KPSS şartsız memur alımı olacak mı? 2017 memurluk başvurusu

Kamu Personeli Seçme Sınavı şart aranmaksızın 2017 yılında memur alımları devam edecek. Peki hangi kurumlar KPSS şartsız alım yapacak? Memurluk başvurusu için gün sayan binlerce kişi KPSS şartsı memurluk alımlarını merak ediyor

KPSS şartsız memur alımı olacak mı? 2017 memurluk başvurusu
KPSS şartsız memur alımı olacak mı? 2017 memurluk başvurusu
GİRİŞ 17.01.2017 11:35 GÜNCELLEME 17.01.2017 11:35

2017 yılında kamuya çok sayıda sözleşmeli memur alımı yapılacağının müjdesi geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu tarafından verildi. Kamu'ya 60 bin personel alımı yapılacağının duyurulması, KPSS Şartsız memur alımı yapacak kurumları arayan pek çok kişi için de umut kapısı oldu. 2017 için KPSS Şartsız memur alımı yapan kurumlar da hali hazırda var. Her kurumun KPSS Şartı olmadan personel alımı için kendi şartları ve özel sınavları bulunmakta.

2017 yılında kpss şartsız personel alacak kurumlar için heyecan sürüyor. 2017'de en çok alım 3 Bakanlık'ta olacak. Bu bakanlıklar; Adalet Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı. Bu Bakanlıkların alımlarının kaçı KPSS Şartsız olacak şimdilik bilinmiyor.

2017'de kamuya memur alımı için haber bekleyen pek çok kişi ise; 2017'de KPSS Şartsız memur alan kurumlar hangileri? 2017 KPSS Şartsız personel alımı yapan kurumlar, 2017 KPSS Şartsız memur alımı ilanları gibi aramalar yapıyorlar.

2017 KPSS Şartsız Memur Alımı Yapan Kurumlar;

Türk Telekom KPSS Şartsız Personel Alımı;

2017 yılında Türk Telekom KPSS Şartı gözetmeksizin, belirli alanlarda en az Lise Mezunu olan personel alımı yapacağını daha önce duyurdu. Alımlar Ocak 2017'de gerçekleşecek. Her bölgeye alım için ayrı şartlar bulunuyor.

Dışişleri Bakanlığı KPSS Şartsız Memur Alımı;

2017 itibari ile KPSS Şartı olmadan memur alacak yerlerden biri de Dışişleri Bakanlığı. Bakanlık, bünyesinde istihdam etmek üzere 110 Memur alacağını duyurdu. Alımlarda KPSS Şartı aranmayacak. Dışışileri Bakanlığı'nın memur aradığı kademe ise aday meslek memurluğu alanında oldu.

Dışişleri Bakanlığı aday meslek memurluğu alımlarında KPSS Şartı aramıyor. Fakat kendi bünyesinde bir sınav yapacağını da duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı KPSS Şartsız Memur Alımı ilan için tıklayınız

2017'de henüz ilanı açılmamış, fakat KPSS Şartsız memur alımı yapabilecek kurumlar ise şu şekilde;

Cumhurbaşkanlığı Memurlukları,

TBMM Memurlukları,

Bakan Yardımcılıkları,

Başbakan Başmüşavirleri,

Savunma Sanayii Müsteşarlığına ait Müsteşar, Müsteşar Yardımcısı, I.Hukuk Müşaviri, Daire Başkanı ve Müşavir Avukat kadroları,

TOKİ,

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı,

Başbakanlık ve Bakanlık Müşavirliği kadroları ile Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadroları,

Gelir İdaresi Başkanlığında Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği kadrosu,

TUİK, – AB Bakanlığı Memurlukları,

Bakanlar Kurulu Sekreterliği,

Milli Savunma Bakanlığı,

Diyanet,

MİT,

Milli Savunma Bakanlığı,

Anayasa Mahkemesi.

Özel Kalem Müdürlükleri,

Vali Kadroları,

KAYNAK: RİSALEHABER.COM
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'in saldırı kararına İran'dan jet yanıt: Daha güçlü yanıt veririz!
Kur'an'a hakaret, soykırımcı İsrail'e övgü! Fatih Altaylı'dan tepki toplayan açıklama