Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde çatışma

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü önünde polisle teröristler arasında çatışma çıktı. çıkan çatışmada 1 terörist öldürüldü. 2 kişi de gözaltına alındı.

GİRİŞ 10.01.2017 15:23 GÜNCELLEME 10.01.2017 18:45
Bu Habere 90 Yorum Yapılmış

Gaziantep Emniyet Müdürlüğü'ne yönelik terör saldırısına anında karşılık verildi, 1 terörist ölü ele geçirilirken, kaçan belirtilen 1 teröristin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Çatışmanın ardından polis ekipleri durdukları bir araçta 2 kişiyi gözaltına aldı. 
Edinilen bilgiye göre, Gaziantep’teki çatışmanın hemen ardından Gaziantep Büyşükşehir belediyesi protokol girişinin bulunduğu caddeyi trafiğe kapatan ekipler, durdurdukları 27 KN 383 plakalı araçta arama yaptı. Araçta olayla bir bilgisayar kasası ve ajanda ele geçirildi. Ajandanın içerisinde ise kentte tanınmış kişilerin yer aldığı isim listesinin bulunduğu iddia edildi. Olayla bağlantılı olduğu iddiası ile araçta bulunan 2 kişi gözaltına alındı.

Şahıslar sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğüne getirildi.

TERÖRİSTİN CESEDİ OLAY YERİNDEN KALDIRILDI

Saldırıda Emniyet Müdürlüğü araç girişi önünde ölü ele geçirilen teröristin cesedi, polislerin incelemesinin ardından çağırılan cenaze aracına taşındı. Kimliği belirsiz teröristin cesedi, otopsi için Adli Tıp Kurum morguna götürüldü.

1 POLİS YARALANDI

Çatışma sırasında 1 polisin memuru yaralandı. Geçen mayıs ayında Emniyet Müdürlüğü'ne bomba yüklü araçla yapılan saldırıda 3 polis memuru şehit olmuştu.

Saat 15.20'de İncilipınar Mahallesi Şehit Yusuf Erin Caddesi'ndeki Emniyet Müdürlüğü önüne gelen 2 terörist ellerindeki silahla ateş ederek Emniyet Müdürlüğü'ne girmek istedi. Bu sırada Emniyet Müdürlüğü girişinin yaklaşık 50 metre önündeki kontrol noktasında görev yapan polisler, teröristlere anında ateş açarak karşılık verdi. Yaklaşık 2 dakika süren çatışmanın ardından 1 terörist öldürüldü, diğer terörist kaçtı. Çatışma sırasında hafif yaralanan yaralanan 1 polis de hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Saldırının ardından bölgeye çok sayıda sağlık ekibi ile özel harekat ekipleri sevk edildi. Polisler, bölgedeki sivilleri uzaklaştırıp Emniyet Müdürlüğü çevresindeki tüm yolları yaya ve araç ulaşımına kapattı.

Kaçan teröristin yakalanması için operasyon başlatan polis, Emniyet Müdürlüğü çevresindeki tüm iş merkezleri ve otoparklarında arama çalışması başlattı.

ÇEVREDE TERÖRİST ARAYIŞI

Saldırının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, öldürülen teröristin üzerinde patlayıcı olma ihtimaline karşı olay yerine sinyal kesici jammer getirildi. Öldürülen teröristin üzerinde patlayıcı olma ihtimaline karşı da bomba imha uzmanları çalışma başlattı. Emniyet Müdürlüğü girişinde yerde bulunan teröristin cesedinin çevresinde alınan önlemin ardından uzmanlar ekipler inceleme yaptı.

BOMBA YÜKLÜ ARAÇ ANONSLARI

Bu arada saldırı sonrası polis telsizlerinden, saldırganlarla birlikte hareket ettiği değerlendirilen 2 araç plakası anons edilerek, bomba yüklü olabileceği uyarısı yapıldı. Anonslarda polislerin kendi can güvenliklerini sağlayarak, bomba yüklü olabileceği değerlendirilen araçların titizlikle takip etmesi istendi.

GAZİANTEP VALİLİĞİ: 1 POLİS HAFİF YARALI

Gaziantep Valiliği, bugün gerçekleşen terör saldırısında 1 polis memurunun hafif yaralandığını açıkladı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, saldırının saat 15.20 sıralarında Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası araç giriş kontrol bölümündeki polis noktasına yönelik olduğu belirtilerek şöyle denildi:

"Saldırıya polis noktasında görevli polis memurlarımızca anında karşılık verilmiş ve saldırgan etkisiz hale getirilmiştir. Bu menfur saldırıda bir polis memurumuz hafif şekilde yaralanmıştır. Hastanede tedavi altına alınan polis memurumuzun hayati tehlikesi bulunmamaktadır. Yaralı polisimize Allah’tan acil şifalar diliyoruz. Emniyet teşkilatımıza ve şehrimize geçmiş olsun. Emniyet birimlerimizce söz konusu saldırıya ilişkin gerekli inceleme ve araştırmalar başlatılmış olup gelişmelerle ilgili ayrıca bilgi verilecektir."

EK ÖNLEMLER ALINMIŞTI

Geçen yıl 1 Mayıs günü bomba yüklü araçla yapılan 3 polisin şehit olduğu terör saldırısının ardından Emniyet Müdürlüğü çevresinde ek önlemler de alınmıştı. Emniyet Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü arasında yol olarak kullanılan bölge trafiğe kapatıldı ve bu yolun iki bölgesine kontrol noktası oluşturuldu.

Emniyet Müdürlüğü çevresine beton bloklar örülürken, oluşturulan kontrol noktalarında da binaya gelenler x-ray cihazı ve üst aramasından geçirildikten içeri alınıyordu. 

Bugünkü saldırı da Emniyet Müdürlüğü'ne Göç İdaresi ve Vergi Dairesi Başkanlığı binasının da bulunduğu alandaki girişinde meydana geldi.

KURTULMUŞ: TERÖR ÖRGÜTLERİ ARASINDA HİÇBİR FARK YOK

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Gaziantep'teki olayın, İzmir'deki olaya benzer olduğunun anlaşıldığını belirterek, Türkiye'de terör örgütleri arasında hiçbir fark kalmadığını, aynı ofisin şubeleri, aynı merkezin yan kolları gibi çalıştığını söyledi.

FATMA ŞAHİN: TERÖRİSTLERE HADDİNİ BİLDİREN...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü’ne yapılan saldırıdan sonra kısa bir açıklama yaptı. Şahin, “Gaziantep Emniyeti’ne saldıran teröristlere haddini bildiren polislerimizden Allah razı olsun. Olayda yaralanan kahraman polisimize de Allah’tan acil şifa diliyorum.” dedi.

 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 90
  • Temel candan 7 yıl önce Şikayet Et
    Basini takip ediyorum bu kafirlere bence hucre desifre olacagi icin hepsine olun demislerdir bu hucre artk kac kisiyse hepsi saldiracak yada kacacakdir dikkatli olunmali zaten polisde hucreyi cozdu ki sicak temas var devamli
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    liste oyun olabilir
    Cevapla
  • Özgür 7 yıl önce Şikayet Et
    keşke hepsi ölseydi .boşa ekmek yedireceğiz..
    Cevapla
  • ÇILGIN TÜRKLER 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş biraz mantıklı düşünün... Bu hainler canlı yakalandıkça diğer eylemleri anlatmak zorunda...Kimbilir bu şekilde kaçtane olay engellenicek yada engellendi Allah (cc) bilir.. İçerde zaten kimbilir nasıl bir hayat onları bekliycek:)))))))))))
    Cevapla
  • Ali Bayram 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim güvenlik güçlerimizi korusun,kahrolsun vatan haini leşler.
    Cevapla
  • Gurbetci 7 yıl önce Şikayet Et
    Incirlik kapansin ve IDAM GERI GELSIN BASKA CARE YOK
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir ülkeden daha Filistin kararı! Resmen harekete geçildi
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...