"Reina canisi polisten yine kurtuldu" iddiası

Bakırköy’de 2 Ocak gecesi polis, içinde 3 kişi olan bir aracı durdurdu. Arka koltukta oturan kişiyi Reina’da 39 kişiyi katleden Abdulkadir Masharipov’a benzetip kimlik istedi.

"Reina canisi polisten yine kurtuldu" iddiası
"Reina canisi polisten yine kurtuldu" iddiası
GİRİŞ 11.01.2017 06:51 GÜNCELLEME 17.01.2017 11:07
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Bunun üzerine otomobildekiler polise ateş açarak olay yerinden kaçtı. İstanbul’da 2 Ocak Pazartesi’yi 3 Ocak Salı’ya bağlayan gece, Bakırköy Ekrem Kurt Bulvarı’nda rutin uygulama yapan trafik polisleri, içinde 3 kişi bulunan beyaz renkli Toyota Auris marka aracı trafik kontrolü için durdurdu. 

Sürücüden ehliyet ve ruhsat isteyen polis, arka koltukta oturan kişiyi Reina’yı kana bulayan Abdulgadir Masharipov’a benzettiği için kimlik istedi. Tam bu sırada sürücü gaza bastı ve araç bulvardan D-100 Karayolu istikametine yöneldikten sonra Topkapı yönüne ilerlemeye başladı. 

ARAÇ BEYOĞLU’NDA BULUNDU

Şüpheli aracın peşine polis aracı takıldı. Kovalamaca sırasında şüpheli aracın arka koltuğunda oturan kişi tarafından 2 el ateş edildi.

Ateş sonucu polis aracının lastiği patladı ve kovalamaca sona erdi. Bölgede çalışmalarına devam eden ekipler, aracı Beyoğlu Piyalepaşa Mahallesi’nde bir ara sokağa park edilmiş halde buldu. 

Yapılan incelemede aracın aynı gece 02.00’de sokağa bırakıldığı ve içinden 2 kişinin indiği belirlendi. 

 ARAÇ ÇALINTI, PLAKA İKİZ

Olayla ilgili Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü soruşturma başlattı. Terk edilmiş aracın şasi numarasıyla yapılan incelemede çalıntı olduğu, sahibinin kaskodan parasını bile aldığı belirlendi.

Çalıntı aracın üzerindeki plakanınsa yine beyaz renkli bir Toyota Auris’e ait ikiz plaka olduğu, böylece trafikte rahatça dolaştığı ortaya çıktı. Olayla ilgili önceki gün operasyon başlatıldı. Birkaç adrese baskın düzenlendi. Baskınlarda Reina saldırganı Masharipov bulunamadı ancak trafik kontrolü sırasında araçta olan kişilerden biri gözaltına alındı.

Şüpheli, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alındı. Polisin aldığı ilk ifadeden sonra arka koltuktaki kişinin Masharipov olduğu iddiası daha güçlü hale geldi.

 Araçtaki kişinin Reina saldırganı olup olmadığını belirlemeye yönelik çalışma sürüyor. Bu arada İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nce yürütülen çalışma kapsamında, teröristin geldiği ve kaçtığı güzergâh ile birlikte, gece kulübünün içerisinde, çevresinde ve diğer illerde bulunan çok sayıda güvenlik kamerasından görüntü alındı. 

Görüntüleri incelemek için özel ekip kuruldu. Özel ekibin yoğun çalışma sonucu 90 bin saatlik görüntü incelediği öğrenildi.

 

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 30
  • izmir yorumcu 7 yıl önce Şikayet Et
    amerikada direk suçlu arabasını tarıyor bizde korkuyoruz kimliğini verirmisin hadi canım hadi güzelim muamelesi yapıyoruz olay oluyor ölen ölüyor sonra kuş uçurtmuyoruz kuş uçurtsan ne uçurtmasan ne o kadar adam ölmüş sanki ölenleri geri getirecek önemli olan olay gerçekleşmeden yakalamak
    Cevapla
  • Ayhan Düş 7 yıl önce Şikayet Et
    Nasıl olurda polisin elinden kacar bir tane ekip yokki istambulda o güzergahta 30tana ekip bir okadarda sivil var mümkün deil bu kadar ortalık karisikken bide emniyet müdürleri gece sivil çıkıp uygulamaları takip edip denetlesin anlar saygılarımla
    Cevapla
  • kahraman şanal 7 yıl önce Şikayet Et
    adam senin lastiğini vuruyor sen onların lastiğini vuramıyorsun cani özel eğitilmiş
    Cevapla
  • kahraman şanal 7 yıl önce Şikayet Et
    cani özel eğitilmiş panik yapmıyor korkmuyor çatışıyor arabanın lastiklerini o engamede vuruyor..buda gösteriyor ki düşman ülkelerce yetiştirilmiş bi metropol canbazı
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Şu surata bak arkadaş. Bu surat NASIL YAKALANMAZ!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son dakika: 25 kişinin öldüğü faciada kararlar açıklandı!
ABD üniversitelerindeki Gazze protestosu dalga dalga büyüyor! Netanyahu panikledi