MHP'de fire var mı? Bahçeli'nin yeni hesabı

Devlet Bahçeli, AK Parti'nin başkanlık sistemi teklifine neden destek verdiğini açıkladı. Bahçeli, ikinci tur oylamada MHP'den fire olacağı iddialarını ise yalanladı.

MHP'de fire var mı? Bahçeli'nin yeni hesabı
MHP'de fire var mı? Bahçeli'nin yeni hesabı
GİRİŞ 18.01.2017 11:43 GÜNCELLEME 18.01.2017 13:02
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, anayasa değişiklik teklifinin bugün başlayacak ikinci tur görüşmeleri öncesinde önemli açıklamalar yaptı.

Star Haber Genel Yayın Yönetmeni Nazlı Çelik'e konuşan Bahçeli, teklife neden destek verdiklerini anlattı. Ayrıca CHP'ye yönelik yaptığı sert açıklamaların sebebini açıkladı.

SİYASET ÜSTÜ DÜŞÜNMELİYİZ

Bahçeli, teklife destek verme nedenine ilişkin şunları söyledi:

"Neden "evet" dediğimizi herkes soruyor. Türkiye'yi tekrar bir kaos, kriz, darbe çağrısına fırsat verdirmeyecek ne olabilir sorusunun cevabını aradık. Bazı konular vardır ki siyasetin üstünde düşünmek mecburiyetindesiniz. Devletin bekası gibi, milli güvenlik gibi."

YENİ SİSTEM ESKİSİNDEN ÇOK DA FARKLI DEĞİL

Bahçeli teklifin getireceği değişikliklere ilişkin ise, "Uygulamalara bakınca zaten Başkanlık kararnamelerle devletin yapısını güncelleyebiliyor. Bakanları kim atıyor? Başbakan! Sistem değiştirilince Cumhurbaşkanı atayacak. Meclis'te bir muhalefet milletvekili, 'Ben bir yasa teklifi verdim, kabul edildi' desin amenna. Öyle bir şey yok. Öbüründe de olmayacak" dedi.

ERKEN SEÇİM OLUR MU?

Bahçeli, 'Teklif geçmezse Meclis yenilenmeli' sözleriyle başlayan erken seçim tartışmalarına ilişkin ise şöyle konuştu:

Diyoruz ki; TBMM'de bu aşamaya gelmiş olan yapılanmadan beklenen olmaz ise erken seçim kaçınılmaz olur. Bu bir saptama. Meclis nasıl çalışacak? Ya erken seçim olacak, ya referandumda bu iş düzelecek diyoruz. Biz erken seçimi niye isteyelim?"

MHP FİRE VERECEK Mİ?

"Deniz Baykal gibi bir şahsın burada pazarlık var demesi kendisine yakışmayan bir davranıştır. Erdoğan'la ilgili bir cümlesi yok ama MHP'ye dolaylı yönden saldırıyor. Pazarlık diyor. Ne pazarlığı olacak bunda? Zaten sayımız belli içimizden 5 tane de muhalif çıkmış. "Ben vermeyeceğim" diyor. Böyle bir durum karşısında MHP'nin özel bir çıkarı ne olabilir memleketten başka.

BAHÇELİ'NİN YENİ HESABI

3-5 kişinin sözüne bakarak MHP'yi değerlendirmeyin. Örneğin "24 fire var" diyorlar. Bu kadar büyük yalan olabilir mi? Zaten hepsi 40 kişi. 1'i ihraç edildi 39 kişi. 5'i hayır diyor 34 kişi kaldı. 24 hayır deniyorsa o zaman 330'u bulamaz. Biz ne söz vermişsek aynısını yerine getireceğiz. 18 maddeye ikinci turda da desteğimi vereceğim."

YORUMLAR 12
  • m Baki 7 yıl önce Şikayet Et
    böyle Vatan sevdalısı siyasetçileri misin olması gerçekten büyük bir şans Seni seviyorum duruşundan dolayı Ben siyaset üstü düşüncesinden dolayı
    Cevapla
  • ahmet34 7 yıl önce Şikayet Et
    vatanseverliğine can kurban sayın bahçeli. adam gibi adam, uzun adam gibi
    Cevapla
  • mustafa emir 7 yıl önce Şikayet Et
    sayin BAHÇELİ tarihe altin harflerle yazilacak.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    bu bitsin sonra bahçeli emekli olsun.
    Cevapla
  • kimkio 7 yıl önce Şikayet Et
    vay bee adam sozunu tuttu.hedefim anamuhalefet olmak dedi.anamuhalefet partisi oldu.chpde o yuzden mhp ile surtusuyor.bence asil nedeni bu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeniden Refah Partisi’nde aklın yolu bir: “Büyükşehirlerde destek Cumhur’a!”
Murat Kurum: İstanbul artık yeni dönem için gün saymaktadır