Meclis'te yine kavga çıktı! MHP'den sert tepki

Önceki akşam kadın milletvekillerinin kavgasına tanık olan Meclis, bugün de erkek milletvekillerinin “bakan pazarlığı” kavgasıyla açıldı.

Meclis'te yine kavga çıktı! MHP'den sert tepki
Meclis'te yine kavga çıktı! MHP'den sert tepki
GİRİŞ 20.01.2017 15:30 GÜNCELLEME 20.01.2017 16:21
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

TBMM Genel Kurulu'nda CHP'li ve MHP'li milletvekilleri arasında 'bakanlık' tartışması yaşandı. CHP'li vekiller, MHP'ye bakanlık verildiği iddialarında bulunurken, MHP'li vekiller bunu yalanladı. AK Parti milletvekillerinin araya girmesi üzerine kısa süreli tartışma çıktı. TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı, oturuma ara verirken, aradan sonra da tartışma devam etti. CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un MHP'li milletvekillerine laf atması üzerine AK Parti’li vekiller sert tepki gösterdi.

MHP DE KÜRSÜ İŞGAL ETTİ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Partililerin anayasa görüşmeleri sürecinde kendilerini en çok hedef aldıkları “kürsü işgali” tepkilerine yanıt verirken, 2012 yılında Büyükşehir Yasası görüşmelerinde AK Parti’ye karşı MHP’lilerin de kürsü işgal ettiklerini anımsattı.

Özel, “Muhalefete muhalefet etmek istemezdim” dedi. MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay da partisine yönelik “hükümet pazarlığı” iddialarına yanıt verirken, 7 Haziran seçimlerinden sonra AK Parti-CHP arasındaki istikşafi görüşmeleri anımsatınca ortam bir anda gerildi.

CHP’liler ile MHP’liler arasında “pazarlık” polemiği karşılıklı atılan laflarla sürdü. CHP’lilerin pazarlık iddialarına Başbakan Binali Yıldırım’ın sözlerinin yol açtığını anımsatmaları üzerine tartışmaya AK Partililer de katıldı. Gerilim büyüyünce oturumu yöneten Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı birleşime ara verdi. Tartışmalar arada daha da tırmandı. 

''PAZARLIK YAPAN ŞEREFSİZ''

AK Partili Osman Aşkın Bak, CHP’lilere sert tepki gösterirken, MHP’li Divan Üyesi Zihni Açba, “Kim pazarlık yaptıysa şerefsizdir, ama yapılmadığı halde yapıldı diyen de beş katı şerefsizdir” diye bağırdı.

CHP’li Özel, “Muhataplarınız söylüyor” deyince AK Partililer sert tepki gösterdi. Meclis’teki kürsü işgali olayında bacağından ısırıldığını iddia eden AK Partili Muhammet Balta, Özel’e, “Niye çarpıtıyorsun, iş arama Özgür, doğru konuş” dedi.

AK PARTİLİ DALKILIÇ, CHP'Lİ BOZKURT'UN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

CHP’li Hüsnü Bozkurt, “Niye itiraz ediyorsunuz, Başbakan söyledi” deyince, AK Partili Halis Dalkılıç, Bozkurt’un üzerine yürüdü. Dalkılıç’ı AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve AK Partili vekiller güçlükle durdurdu. 

Bozkurt, “O lafın karşılığı ahlaksız değildi, ayıplıyorum, yakışmadı” deyince de Dalkılıç, “Sen önce ahlaklı konuş” tepkisini verdi, Bozkurt da, “Terbiyesiz, haddini bil” dedi.

CHP’li Muharrem İnce ise AK Partilileri hedef alarak, “Açıktan oy kullanıp, yüksek sesle konuşup kavga edenler FETÖ’cü olmadığını kanıtlamaya çalışıyor” dedi. AK Parti sıralarından İnce’ye de tepki geldi.

YORUMLAR 6
  • zmc 7 yıl önce Şikayet Et
    keklemeddini ortak aday gösterdiklerini hatırlatırım acaba ne pazarlığı yapılmıştı bu bir. ikincisi chp kendi pisliğine mhp yi artık ortak edemiyor diye böyle çirkefleşmek zorunda değil. üçüncüsü gelecek hükümete mhp li bakanda başkan yardımcısı da yakışır ve de ülke menfaatlerinedir. ak parti-mhp kardeşti kardeş kalacak.
    Cevapla
  • Sayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bunda anlaşılmayacak birşey yok, yeni anayasada bakanların cumhurbaşkanı tarafından hükümet içinden veya hükümet dışından istediğini bakan olarak atayabileceği yazıyor. Pazarlık yapılırda yapılmazda sanane CeHaPe!
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    CHP’lilerin MHP’lilerin tutumunu anlaması beklenemez. Çünkü CHP’lilerin dünyası çıkardan ibaret, çıkarları için vatana ihanet bile ederler. Türkiye ile arasında İran savaş çıksa İran’ın yanında olurum diyen CHP’li değil miydi? Türkiye batarsa batsın yeterki Erdoğan gitsin diye düşünen zihniyet CHP zihniyeti değil mi? MHP’lilerin pek çoğunda ise Vatan söz konusuysa gerisi teferruattır anlayışı hakim. Dolayısıyla gönlü MHP’de olsa da Ak Partiye oy veren birçok vatansever MHP’li var.
    Cevapla
  • RUHİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl meclis arkadaş... Oyunu ver bak işine. Yani bunca kavga zorlama neyi değiştirecek. Toplumun düşüncelerini ya da oylarını ne yapacaksınız. Onlarında üzerinemi yürüyeceksiniz
    Cevapla
  • fırat kalkanı 7 yıl önce Şikayet Et
    yazık ta yazık bu vekillere kavga etmek için meclise gitmediler şerefleri ve namusları üzerinde yemin ettiler yeminlerine sahip çıksınlar...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kalkınma Yolu Projesi ile Türkiye-Irak ticaretinde 20 milyar dolar hedefi
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini