Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'ye sert tepki!

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD'nin terör örgütlerini meşrulaştırma girişimlerini durdurması gerektiğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'ye sert tepki!
Cumhurbaşkanlığı'ndan ABD'ye sert tepki!
GİRİŞ 12.01.2017 09:48 GÜNCELLEME 12.01.2017 09:49
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), büyük bölümünü PKK'nın Suriye kolu PYD/YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçlerinin (SDG), "PKK ile ilişkimiz yok" iddiasını Twitter hesabından paylaşarak PYD'ye destek verdi. CENTCOM'un sosyal medya hesabı Twitter'da, SDG imzası taşıyan ve büyük bölümünü PYD/YPG'nin oluşturduğu yapının "PKK ile ilişkisinin olmadığını iddia eden" açıklamayı paylaşılması tepki çekti. 

İBRAHİM KALIN TEPKİ GÖSTERDİ

Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın bu paylaşımının terör örgütünü durdurmak yerine meşrulaştırdığını söyledi. Kalın, ABD'nin bu tür meşrulaştırma girişimlerini durdurması gerektiğini ifade etti. Kalın'ın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Bu bir şaka mı yoksa CENTOM aklını mı yitirdi? Kimsenin buna inanacağını düşünüyor musunuz? ABD, terör gurubunu meşrulaştırmaya çalışmayı bırakmalı."


 

Söz konusu paylaşımında SDG'nin açıklamasının ekran görüntüsünü kullanan CENTCOM, açıklamanın üstüne de "SDG, PKK ile herhangi bir bağının veya ilişkisinin olmadığını onaylıyor" ifadelerine yer vererek PYD'nin "sözcülüğünü" yaptı.

Dünkü günlük basın toplantısında ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Toner de terör örgütü PYD'nin, "uzun vadede Suriye'deki politik çözüm arayışlarının bir parçası olması gerektiğini" savunmuştu.

YORUMLAR 17
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ciddi bir devlet olmadığı için ABD bizi dinlemiyor.
    Cevapla
  • gürhan deniz 7 yıl önce Şikayet Et
    PKK nın ADINI DEĞİŞŞTİREREK başka bir OLUŞUM gibi sunuluyor. onlar PKK değil diyerek KERİZ yerine koyuyor ve onları AKLIYOR. PKK bitecek yerine SDG gelecek veya başka bir İSİM
    Cevapla
  • ümit 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD gayet iyi biliyor terör örgütü olduğunu pyd veya ypg nin ama işlerine gelmiyor çıkarlarına ters düşüyor sevdiklerinden değil gayet kullanşlı bir terör örgütü. Duymak istemeyene duyuramazsın üstelik koz olarak pazarlık konusu olarakta görüyorlar gibime geliyor benim. Rusyayla aramızı bozmak veya ilişkilerimizi minimize etmek için. Satranc devam ediyor.
    Cevapla
  • ümit 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD Tramp için pyd ve ypg yi türkiyeye karşı koz olarak kullanmak istiyor onlara bal gibi biliyor neyin ne olduğunu maksat rusyayla ilişkileri minimize et bizde onları terör örgütü sayalım veya söylemlerimizi türkiyeye göre ayarlıyalım demek istiyorlar. Bize terör örgütü üzeriden şantaj ediyorlar veya yapabileceklerini zannediyorlar. 50 yakın nato üstünü kapatın, soğuk savaş söze gelince bittiya incirliği kapatın yabancılara. Şantaja şantaj tabi dik durmak lazım malesef bu bizde bıcak kemiğe dayanınca oluyor.
    Cevapla
  • KIZILELMA 7 yıl önce Şikayet Et
    abd kendisi terörist dir hashasi lideri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tesla 500 beygirlik canavarı tanıttı: Tesla Model 3 Performance
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı