması nedeniyle bugün için okulların tatil edildiği açıklanırken, Çarşamba günü için okulların tatil edilip edilmeyeceği akşam yapılacak değerlendirmenin ardından açıklanacağı bildirildi. Bu arada kar yağışının şiddetini artırarak devam ettirdiği Manisa’da trafik de durma noktasına gelirken kayganlaşan yolda sürücüler zor anlar yaşadı.

ANTALYA

Antalya'da etkili olan sağanak yağmur ve kar yağışı nedeniyle 2 ilçedeki okulların tümü, 9 ilçede ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi. Antalya'nın bir çok ilçesinde dün gece başlayan sağanak yağmur ve kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Sağanak yağmur nedeniyle Kaş ilçesindeki tüm okullar bir gün süreyle tatil edildi. Kar yağışının etkili olduğu İbradı ilçesinde okullar tüm gün tatil edilirken, Döşemealtı, Akseki, Demre, Finike, Kemer, Kumluca, Korkuteli, Elmalı ve Gündoğmuş ilçelerinde ise taşımalı eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İSTANBUL'DA KAR NE KADAR DAHA DEVAM EDECEK?

AKOM'dan alınan bilgilere göre, İstanbul bugün çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren karla karışık yağmurlu, zamanla yağmurlu geçecek. Perşembe yağmur geliyor.

Öğle saatlerinde kar yağışının yeniden başlaması ve akşam saatlerine kadar da molalarla devam etmesi bekleniyor. Akşam lodos yönüne dönmesi beklenen rüzgarın güneyden taşıyacağı ılık hava ile sıcaklıkların birkaç derece artması bekleniyor. 

Salı, çarşamba ve perşembe günü İstanbul'da karla karışık yağmur bekleniyor. Gece sıcaklığı -3 derece olan İstanbul'da çarşamba önce 0 dereceye perşembe günü de 3 dereceye yükselecek. Gündüz sıcaklığı 7 dereceye çıkacak.

Cuma günü parçalı bulutlu, Cumartesi ise yağmur görülecek. Sıcaklığın Cumartesi günü gündüz 10 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

11-ocak-hava-durumu.png

BU İİLERDE KAR YAĞIŞI BİTMEDİ

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolunun güney ve batısı, Batı Karadeniz'in batısı, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Artvin, Mersin ve Adana çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek yağışların, Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ VE YOĞUN KAR UYARISI

 Muğla, Antalya ve Mersin'in kıyı ve alçak kesimlerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış, Muğla merkez ile iç ve yüksek kesimleri, Antalya ve Mersin'in iç ve yüksek kesimleri (Rakımı 800 metre ve üzeri olan yerler), Isparta, Burdur ile Konya'nın güneybatı ve Karaman'ın güney ilçelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, görüş mesafesinde azalma, tipi şeklinde kar yağışı, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

YORUMLAR 39
  • TatilSeven 7 yıl önce Şikayet Et
    Vali dede afyon buz gibi ya yüzümüz gözümüz donuyor okula giderken yarın tatil şey ediversen lütfen ya
    Cevapla
  • beyza 7 yıl önce Şikayet Et
    Afyonda tatil olsun servis kaza yaparsa bunun vebalini kim odeyecek
    Cevapla
  • kütahya 7 yıl önce Şikayet Et
    Ya kütahya tatil mi
    Cevapla
  • 12345 7 yıl önce Şikayet Et
    afyon erkmen de okullar tatil olsun vali amca donuyoruz yürümekte zorlanıyoruz
    Cevapla
  • afyon 7 yıl önce Şikayet Et
    acaba biz buraya yazıyoruzda vali görüyormu yoksa direk arayıp iletişime geçelim mi ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz duyurdu: Emekliler için özel çalışma
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim