Anayasa teklifi kabul edildi

TBMM Genel Kurulunda, anayasa değişikliği teklifi 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

GİRİŞ 21.01.2017 05:19 GÜNCELLEME 21.01.2017 09:39
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Anayasa değişik teklifinin ikinci turunda 18 madde kabul edildi. Tüm maddelerin oylanması sona erdi. 339 'evet' oyuyla anayasa değişiklik teklifi kabul edildi.

AK Parti'nin 18 maddeden oluşan Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, 339 oyla kabul edilerek yasalaştı.

TBMM Genel Kurulunda teklifin tümü üzerinde yapılan gizli oylamaya 488 milletvekili katıldı. Oylamada 339 kabul, 142 ret oyu kullanıldı; 5 oy boş çıktı, 2 oy ise geçersiz sayıldı.

TEKLİF KABUL EDİLDİ

Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı, oylama sonucunu açıklamadan önce, egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunu söyledi. Bahçekapılı, oyların usulüne göre kullanıldığını ve teklifin kabul edildiğini duyurdu.

YORUMLAR 61
  • Kahraman 7 yıl önce Şikayet Et
    Anayasa büyük bir eksikle kabul edildi.Bahçeli de söz vermişti.İDAM getirilecekti.Bu durumda O HAL kalkınca idamlıklar AİHM e gider ve Türkiyeyi mahküm ettirirler.Türkiye bütün bütçsinin tamamını verse dahi ödeyemez..Yazık ülkeme.AİHM ceza vermek için sabırsız...
    Cevapla
  • KEMAL 7 yıl önce Şikayet Et
    Neye ve kimin çıkarına olacak işe "hayır" dediğini bilmeyenler, "Evet" isorgulamasın... Evet diyenler hayır diyenlerden maddeleri daha iyi biliyor bu kesin, burda bi anlaşalım da gerisini tartışırız...
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Neye evet dediginizi biliyormusunuz bu ülke bir kisinin kaderine terk edilemez. Idam nerde, idam yoksa 'HAYIR'
    Cevapla
  • suat 7 yıl önce Şikayet Et
    biz neye evet diyeceğimizi biliyoruz da sen tüm dış güçler ve şer odaklarıyla neye hayır diyeceğini biliyormusun....
    Cevapla
  • İsmail Y. 7 yıl önce Şikayet Et
    Neye evet denildiğini gayet iyi biliyoruz.O bir kişi dediğin Türkiye'yi uçurumdan aldı;sonuna kadar güvenip inanıyoruz.Bırak idam adı altında ''trollüğü''.
    Cevapla
  • KONYALI FURKAN 7 yıl önce Şikayet Et
    ELHAMDÜLİLLAH.. Evet simdi sıra bizde haydi mübarek eller bir olalim ülkemizi aydınlık refah dolu istikrarlı yarınlara taşıyalım haydi milletim, Haydi Hasan Hüseyin Ayşe Fatma Teyzem Haydi Mert Mustafa kardeşimm....
    Cevapla
  • murat özge 7 yıl önce Şikayet Et
    gec te olsa dogru bulundu sonuna kadar evetttt
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İzmir'de deprem!
Altını olanlar ekrana kitlendi: Altındaki ani fiyat değişiminin 2 nedeni belli oldu