Reina saldırganı Abdulkadir Masharipov nasıl sağ yakalandı?

Yılbaşı gecesi İstanbul Ortaköy'de bulunan Reina'da katliam yapan ve 39 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terörist Abdulkadir Masharipov nasıl sağ yakalandı? İşte operasyonun en merak edilen detayı belli oldu...

GİRİŞ 17.01.2017 14:29 GÜNCELLEME 18.01.2017 10:08

İstanbul'da Reina saldırısını düzenleyen teröristin sağ alındığı operasyonla ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Saldırganın sağ alınması için, İl Emniyet Müdürü talimatıyla sivil polislerin adrese girdiği ve 20 dakikalık mücadele yaşandığı öğrenildi.

KALDIĞI EVDE...

İstanbul Valisi Vasip Şahin Reina katliamcısının yakalanmasının ardından basın toplantısı düzenleyerek operasyon hakkında bilgi verdi.

Teröristin suçunu itiraf ettiğini ve parmak izinin uyuştuğunu açıklayan Vali Şahin, saldırının DEAŞ adına yapıldığının net olduğunu belirtti.

Vali Şahin ayrıca şimdiye kadar 152 adrese operasyon düzenlendiğini ve  50 kişinin gözaltına alındığını belirterek, "Teröriste birlikte 197 bin ABD doları ve iki adet tabanca ve şarjörü, biri havalı tabanca, drone ve sim kartlar ele geçirildi." dedi.

ABDULGADİR MASHARİPOV KİMDİR?

1983 senesinde dünyaya gelen Abdülgadir Masharipov aslen Özbekistanlıdır. Kod adı Ebu Muhammed Horasani Abdulkavi olan DAEŞ'li terörist 4 dil bilmektedir. 

Türkiye'ye 2016 senesinin Ocak ayında giriş yaptığı tahmin edinilen Abdülgadir Masharipov evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler