Abdulkadir Masharipov kimdir? Aslen nerelidir?

Yılbaşı akşamı İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'da katliam yapan ve 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terörist Abdulkadir Masharipov kimdir? Yapılan operasyon sonrası canlı olarak ele geçirilen Abdulkadir Masharipov aslen nerelidir?

GİRİŞ 09.05.2017 14:28 GÜNCELLEME 09.05.2017 14:28
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

ABDULGADİR MASHARİPOV KİMDİR?

1983 senesinde dünyaya gelen Abdulkadir Masharipov aslen Özbekistanlıdır. Kod adı Ebu Muhammed Horasani Abdulkavi olan DAEŞ'li terörist 4 dil bilmektedir. 

Türkiye'ye 2016 senesinin Ocak ayında giriş yaptığı tahmin edinilen Abdülgadir Masharipov evli ve iki çocuk babasıdır.

01 Ocak 2017 tarihinde İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'da katliam yapan ve 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan Masharipov 17 Ocak 2017 tarihinde yapılan operasyon kapsamında canlı olarak ele geçirilmiştir.

reina-saldırganı-kimdir

Reina teröristi suçunu itiraf ederken parmak izleri de örtüşmüştür.

17 gün boyunca Esenyurt'ta bir evde saklanan Masharipov bulunduğu daireden 197 bin ABD doları 2 adet tabanca ve 2 adet dron çıkmıştır.

ÇOCUKLARI NE OLACAK?

İstanbul Valisi Vasip Şahin Reina katliamcısının yakalanmasının ardından basın toplantısı düzenleyerek operasyon hakkında bilgi verdi.

"Bu geceki operasyonda erkek çocuk yanında değildi. Yanında olduğunu değerlendiriyorduk ama yanında değildi. Çocukların muhafazası uluslararası hukuk çerçevesinde sağlanacaktır." dedi

YORUMLAR 1
  • Nazime Usmanova 7 yıl önce Şikayet Et
    Abdulgadir Masharipov aslen nerelidir? Ne fark eder aslen nereli ? Zaten bunu İŞİD çi, yani bir terrorist örgütü adami olduğunu har kez biliyor. O yuzden bunu İŞİD üyrukli diye bilmek gerekiyor değil mi? Mesele bizde Özbekistan dan. Ama biz Turkiyeni ve onun milletine çok seviyoruz. Cumhurbaşkanı ve iktidarını hep dua ediyoruz. Onlara vallahi çok saygilarimiz var. Bu ülkeye hep barış dileriz. Herhangi örgüt o İŞİD olsun yada PKK yada yine bir başkası hepsini lanetliyoruz. Allah bunların hepsiye kafi olsun. O yuzden Reinadeki bu olanlar bize de çok üzdü. Biz bu terroristin Özbek olduğundan çok utanıyoruz...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adalet Bakanı Tunç'tan son dakika parti kapatma açıklaması
Kamuda tasarrufun ilk adımı! Törene otobüsle gittiler