TBMM'de kavga! AK Parti'den raporlu açıklama

TBMM Genel Kurulunda dün akşam yaşanan gerginlik esnasında yaralanan AK Parti milletvekili Gökçen Özdoğan Enç'e 10 gün rapor verildi.

TBMM'de kavga! AK Parti'den raporlu açıklama
TBMM'de kavga! AK Parti'den raporlu açıklama
GİRİŞ 20.01.2017 12:00 GÜNCELLEME 20.01.2017 12:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, Gazi Mecliste, milletin kürsüsüne kelepçe vurulmasının asla kabul edilemeyeceğini belirterek, "Bazı HDP'li kadın milletvekillerinin saldırısına uğrayan Gökçen Özdoğan Enç'e hastanede, boynunda ve kolunda zedelenme olduğu ve karaciğerinde sıvı toplandığı yönünde teşhis konuldu, 10 gün rapor verildi" dedi.

İnceöz, "TBMM Genel Kurulunda dün akşam yaşanan gerginlik" konusunda anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmelerinde Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, kürsüde bulunan mikrofona kendini sol el bileğinden kelepçelemek suretiyle kürsü işgali gerçekleştirdiğini savundu.

KELEPÇEYİ MİLLETİN KÜRSÜSÜNDEN ÇIKARMAK İÇİN

"Gazi Mecliste milletin kürsüsüne kelepçe vurulması asla kabul edilemez" diyen İnceöz, AK Parti'li kadın milletvekilleri olarak, uzun süren ikna çabalarının ardından kelepçeyi milletin kürsüsünden çıkarmak için oraya gittiklerini belirtti.           

İlknur İnceöz, yaşananlara ilişkin şunları anlattı:               

"Hem Aylin Nazlıaka'ya hem de kürsüye zarar vermemek için önce anahtarla kelepçeyi açmayı denedik. Daha sonra da mikrofonun iki vidasını sökerek, kelepçeyi milletin Meclisinden çıkarttık. Bunun üzerine kürsüye hazırlıklı geldiği belli olan Aylin Nazlıaka, HDP'li kadın milletvekillerini yanına çağırdı. CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey daha sonra geldi. CHP'li Meclis İdare Amiri, Şafak Pavey’i yerine çağırdı. İddia edildiği gibi Şafak Pavey'e yönelik herhangi bir müdahale söz konusu olmadığı gibi, bununla ilgili görüntüler de mevcuttur. Aylin Nazlıaka'nın daveti ile kürsüye yaklaşan bazı HDP’li kadın milletvekilleri, Antalya Milletvekilimiz Gökçen Özdoğan Enç'e, saldırmıştır. HDP’li 4 milletvekilinin orantısız bir biçimde saldırısına maruz kalan vekilimiz, bu saldırı karşısında nefsi müdafaa yapmıştır. Saldırı sonrası yere düşen milletvekilimiz can havliyle kalkmış, ardından aldığı darbeler nedeniyle acilen hastaneye kaldırılmıştır. Gökçen Özdoğan Enç ile Şafak Pavey, bu gelişmeler sırasında asla yan yana gelmemiştir. Arbede sırasında yere düşen Şafak Pavey’e yönelik herhangi bir darp da söz konusu olmamıştır. Dün geceyi hastanede geçiren milletvekilimiz Gökçen Özdoğan Enç'e boynunda ve kolunda zedelenme olduğu ve karaciğerinde sıvı toplandığı yönünde teşhis konulmuş olup, kendisine 10 gün rapor verilmiştir. Gökçen Enç bu gece de hastanede kalacaktır."            

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • nadir 7 yıl önce Şikayet Et
    sizde hemen hastaneye koşuyorsunuz valla biz yapmadık suçsuzuz
    Cevapla
  • alli 7 yıl önce Şikayet Et
    Mecliste milletvekillerinin azkınlıklarını önlemek için meclis içi yasa çıkarılmalı
    Cevapla
  • demir ersoy 7 yıl önce Şikayet Et
    Orası devlete meydan okuma yeri değildir lütfen birileri o CHP li vekile haddini bildirsin
    Cevapla
  • arif 7 yıl önce Şikayet Et
    hakikaten çok uzatıldı bu konular.. bırakın nereye bağlarsa bağlasın kendini alışmışlar öyle işte bağlı yaşamaya.
    Cevapla
  • Orhan Yaşa 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunlarda vatan millet sevgisi yok. Bunların bu topraklarla işi de yok. Çıkartın vatandaşloktan olsun bitsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü