Mevlüt Mert Altıntaş FETÖ'cü olduğunu belli etmemek için...

Rus Büyükelçi Karlov haince öldüren Mevlüt Mert Altıntaş ile ilgili soruşturma devam ederken çok dikkat bir detaya ulaşıldı. Altıntaş FETÖ'cü olduğunu belli etmemek için 4 ayrı cemaatin sohbetine katılmış.

Mevlüt Mert Altıntaş FETÖ'cü olduğunu belli etmemek için...
Mevlüt Mert Altıntaş FETÖ'cü olduğunu belli etmemek için...
GİRİŞ 14.01.2017 10:57 GÜNCELLEME 14.01.2017 10:57
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Rusya Federasyonu’nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un öldürülmesine yönelik soruşturma devam ediyor. Milliyet yazarı Tolga Şardan,Altıntaş’ın bağlantılarının üzerine yoğunlaşan polis ve savcılığın ulaştığı önemli tespitleri sıraladı:

DİNİ GRUPLARA SIZMA

"Katil Altıntaş’ın ilginç bağlantılarına ulaşıldı. Altıntaş’ın, İzmir’deki polis okulundaki iki yıllık eğitimi sırasında FETÖ’yle bağlantısını ortaya çıkaran delillere daha önce ulaşılmıştı. Ancak, yapılan araştırmalarda, Altıntaş’ın Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde göreve başladıktan sonra farklı dini grup ve cemaatlerle bağlantı kurduğu anlaşıldı. Bu bağlantıların çok kısa ve kesintili olması polisin dikkatini çekti. 

KİTAPLARI HİÇ OKUMAMIŞ

Altıntaş’ın kısa dönemler halinde dini gruplarla temas kurduğu, bazı dini içerikli kitaplar aldığı görüldü. Ancak, bu noktada Altıntaş’ın bağlantı kurduğu dini grup ve cemaatleri anlatan bu kitapları hiç okumadığı, kitapları incelemediği belirlendi. Bu durum, soruşturmayı yürüten ortak ekibin dikkatini çekti.

Katil Altıntaş’ın zaman içinde Sosyal Doku Vakfı’nın kurucusu Nurettin Yıldız, Nur cemaati içinde yer alan Meşveret grubunun yanı sıra İskenderpaşa ve İsmailağa cemaatleriyle temas kurduğu tespit edildi. Altıntaş’ın bu temaslarını gerek Ankara’da, gerekse İstanbul’a giderek yüzyüze yaptığı görüşmelerle sağladığı anlaşıldı. Bu grupların toplantı ve sohbetlerine katıldığı tespit edilen Altıntaş’ın amacının FETÖ lideri Fetullah Gülen’in “diğer cemaatlere sızma” talimatını yerine getirme ya da “FETÖ izini silebilmek amacıyla farklı cemaat ve gruplarda iz bırakma” olduğu değerlendiriliyor. 

 

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 4
  • Adem 7 yıl önce Şikayet Et
    Fetöcü olduğunu belli etmemek için dört tane cemaatin sohbetlerine gitmiş. Fetönün etkinliklerine katılmamış. Yani doğuştan fetöcü.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet kurumlarindaki tum cemaat ve tarikat yapilanmalari derhal tasfiye edilmeli ve bunlara aska musaade edilmemelidir
    Cevapla
  • İstanbul-18 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen ne dediğini bilmiyorsun galiba, kasıtlı kurulmuş bir terör örgütü kendine cemaat dedi diye, ülkemizin bel kemiğini teşkil eden istikametli cemaat ve tarikatları nasıl zan altında bırakırsın. Devletin yapacağı şey mevcut olan tarikat ve cemaatleri Diyanetin liderliğinde ıslah etmek ve buralarda ki insanları art niyetli oluşumlardan muhafaza etmektir.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    devlette cemaat olamayacagi 15 temmuzda gun gibi ortaya cikmisken hala buna goz yumanlar onlardan daha masum degillerdir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Tarihi ziyaret sonrası MSB'den Irak mesajı: Hazırız!
Ukraynalı bir kadın iki yaşındaki oğlunu 25 bin dolara satmaya çalışırken yakalandı