İzmir'deki hain saldırıyı üstlendiler!

İzmir Adliyesi önünde düzenlenen ve biri polis 2 kişinin şehit olduğu saldırıyı terör örgütü PKK'nın uzantısı TAK üstlendi.

İzmir'deki hain saldırıyı üstlendiler!
İzmir'deki hain saldırıyı üstlendiler!
GİRİŞ 11.01.2017 11:37 GÜNCELLEME 11.01.2017 21:24
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

İzmir Bayraklı Adliyesi'ne yönelik yapılan ve polis memuru Fethi Sekin ile mübaşir Musa Can'ın şehit olduğu, 9 kişinin de yaralandığı terör saldırısını, PKK terör örgütünün şehirlerde eylem yapan uzantısı TAK üstlendi. Bu arada İzmir'de, adliye çalışanlarının da aralarında bulunduğu 23 kişinin polis tarafından gözaltına alındığı açıklandı. 

Geçen perşembe günü Bayraklı Adliyesi'ne saldırı için gelen iki terörist, hakim ve savcıların otoparkının bulunduğu alana girmek istedi. Burada görevli polis memuru Fethi Sekin, teröristlerle çatışarak, içeriye girmelerine izin vermedi. Otomobildeki bombayı uzaktan infilak ettiren teröristlerden birisini öldüren Fethi Sekin, kurşunu bitince diğer teröristin arkadan ateş açması sonucu şehit oldu. Güvenlik güçleri bu teröristi de ölü ele geçirdi. Aynı saldırıda, camdan olayları izleyen mübaşir Musa Can da şehit oldu. 9 kişi yaralandı. 

Saldırıda teröristlerin planını canı pahasına önleyen şehit polis memuru Fethi Sekin ile Musa Can'ın adları yaşatılması için birçok yere verildi.

23 GÖZALTI 

Saldırı sonrasında terörle Mücadele Şube Müdürlüğü de operasyon yaptı. Aralarında adliye çalışanlarının da bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin sorgularının sürdüğü açıklandı. Bu kişilerin ifadelerinden sonra gözaltına alınanlarının sayısının artabileceği belirtildi.

Elde edilen yeni bilgiler doğrultusunda da gözaltı sayısının artabileceği ifade edildi. Bu arada adliyeye yönelik hain saldırıyı da daha önce İstanbul ve Kayseri'deki saldırılarda olduğu gibi PKK terör örgütü uzantısı TAK üstlendi. PKK'ya yakın internet sitelerinde yer alan TAK açıklamasında, saldırıyı kendilerine bağlı bir grup tarafından yapıldığı ileri sürüldü. 
 

YORUMLAR 19
  • Orhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar önceden hiç piyasada yoktu. ABD ve PKK nin yeni oyunlarından birisi.
    Cevapla
  • v.ali 7 yıl önce Şikayet Et
    bu keferelerin yakınları gözaltına alınmalı hiç bir devlet imkanından yararlan dırılmamalı.sınır ötesindekilerin tepesine tepesıne indirilmeli.
    Cevapla
  • Mardinli Şeho 7 yıl önce Şikayet Et
    T-abansız A-lçak K-alleşler. Rabbim düşmanın da mert olanını nasip etsin, böyle kalleşçe bomba patlatıp kaçan hainler, bir yiğidimiz bile sizlere yetti, yeteri kadar mermisi olsaydı hepinizi gebertirdi. Şöyle bir yüzünüzü gösterip savaşsanız diyorum. Ama onu yapamazsınız kalleş hainler. Allah sizin ve sizin peşinizden gidenlerin belasını versin.
    Cevapla
  • Can 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar sadece piyon. Asil perde arkasindakiler ise (Amerika+ingiltere+israil)
    Cevapla
  • tam kereste 7 yıl önce Şikayet Et
    TAK tam alçak keresteler topluluğu pkklı olmakla birlikte galiba devlet kontrolünün yeterli olmadığı bir örgüt umarım yakın zamanda çözerler yoksa kan içmeye devam edecekler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'de Türkiye zirvesi! Sonuç bildirisi açıklandı!
Kabinede değişiklik olacak mı? AK Parti'den son dakika açıklaması