15 Temmuz'un kahramanlarından biri de o grup

Mete Yarar, darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz'un kahramanlarından biri de "Bylock" operasyonlarını planlayan kişiler. Şu ana kadar bu kişilerin isimleri açıklanmadı." dedi.

GİRİŞ 14.01.2017 07:52 GÜNCELLEME 14.01.2017 09:16
Bu Habere 19 Yorum Yapılmış

Samsun'da düzenlenen "15 Temmuz Süreci ve Darbenin Kayıp Saatleri"  konferansında konuşan Güvenlik Uzmanı Mete Yarar, 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, "15 Temmuz'un  kahramanlarından biri de "Bylock" operasyonlarını planlayan kişiler. Şu ana kadar  bu kişilerin isimleri açıklanmadı. Bu operasyonları çok gizli bir şekilde yapan ve Türkiye'deki kripto örgütünün ilk ana düğmesini, mesajlaşmasını çözen öncelikle Milli İstihbarat Teşkilatının o grubuna teşekkür etmek lazım" dedi.

"O GRUBA TEŞEKKÜR ETMELİYİZ"

"15 Temmuz'un  kahramanlarından biri de Bylock operasyonlarını planlayan kişiler. Şu ana kadar  bu kişilerin isimleri açıklanmadı. Bu operasyonları çok gizli bir şekilde yapan  ve Türkiye'deki kripto örgütünün ilk ana düğmesini, mesajlaşmasını çözen  öncelikle Milli İstihbarat Teşkilatının o grubuna teşekkür etmek lazım. Aralık  ayında bu operasyona başlıyorlar, mart ayına kadar bu örgütün Litvanya'daki  sunucusundan yavaş yavaş bilgileri çekiyorlar. Sunucudan anında tüm bilgileri  çekseler fark edecekler. Çok dikkatli bir şekilde çekmeye çalışıyorlar. Mart  ayında hacklendiklerini anlıyorlar ve sunucuyu kapatıyorlar. Yani Bylock  kullanımının son tarihi mart ayının sonu. Arkasından başka bir sisteme  geçiyorlar. 15 Temmuz gecesi kullanılan ‘Eagle’ sistemi. İlk darbe kararı bu  Bylock operasyonu yüzünden oluyor. Bylock operasyonunda deşifre olduklarını  anlayınca mayıs ayından 15 Temmuz sürecine götüren toplantılara başlıyorlar."  diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 19
  • DEVLET 7 yıl önce Şikayet Et
    Biz KISıK SESLERiZ, MİNARELERİMizİ SEN EZANSıZ BIRAKmA ALLAHIM.TÜM EMEĞİ GEÇEN VATAN SEVDALILARINDAN ALLAH razı olsun.BU VATAN ARSLANLARIDA unutmaz hainleride.
    Cevapla
  • Cihat 7 yıl önce Şikayet Et
    Bylock ve eagle çözümlenmesi çok önemli.Allah razı olsun.Rabbim devletimize zeval vermesin.
    Cevapla
  • yusuf 7 yıl önce Şikayet Et
    sende adamları deşifre ettin. nasıl oldu anlamadık. ne demek istiyosunuz
    Cevapla
  • ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    teşekkürler
    Cevapla
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    teşekkür ne demek onların terine emeğine kurban olayım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam
Sürpriz gelişme: Hamas silah bırakma şartını açıkladı