Devletin çağrısına gençlerden yoğun ilgi

'Türk gençlerden 'hacker ordusu' kurulacak' haberinin ardından Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu'na (BTK)'ya binlerce vatansever genç, 'hacker' olmak için başvuruda bulundu.

Devletin çağrısına gençlerden yoğun ilgi
Devletin çağrısına gençlerden yoğun ilgi
GİRİŞ 14.01.2017 04:22 GÜNCELLEME 14.01.2017 10:49
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Dünyanın dört bir yanından başvurular gelirken, yeni hacker timi, 20 Ocak'ta başlayacak ve 24 saat sürecek yarışma sonucunda belirlenecek.

25 BİN VATANSEVER GENÇ BAŞVURDU

"Türk gençlerden 'hacker ordusu' kurulacak" haberinin ardından Bilgi Teknoloji ve İletişim Kurumu'na (BTK) 25 bin vatansever, 'hacker' olmak için başvuruda bulundu. 

Bilgi ve yetenekleri sınanarak bir kısmı Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'nde (USOM) istihdam edilecek hackerların yanı sıra, yeni kurulan Ulusal Siber Güvenlik Gönüllüleri Platformu ile de geriye kalanlar değerlendirmeye alınacak.

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, USOM-SOME 2. İstişare Toplantısı'nda Kuvayı Milliye ruhu ile yeni göreve başlatılacak hacker timinin sınanacağı yarışmanın startını verdi. Yarışma için www.siberyildiz.com sayfasından başvurular alınmaya başlandı.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 30
  • Önemli 7 yıl önce Şikayet Et
    bu 25 bin kişi arasından başka ülkerin ajanı yerleştirilmiş olabilir bu yüzden istihbaratın olaya el atması gerek ! artık Dünyada saldırılar bu şekilde yapılıyor çünkü.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    3 adet programlama dili biliyorum basvuru yaptim insallah alirlar
    Cevapla
  • M.T 7 yıl önce Şikayet Et
    çin amerikan reel sektorune kök söktürüyor.klavye artik ülkelerin en buyuk silahi.elin amerikasi twitter facebook uzerinden istihbarat topluyor.senin görülmüyor dedigin yazismalarin amerikan istihbarati tarafindan satir satir inceleniyor.endustri korsanligi ile gizli endustriyel tasarimlar baskalarinin eline geciyor.bankalar dos saldirilari ile islemez hale getirilip milyarlarca dolar zarar ettiriliyor.ulkelerin istihbarat yazismalari basina ifsa ediliyor.kamu kurumlarina saldirilip ulke devlet sistemi islemez hale getiriliyor.ulkemizde gec bile kalindi.tedbir şart...
    Cevapla
  • zmc 7 yıl önce Şikayet Et
    amman fetöcülere dikkat bu alan onların iyi yetiştiği alan !!!!
    Cevapla
  • erkan 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel haber
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Irak'ta peş peşe patlamalar! Askeri üsse hava saldırısı düzenlendi
Kulüpler Birliği geri adım atmıyor! Büyükekşi yönetimine büyük baskı