Sanığa ne iş yaparsın dedi! Mahkeme salonu karıştı

Bombalı saldırı suçundan yargılanan sanığa, mahkeme heyeti başkanının ne iş yaptığını sormasına, salondaki izleyici tepki gösterdi.

Sanığa ne iş yaparsın dedi! Mahkeme salonu karıştı
Sanığa ne iş yaparsın dedi! Mahkeme salonu karıştı
GİRİŞ 16.01.2017 15:45 GÜNCELLEME 16.01.2017 16:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Sancaktepe'de bomba yüklü araçla gerçekleştirilen ve 6'sı asker 9 kişinin yaralandığı terör saldırısına ilişkin davanın görülmesine başlandı. Davada kimlik tespitinin yapıldığı sırada mahkeme heyeti başkanı sanıkların ne iş yaptığını sordu. İnşaatçı olduğunu söyleyen tutuklu sanığa bir izleyici, "İnsanların canına kıyıyor ne yapacak" diyerek tepki gösterdi.  Mahkeme 3 tutuklu sanıktan 1'ini tahliye etti.

"İNSANLARIN CANINA KIYIYOR NE YAPACAK"

Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, 3'ü tutuklu 5 sanık ile avukatları hazır bulundu. Duruşmaya, saldırıda yaralanan askerlerin de aralarında bulunduğu 27 müşteki katıldı. Davada ilk olarak sanıkların kimlik tespiti yapıldı. Mahkeme heyeti başkanı sanıkların ne iş yaptığını sordu. İnşaatçı olduğunu söyleyen tutuklu sanık İrfan Kılıç'ın cevabı üzerine bir izleyici, "İnsanların canına kıyıyor ne yapacak" diyerek tepki gösterdi.

"KIZ KAÇIRDIM DEDİ, SABAH OLAYA KARIŞTIĞINI ÖĞRENDİM"

Savunması alınan tutuklu sanık Mehmet Akif Uslu, sanıklardan İrfan Kılıç ile arkadaş olduğunu söyleyerek, "Olay günü İrfan beni arayarak Gebze'de olduğunu söyledi, beni yanına çağırdı. Yanına gittiğimde 'Kız kaçırdım' diye söyledi. Kalacak yeri olmadığını, bende kalmak istediğini belirtti. Bende kardeşimde kaldığım için İrfan'ı sanıklardan amcam Abdulbaki Uslu'nun evine bıraktım. Sabah 04.30 sıralarında polisler beni gözaltına aldı. Emniyete götürüldüğümde sanık İrfan'ın böyle bir olaya karıştığını öğrendim. Suçsuzum" dedi.

"OLAYDA KULLANILAN ARACI BANA ALDI, ALAKAM YOK"

Tutuklu sanıklardan Şaban Uslu ise sanık İrfan Kılıç'ı memleketten tanıdığını belirterek, "İnşaatlarda beraber çalışıyorduk. Benim İrfan'dan 5 bin lira alacağım vardı. Sultanbeyli'de M.B'nin yanına birlikte gittik. 13 bin liraya araç için anlaştık. İrfan olayda kullanılan aracı bana aldı. Olay sabahı işe gittim. Sanıklar İrfan Kılıç ile Osman Gülen ise evde kaldı. Aracı aldığımız kişi akşam beni aradı ve aracın kalan parasını konuşmak için yanına çağırdı. Ben de gittiğimde polisler oradaymış, gözaltına aldılar. Emniyette İrfan'ın böyle bir olaya karıştığını duydum. Benim alakam yoktur" şeklinde konuştu.

Bir diğer tutuklu sanık İrfan Kılıç ise avukatıyla görüşemediği için savunmasını bir sonraki celse yapacağını söyledi.

"MADDİ MANEVİ YIKILMIŞ DURUMDAYIM"

Olay günü evi, iş yeri, araçları zarar gören müştekiler zararlarının giderilmediğini belirterek şikayetçi olduklarını söylediler. Müştekilerden Dilek Aydın yaya olarak olay yerinden geçerken patlamanın meydana geldiğini belirterek, "Patlama sonucunda ağır şekilde yaralandım. Parmağım kesildi, vücudumun sol tarafı şu anda komple yara içinde. Çalışamıyorum. Maddi manevi yıkılmış durumdayım, şikayetçiyim" dedi.

"PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖRÜYORUM"

Askeri personel Eray Dinçer ise olay tarihinde servis aracında bulunduğunu belirterek, "Servisle hareket ettikten bir süre sonra patlama meydana geldi. Başımdan ve kolumdan yaralandım. Kulaklarımda işitme kaybı vardır. Şikayetçiyim" dedi. Patlama sırasında askeri servis aracında bulunan Erhan Kök ise olayda yaralandığını söyleyerek, "Hala kulaklarımda işitme kaybı var ve psikolojik tedavi görüyorum. Sanıklardan şikayetçiyim" diye konuştu.

EVDE DERS ÇALIŞIRKEN YARALANDI...

Olayda yaralanan 15 yaşındaki bir çocuk da, evde ders çalıştığı sırada olayın meydana geldiğini belirterek, "Patlamada evimiz hasar gördü. Sağ bacağımdan yaralandım. Tedavi gördüm. Şu an bir yaralanma izi yoktur ancak psikolojik olarak halen etkileri devam ediyor" dedi.
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Teröristin hakkı hukuku mu olur suç deliller kesinlestikten sonra Asın beslemeyin yazık milletin vergisine parasına
    Cevapla
  • Atakan 7 yıl önce Şikayet Et
    Neden bu kadar oyalanma neden bu kadar israf zaman kaybı kurun daragacini Asın gitsin avukat üç öğün yemek aklım almıyor Allah'ın adaleti olmalıdır gerisi acıları dindirmez
    Cevapla
  • halil 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş kişinin aynasıdır ,sözünden çıktınmı yola herşey ortadadır.Bu kadar hikayeden adamın ne olduğu belli bas imzani gitsin hakim bey.
    Cevapla
  • serkan 7 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir adalet bu nasıl bir adalet bu nasıl bir mahkeme bu nasıl bir hakim bu nasıl bir savcı bu nasıl bir olay evet nasıl bir hayat...ADALET YOK
    Cevapla
  • Arif 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu mahkeme için yazılanlar doğruysa trajedi ve komedi birlikte oynanmış ... Bunlar insan canına malına kasteden teröristler..ey mahkeme bunlara öyle Bir ceza veriniz ki bir daha dışarıya çıkamasınlar....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Azerbaycan 'Tarihi bir olay' diyerek duyurdu! Ermenistan kabul etti
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi