ABD'den kritik Başika açıklaması

ABD'nin Irak'taki komutanı Bret Sylvia, Türkiye’nin eğittiği Sünni güçlerin Irak ordusu ayrıldıktan sonra Musul kentini koruyabileceklerini ispat ettiklerini söyledi.

ABD'den kritik Başika açıklaması
ABD'den kritik Başika açıklaması
GİRİŞ 11.01.2017 22:02 GÜNCELLEME 11.01.2017 22:32
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

DEAŞ ile mücadelede karadan Irak ordusuna özellikle topçu desteği veren Saldırı Görev Gücü’nün Komutanı Albay Sylvia, Skype üzerinden Irak’taki operasyonlar hakkında soruları yanıtladı.

Yaklaşık üç bin kişiden oluşan birliğinin; Felluce, Ramadi, Şarkat, Kiyara ve hâlihazırda Musul’da Irak ordusuna destek verdiğini kaydeden Sylvia, Musul’un kuzeydoğusunda yer alan Başika kampında Türkiye tarafından DEAŞ ile mücadele etmek üzere eğitilen Sünni güçlerle Irak ordusu üzerinden irtibatı olduğunu söyledi.

'MUSUL'A GİRECEKLER...'

Musul’u kuzeyden kuşatan Irak’ın 16. tümeni üzerinden Sünni güçlerle irtibat kurduğunu ifade eden Amerikalı komutan, Başika kampında eğitilen kuvvetlerin 16. tümene entegre olarak Musul’a gireceğini ve tümen ayrıldıktan sonra da Musul’u koruyacak olan gücün bir parçası olarak kentte kalacağını belirtti.

'TÜRKİYE'NİN EĞİTTİĞİ SUNNİ GÜÇLER...'

AA muhabirinin, Türkiye’nin eğittiği Sünni güçlerin kabiliyetleriyle ilgili ne düşündüğünü sorması üzerine Albay Sylvia, şunları söyledi:

“Onlar, Irak ordusu çekildikten sonra o bölgeyi ellerinde tutabileceklerini ispat ettiler. Tabii ben bu bilgileri ikinci elden Irak’ın 16. tümen komutanından alıyorum. Biliyorsunuz tamamen onlarla entegreler.”

Albay Sylva ayrıca 16. tümenin, bu güçlerden bir kısmını terör örgütünün sızma tehlikesine karşı DEAŞ’tan temizlediği bölgelere yerleştirdiğini aktardı.

YORUMLAR 24
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    bu abd neden sunni- şii diyip duruyor ben mi safım
    Cevapla
  • Sevgi 7 yıl önce Şikayet Et
    Muslumanin en buyuk dusmani bir muslumandir. Sunni, sii farketmez. Benim konustugum muslumanlar arasinda sii deyince deliren cok sunni gordum. Turkiyede bulamayabilirisniz, ama yurtdisina cikinca gorursunuz. Muslumanlar birbirini hedef aliyor. Kalplerinde nefret tasiyo. Burda da o kalplerinizde ki nefretleri okuyamiyorsaniz yazik size. Size tavsiyem Kalplerinizi nefret ile doldurmayin. Sevgi ile doldurun o zaman zaten size kimse mezhep kavgasi yaptiramaz. Sevgi doldurun arkadaslar. Nefret gozlerinizden fiskiriyor.
    Cevapla
  • sebsebe 7 yıl önce Şikayet Et
    sende de bir parça görülebiliyor. önce sen bırak yazıyı sonra tekrar yaz fark edersin arızanı
    Cevapla
  • Deale 7 yıl önce Şikayet Et
    Suriye olayı ortaya cikmadan once hic sunni-şii lafı gecmiyordu dikkat ettiniz mi? Ne zaman abd ortaligi karistrmya basladi ve yok sunni gucler, şii gucler, kurt gruplar vs.. diye insanlarin kafasina mezhepciligi soktu..
    Cevapla
  • msk 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD batmak üzere Allahın izni ile ama batarken savaşı da başlatacak ama çare yok Karşısında Allahın askerlerini bulacak batıl yıkılmaya mahkum
    Cevapla
  • Harun K 7 yıl önce Şikayet Et
    Sözleri fitne kokuyor adeta. Zaten amaçları mezhep savaşları ile bölgeyi kan gölüne çevirmek. Neymiş "Türkiye'nin eğittiği sünni güçler"miş. Yani eğiten Türkiye eğittiği ise sünni güçler, mesaja gel, daha doğrusu fitneye gel. Yıllardır pkk ya kürtler demeleri gibi şimdide ıraklılara sünni güçler diyerek şiilerin gözünde Türkiye ve sünnileri düşman gösterme amaçlı bir açıklamadır bu. Ey kafir amerika savaş açtığınız İslam, koruyucusu ise Allah celle ve azze. Batışınız çok şiddetli olacak ey rezil zelil batı(k-l)!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı