Talimat bekleyen 2 kişi on gün önce yakalanmış

Reina saldırısı ile ilgili yeni bir bilgi daha ortaya çıktı. Rakka'dan talimat bekleyen 2 kişinin saldırıdan on gün önce yakalandığı ortaya çıktı.

Talimat bekleyen 2 kişi on gün önce yakalanmış
Talimat bekleyen 2 kişi on gün önce yakalanmış
GİRİŞ 19.01.2017 16:40 GÜNCELLEME 19.01.2017 16:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Reina'da yılbaşı gecesi 39 kişiyi katleden teröristin yakalanmasının ardından, polisin DAEŞ mensuplarına yönelik diğer operasyonlarının da ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Polis saldırıdan 10 gün önce İstanbul'un 4 ayrı ilçesinde operasyonlar yaparak 33 kişiyi gözaltına almış. Gözaltına alınanlar arasında DAEŞ'ten saldırı talimatı bekleyen iki zanlı da var. 

İKİ TERÖRİST TALİMAT BEKLİYORMUŞ

İstanbul polisi DAEŞ terör örgütünün İstanbul'da bombalı ve silahlı eylem yapacağına dair istihbarat bilgileri üzerine harekete geçti. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve Özel Harekat birimlerinin desteğiyle 19 Aralık 2016'da dört ayrı ilçede operasyonlar yapıldı. Operasyon yapılan evlerde ele geçen belgelerden ve şüphelilerin ifadelerinden bu şahısların terör örgütüne maddi desteğin yanı sıra savaş bölgelerine lojistik destek sağladıkları, yerli ve yabancı teröristlerin çeşitli bölgelere aktarımı yaptıkları, örgüte eleman kazandırma ve propaganda faaliyetinde bulundukları, kurdukları sözde mescitlerde sohbet toplantıları düzenledikleri, küçük yaşta çocukları dini eğitim adı altında örgüte kazandırdıkları, örgüt adına keşif faaliyetinde bulundukları anlaşıldı. Polis iki örgüt mensubunun Reina'ya saldıran teröristin de talimat aldığı Rakka'dan eylem talimatı beklediği tespit etti.

Yaklaşık bir ay gözaltında tutulan bu şahıslar, Reina saldırısının ardından tekrar sorgulandı ve  18 Ocak 2017'de adliyeye sevkedildi. 4 kişi adli kontrol ile serbest bırakıldı, 28 kişi ise tutuklandı

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 1
  • mustafa laz 7 yıl önce Şikayet Et
    istihbarat zafiyeti diyenlere kapak olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan müjde! 'Birkaç ay içinde kazacağız'
CHP Grup Sözcüsünden şoke eden gaf: Cemil Tugay'a “Cemil Bayık” dedi