Operasyonla sadece Masharipov yakalanmadı...

Reina’da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katledip kaçan DEAŞ’lı terörist Masharipov’un Esenyurt’ta sağ yakalanmasıyla beraber DAEŞ'i çökertecek bilgilere ulaşılıyor.

Operasyonla sadece Masharipov yakalanmadı...
Operasyonla sadece Masharipov yakalanmadı...
GİRİŞ 19.01.2017 09:19 GÜNCELLEME 19.01.2017 09:44
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Haber7/Analiz Haber

Reina'yı kana bulayan DAEŞ'li terörist Masharipov’un yakalanması için müthiş bir çalışma yürüten polis, 17 gün boyunca kritik operasyonlar düzenledi.

GİZLİ OPERASYONLAR

İstanbul, Bursa, Konya'da örgütle bağlantılı olabilecek kişilere yönelik operasyonlar düzenleyen polis, herkesten gizli basına bile yansıtmadan sessizlik ve gizlilik içinde Adıyaman, Gaziantep ve Şanlıurfa'da da operasyonlar düzenledi ve çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. Terörist Masharipov bir an önce yakalamak için gece gündüz çalışan polis ve istihbarat ekipleri 100 bin saat görüntü izledi. Bu görüntüleri titizlikle inceleyen ekipler teröristin ilişkilerini çözmek için yemek yediği lokantadan uğradığı büfeye kadar tüm adımlarını takip etti. Ekipler ulaştıkları ilk bilgiler sonrası 500'den fazla kişiyi yakın takibe aldı ve onları da adım adım izledi.

BİR ÇOK SALDIRININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Terörist Masharipov'u yakalamak için kurulan 2 bin polislik özel ekip 20'den fazla DAEŞ hücresini çökertti ve 50'den fazla kritik ismi yakaladı. Yakalananlar arasında örgütünün sözde İstanbul sorumlusu ve Şanlıurfa'da yakalanan bomba kuryesi de var. Terör örgütünün Türkiye yapılanmasına darbe vuran özel ekip bir çok saldırının da önünü kesmiş oldu.

TERÖRİST KONUŞUYOR, DAEŞ ÇÖZÜLÜYOR

17 gün aralıksız süren çalışmalar sonrası terörist Masharipov Esenyurt'ta DAEŞ'in 'aktarım evi' olduğu tespit edilen bir evde sağ olarak yakalandı. Tüm dünya basınına yansıyan operasyonun en büyük başarısı ise teröristin sağ olarak yakalanmasıydı. Çünkü operasyonla beraber sadece terörist yakalanmadı. Terörist Masharipov'u sorgulayan özel ekip, terörist konuştukça DAEŞ'in İstanbul ve Türkiye ağına da ağır darbeler vuracak bilgilere ulaşılıyor.

İKİ NUMARA DA YAKALANDI

Son olarak Reina'yı kana bulayan Masharipov, sorguda katliam için yardım aldığı 2 numarayı da ele verdi. Başakşehir’de saklanan M.A.’yı sağ yakaladı.

YORUMLAR 17
  • vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın yetkililerimiz polis 3600 ek göstergeyi hala hak etmedi mi?
    Cevapla
  • Kaptan 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah askina su amerikaliyi geri getirin icerideki asil katliami yapan okisidir Cok süpheliydi tam bir James Bond filmi izlettiler.
    Cevapla
  • Mustafa48 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala fetö terör örgütü işbaşında olsaydı bu teröristler asla yakalanamazdı.
    Cevapla
  • hamit 7 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulilleh,inşallah inlerine girdik bunlarında.
    Cevapla
  • R.ongūr. 7 yıl önce Şikayet Et
    Ah birde fetö itini canli yakalasak.ah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi