ABD'li heyet: Gülen işleri karıştırıyor

Ankara'da devletin zirvesiyle görüşen Atlantik Konsey'in Başkanı Hadley, 'Gülen ABD'de oturup Türkiye'deki işleri karıştırmaya devam ediyor' mesajı verdi.

ABD'li heyet: Gülen işleri karıştırıyor
ABD'li heyet: Gülen işleri karıştırıyor
GİRİŞ 19.01.2017 09:34 GÜNCELLEME 19.01.2017 09:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Donald Trump’ın ABD Başkanı olmasına günler kala önceki ABD yönetimlerinde görev almış kişilerin de bulunduğu Atlantik Konseyi heyeti Türkiye’de temaslarda bulundu. Başkan George Bush döneminde Ulusal Güvenlik Danışmanı olan Stephen Hadley, darbe girişiminin planlayıcısı olan teröristbaşı Fethullah Gülen ve Türkiye'nin terör örgütü olarak ilan ettiği PKK/PYD’ye ABD'nin verdiği destek konusunda iki ülke arasında anlaşmazlık olduğunu belirterek "Birlikte ilişkiler onarılabilir" dedi. Türkiye ile ABD arasında iki sorun olduğunun altına çizen Hadley "Birincisi, 15 Temmuz darbe girişimi. ABD yönetiminin ve halkının bu girişimin Türk demokrasisine oluşturduğu tehdidi anlamakta ve kayıtsız şartsız tepki vermekte yavaş kaldığını düşünüyorum. Bu yanlış oldu. İkincisi, ortada koca bir Fethullah Gülen konusu var ve ABD’de oturup (Türkiye’deki) işlere karışmayı sürdürüyor. Ve bir de kuzey Suriye’de PKK ile bağlantılı PYD’ye destek verme konusu var. Türkiye açısından anlaşılabilir sorunlar bunlar" diye konuştu.

Hadley Hürriyet'ten Murat Yetkin'e çarpıcı açıklamalarda bulundu:

GÜLEN İŞLERİ KARIŞTIRIYOR

“İlişkilerin sınavdan geçtiği bir dönemdeyiz ve bu da birkaç etkene bağlı. Birincisi, 15 Temmuz darbe girişimi. ABD yönetiminin ve halkının bu girişimin Türk demokrasisine oluşturduğu tehdidi anlamakta ve kayıtsız şartsız tepki vermekte yavaş kaldığını düşünüyorum. Bu yanlış oldu. İkincisi, ortada koca bir Fethullah Gülen konusu var ve ABD’de oturup (Türkiye’deki) işlere karışmayı sürdürüyor. Ve bir de kuzey Suriye’de PKK ile bağlantılı PYD’ye destek verme konusu var. Türkiye açısından anlaşılabilir sorunlar bunlar.”

YENİŞAFAK

YORUMLAR 1
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam Türkiye yi karıştırdı. Allah Kurtarsin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı