Fırat Kalkanı operasyonunda kaç terörist öldürüldü? TSK açıkladı

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yürütülen Fırat Kalkanı operasyonunda kaç teröristin etkisiz hale getirildiği açıkladı. TSK tarafından yapılan son dakika açıklama neticesinde Fırat Kalkanı operasyonunun son durumu hakkında bilgi verildi

Fırat Kalkanı operasyonunda kaç terörist öldürüldü? TSK açıkladı
Fırat Kalkanı operasyonunda kaç terörist öldürüldü? TSK açıkladı
GİRİŞ 14.01.2017 09:52 GÜNCELLEME 14.01.2017 09:52

SURİYE’de 4.5 ayı aşkın süredir yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda bin 775’i DEAŞ’lı, 310’u PKK/PYD’li olmak üzere toplam 2 bin 85 terörist etkisiz hale getirildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından geçen yıl 24 Ağustos’ta başlatılan Fırat Kalkanı Harekatı’nda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 226 meskun mahalde kontrolü ele geçirdi. Harekat kapsamında bugüne kadar bin 870 kilometrekarelik alan terör örgütlerinden temizlendi.

9 Aralık’ta başlatılan El Bab Harekatı kapsamında ise batıdan ve kuzeyden şehrin dış mahallelerine ulaşıldı.

EL BAB NEREDE

Sarı bölge PKK'nın Suriye kolu PYD ve YPG'nin bölgesi. Solda Afrin sağda Mümbiç. Teröristlerin amacı o iki sarı bölgeyi birleştirip Türkiye'nin Suriye sınırı kontrol altına almaktı. Türkiye silahlı kuvvetleriyle bu oyunu bozdu El Bab konumu gereği bu yüzden önemli.

El Bab kelime anlamıyla Arapça'da kapı demek. O kabı bir başka terör örgütü DEAŞ'ın yuvasına yuvasına açılıyor. El Bab, Halep, Rakka'nın tam ortasında DEAŞ'ın ikmal istasyonu. Eğer El Bab'tan kovulursa DAEŞ çok önemli bir mevzi ve Suriye'deki en önemli yerini kaybedecek.

elbab-nerede56465.jpg

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
Gelirini beyan etmeyenler için ‘pişmanlık’ imkanı! Bakan Şimşek'ten çağrı