TSK açıkladı: 18 terörist öldürüldü!

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı 146. gününde 188 DAEŞ hedefinin vurulduğunu, 18 DAEŞ'li teröristin de etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

GİRİŞ 16.01.2017 09:34 GÜNCELLEME 16.01.2017 11:59
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

TSK, Fırat Kalkanı Harekatı’nın 146’ıncı gününde meydana gelen olaylar ile ilgili açıklamada yaptı. Açıklamada, muhalif unsurlardan oluşan Özel Görev Kuvvet Grupları tarafından karadan ve havadan sağlanan yoğun ateş desteği ile Suflaniyap ve Kabr al Mukri’nin ele geçirilmesine yönelik planlı harekatının icrasına devam edildiği belirtildi. Hedef tespit vasıtaları ile tespit edilen 180 DEAŞ terör örgütü hedefine ateş destek vasıtaları ile atış yapılarak DEAŞ terör örgütü mensuplarınca kullanılan barınma yerleri, savunma mevzileri, komuta kontrol tesisleri, silah ve araçları baskı altına alındığı ifade edildi. 

18 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Açıklamada, “Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, El Bab bölgesinde bulunan 8 DEAŞ terör örgütü hedefine yönelik düzenlenen hava harekatı sonucunda 5 bina, 1 karargah binası ve 2 bombalı araç imha edilmiştir. DEAŞ terör örgütünden temizlenen bölgelerde Muhaliflere destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 6 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiş, harekatın başından bu güne kadar çoğu tuzaklanmış 2 bin 933 EYP ve 43 mayın kontrollü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Gün içerisinde havadan ve karadan icra edilen harekat kapsamında toplam 18 DEAŞ terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir” denildi.

YORUMLAR 7
  • Estağfurullah 7 yıl önce Şikayet Et
    pydyi iyice vurun
    Cevapla
  • ya Hakk 7 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillah
    Cevapla
  • Bünyamin 7 yıl önce Şikayet Et
    Madem o kadar fikrin var.buyur sen geç özel kuvvetlerin başına
    Cevapla
  • Adiga81 7 yıl önce Şikayet Et
    Her gün yüzlerce hedef yüzlerce bomba ile vuruluyor. Ancak karşıya verdirilen zaiyat çok az. Şimdiye kdar bu işin bitmiş olması gerekirdi.
    Cevapla
  • TR1230 7 yıl önce Şikayet Et
    sayıları az olduğu için, bitmek üzereler
    Cevapla
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Güne güzel bir haberle başladık.Allah devamını getirir inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nin arkasındaki güç kim! İstanbul’da oyun oynuyorlar…
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde