Vali açıkladı: Reina katliamcısı itiraf etti!

İstanbul Valisi Vasip Şahin, Reina saldırganının katliamcısının yakalandığı operasyon hakkında basın mensuplarını bilgilendirdi.

GİRİŞ 17.01.2017 10:53 GÜNCELLEME 18.01.2017 09:14
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İstanbul Valisi Vasip Şahin Reina katliamcısının yakalanmasının ardından basın toplantısı düzenleyerek operasyon hakkında bilgi verdi.

Teröristin suçunu itiraf ettiğini ve parmak izinin uyuştuğunu açıklayan Vali Şahin, saldırının DEAŞ adına yapıldığının net olduğunu belirtti.

Vali Şahin ayrıca şimdiye kadar 152 adrese operasyon düzenlendiğini ve  50 kişinin gözaltına alındığını belirterek, " Teröriste birlikte 197 bin ABD doları ve iki adet tabanca ve şarjörü, biri havalı tabanca, drone ve sim kartlar ele geçirildi." dedi.

İşte o konuşmadan satır başları

"Ortaköy semtinin bir gece kulübünde bildiğiniz üzere menfur bir terör eylemi meydana gelmiş, 39 insanımızı orada yitirmiş durumdayız. O saldırıyı düzenleyen faille ilgili emniyet müdürlüğümüz çok grift bir çalışma yürüttü ve dün gece bu katil ve fail yakalanmış durumda. 
 

Reina katliamcısı böyle yakalandı

TERÖRİST 4 DİL BİLİYOR

Kod adı Ebu Muhammed El Horasani olan asıl ismi Abdulkadir Masharipov 1983 Özbekistan doğumlu, Afganistan'da eğitim almış, 4 dil bilen, iyi yetiştirilmiş bir kişi, terörist. Ülkemize 2016 yılı ocak ayı içerisinde geldiği tahmin ediliyor.

7,200 SAAT KAMERA İNCELEMESİ YAPILDI

Bu operasyon yapılırken 7 bin 200 saat kamera incelemesi yapıldı, 2 bin polisimiz görev aldı. Konya, Hatay ve İzmir'de istihbarat daire başkanlarının desteğiyle ortaklaşa bir operasyon gerçekleştirildi. 
 

Operasyona damga vuran görüntü!


İLK ÖNCE BAŞAKŞEHİR'DE EV TUTMUŞ

Terörist önce Başakşehir'de ev kiralıyor. Daha sonra bir iki ev değiştirerek kendisini gizlemeye çalışıyor. Olay günü de Zeytinburnu'dan gelerek eylemini gerçekleştiriyor. 

152 ADRESE OPERASYON, 50 GÖZALTI

Polisimiz çok büyük emek sarf etti. 152 adrese operasyon düzenlendi, 50 kişi gözaltına alındı. Teröriste birlikte 197 bin ABD doları ve iki adet tabanca ve şarjörü, biri havalı tabanca, drone ve sim kartlar ele geçirildi.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Terörist suçunu kabul etmiştir, parmak izi de uyuşmuştur. Bu süreçte 2 bin 200 ihbar yapıldı, vatandaşlarımızdan hassasiyetlerinin artarak devamını bekliyoruz, vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.

TERÖRİSTLE BİRLİKTE IRAKLI ŞAHIS 

Terörist ile birlikte bir Iraklı erkek şahıs, 3 bayan değişik ülkelerden, ele geçirilmiş durumda. Daha dün akşam alındıkları için değerlendiriliyor ama örgüt bağlantısı olması ihtimali çok yüksek. Oraya son 3 gün içinde geldiği değerlendiriliyor.

Reina katiliyle birlikte yakalanan 3 kadının sırrı

5 ADRESE BASKIN YAPILDI

O civarda arkadaşlarımızın takipleri devam ediyordu şüpheli adreslerle ilgili. Orada 5 adresi takip ettiler ve dün 5 adrese operasyon yapıldı. Bu adreslerden birinde ele geçirildi.

YARDIM EDEN BİRİLERİ VAR

Şu anda tabii çok yeni, sorgulama devam ediyor. Tabii ki ona o gün yardım eden birileri var. Sorgulama aşamasında bunlar ortaya çıkacaktır.  

DRONE ARAŞTIRILIYOR?

(Drone) Henüz çok yeni ele geçirildiği için nerede nasıl kullanıldığı araştırılıyor.

Reina saldırganının yakalandığı evin görüntüleri


İLLEGAL GİRMİŞ

Ocak ayında doğu sınırlarımızdan illegal giriş yaptığı yönünde kuvvetli tahminler var.

DEAŞ ADINA YAPILDIĞI ÇOK NET

Bunun DEAŞ adına yapıldığı net. Bu tür operasyonlarda amacımız suçluyu canlı ele geçirmektir. Yapılan işlem de buna yöneliktir. Güvenlik güçlerimiz mecbur kalmadıkça silah kullanmazlar. Karşı taraf silah kullanmadığı için bu operasyonda silah kullanmaya gerek kalmamıştır.


POLİS İĞNEYLE KUYU KAZDI

O geceden itibaren polisimiz adeta iğneyle kuyu kazdı. O nedenle belki de yurt dışına kaçma fırsatı bulamadı. Eşinden ve eşine yardım eden insanlardan bilgiler bu operasyonların geliştirilmesinde istifade edilen bilgiler olmuştur.

ÇOCUKLAR NE OLACAK?

Bu geceki operasyonda erkek çocuk yanında değildi. Yanında olduğunu değerlendiriyorduk ama yanında değildi. Çocukların muhafazası uluslararası hukuk çerçevesinde sağlanacaktır. "

YORUMLAR 44
  • Ersoy21 7 yıl önce Şikayet Et
    Her taşın altından ABD çıkıyor.
    Cevapla
  • ülkemi seviyorum 7 yıl önce Şikayet Et
    güvenlik güclerimize sonsuz tesekkürler Allah yar ve yardimcilari olsun rabbim zaferler nasip etsin dualarimiz güvenlik güclerimiz icin
    Cevapla
  • erol/antalya 7 yıl önce Şikayet Et
    Burada bulunan dolarları harekata katılan güvenlik görevlilerine ödül olarak verilsin.
    Cevapla
  • Aşağılayan 7 yıl önce Şikayet Et
    E, hani cia yapmıştı?
    Cevapla
  • Osmaniyeli 80 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah Bütün güvenlik güçlerümizden Razı olsun Bizler Halk olarak sizlerden Razıyız. Kolay değil bunca Vatan Hainlerin ve Teröristlerin içinde görev yapmak .Gerçekten Elleri öpülecek insanlarsınız. Allah yar yardımcınız olsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Haftaya damga vuran pozisyonun VAR kayıtları açıklandı
AB'den çok sert seçim açıklaması: Sonuçlarına katlanacaklar