Türk jetleri vurdu! 41 terörist öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ'a ait 177 hedef imha edildi, düzenlenen kara ve hava harekatlarında 41 terörist etkisiz hale getirildi.

GİRİŞ 13.01.2017 09:35 GÜNCELLEME 13.01.2017 10:22
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK), Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik devam eden ve 143'üncü günü geride kalan Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, terör örgütü DEAŞ'a ait 177 hedef imha edildi, kara ve hava harekatlarında 41 terörist etkisiz hale getirildi.

TSK'dan yapılan bilgilendirmeye göre, DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerinin oluşturduğu tehdidi bertaraf ederek, hudut güvenliğini artırmak ve koalisyon güçlerine destek vermek için Suriye'nin kuzeyine yönelik 24 Ağustos 2016'da başlatılan harekat sürüyor. 

Harekatın 143'üncü gününde, muhalif unsurlardan oluşan özel görev kuvvet gruplarınca, karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteğiyle Suflaniyah'ın ele geçirilmesine yönelik çalışmalar sürdürüldü.

177 HEDEF VURULDU

Hedef tespit vasıtalarıyla belirlenen terör örgütü DEAŞ'a ait 177 hedef ateş altına alındı. Teröristlerce kullanıldığı belirlenen barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçlar imha edildi.

Hava Kuvvetleri Komutanlığınca, Suflaniyah ve Bzagah'da bulunan 10 DEAŞ hedefine hava harekatı düzenlendi. Harekatta, 4 barınma yeri, 4 karargah binası ve 2 silahlı araç imha edildi.

Kara ve hava harekatlarında, DEAŞ mensubu 41 terörist etkisiz hale getirildi.

Teröristlerden temizlenen bölgelerde muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerince, 72 el yapımı patlayıcı imha edildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nın başladığı günden bu yana etkisiz hale getirilen el yapımı patlayıcı sayısı 2 bin 917, mayın sayısı ise 43 oldu.

GÖRÜNTÜLER PAYLAŞILDI

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığınca Suflaniyah ve Bzagah'taki DEAŞ hedeflerine yönelik hava harekatlarının görüntüleri paylaşıldı.

Görüntülerde, karargah binası, bombalı araç ve kontrol noktasının vurulma anı yer aldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 10
  • Ibrahim 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar evden sicak koltukdan yorum yapmayin bölgede istihbarat elemanlarinin ve iha larin iceri girip cikanlarin sayilmasiyla sayi olusuyor olayda asil amac basarili olmasi kendi ordunuzu kucumsemeyin
    Cevapla
  • Murat 7 yıl önce Şikayet Et
    Ne hikmetse Suriye burnunun dibine kadar giren İsrail uçakları görmüyor ama Türkiye nin kini görüyor. Bir oyun oynanıyor da ne?
    Cevapla
  • yunus 7 yıl önce Şikayet Et
    Operasyon yapmadan önce keşif yapılıyor diyelim 40 terörist tespit ediliyor bu sayı 40 olur 50 olur tam net değildir sonra uçağımız o bölgeye intikal edip hedefi bombalıyor bu arada geçen sürede 40-50 terörist yer değiştirebilir olduğu yerde kalabilir sayı tam %100 denilemez yanılma payı olur 5 terörist'de olabilir hepside öldürülmüş olabilir bence sayı vermek doğru değil çünkü net değildir yıllarca sayı veriliyor hele'ki 80'li yıllarda 1000'er 1000'er sayı veriliyordu varın siz hesap edin durumu..
    Cevapla
  • Tatar 7 yıl önce Şikayet Et
    ABD elbabta Türkiye'ye hainlik yapıyor pkk ya silah veriyorsa hala neden dost olunmaya çalışıyoruz incirliği kapatmıyoruz bu ne şiş Kebab İncirlik'ten gönderiyorlar işte her türlü yardımı bunu devlet bilmiyor mu bu ABD sevdası ne acaba adamlar kalleş işte
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    saydınızmı 41 tane ?
    Cevapla
  • hakan can 7 yıl önce Şikayet Et
    evet sayiliyor. iha lar vurmadan once ve vurduktan sonra sayıyor.
    Cevapla
  • Hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Vuran vurmuş, inanmıyorsan git say. yanlış saymışlarsa doğrusunu bizimle paylaş.
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    git sen say sana zahmet
    Cevapla
  • mehmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Az buldum. Keşke 1041 olsaydi
    Cevapla
  • xxx 7 yıl önce Şikayet Et
    tam ben söyleyecektim lafı ağzımdan aldın arkadaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı