Molotoflu saldırı için Türkiye'den özür diledi!

Kosova'da Türk Başkonsolosluğuna saldıran ve yaklaşık 2 aydır gözaltında olan gençlerin ailesi Türkiye'den özür dileyerek çocuklarının affedilmesini istedi.

GİRİŞ 23.01.2017 11:53 GÜNCELLEME 23.01.2017 12:17
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Kosova'da 28 Kasım 2016 tarihinde Türk Başkonsolosluğuna saldıran 2 gencin ailesi, yaklaşık 2 aydır gözaltında olan çocuklarının affedilmesi için Türkiye Cumhuriyeti'nden özür diledi. Molotoflu saldırıyı gerçekleştiren saldırganlar ise yaklaşık 2 aydır mahkemeye çıkmayı bekliyor.

YAKLAŞIK 2 AYDIR GÖZALTINDALAR

28 Kasım 2016 tarihinde Kosova'nın tek Başkonsolosluğu olan Türkiye Cumhuriyeti Prizren Başkonsolosluğu'na gerçekleştirilen molotoflu saldırının ardından yaklaşık 2 aydır gözaltında olan aynı aileden gençlerin ailesi, Türkiye Cumhuriyeti makamlarına seslenerek oğullarının affedilmesi için çağrıda bulundu. Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileyen aile, Türkiye'nin her zaman Kosova halkının dostu olduğunu söyledi.

''BU SALDIRI İSTEM DIŞI BİR OLAYDIR''

Saldırıyı gerçekleştiren gençlerin babası Bafti Saramati, "Bir baba olarak evlatlarımın saldırıyı gerçekleştirmiş olmalarından dolayı çok üzgünüm. Bu yaşanan olay bizi ailece derinden üzmüştür. Gerçekleşen saldırı nedeniyle Saramati ailesi olarak Türkiye Cumhuriyetinden ve Türk kardeşlerimizden özür dileriz. Türkiye Cumhuriyeti her zaman biz Kosova halkının yanında olmuştur. Bu yapılan saldırı istem dışı bir olaydır. Ailemizde bile Türk gelinimiz var. Biz her zaman kardeşiz.'' dedi.

''TÜRK BAŞKONSOLOSLUĞU OLDUĞUNU ÖĞRENİNCE..."

Saldırının gerçekleştiği gün öncesi, bazı Arnavut medyalarında kışkırtıcı haberler çıktığını vurgulayan Saramati, ' 'Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı dolayısıyla çocuklarımız da etkilendi ve istem dışı bu saldırıyı düzenlediler. Saldırının gerçekleştiği akşam çocuklar binanın Türk Başkonsolosluğu olduğunu bilmiyorlarmış, ancak saldırı sonrası binanın Türk Başkonsolosluğu olduğunu öğrendiklerinde çok pişman olmuşlar. Son olarak bir kez daha Türk devletinden bir baba olarak özür diliyor, çocuklarımızı affetmelerini bekliyoruz." dedi.

''TORUNLARIM KIŞKIRTICI HABERLERDEN ETKİLENDİ''

Saldırganların dedesi Hamdi Saramati de, torunlarının böyle bir saldırıya bulaşmış olmalarından dolayı çok üzgün olduğunu söyledi. "Biz Arnavut halkı olarak her daim Türk halkıyla kardeşçe birlikte yaşayan bir toplumuz." diyen Saramati, "Torunlarım maalesef o gün bazı kışkırtıcı haberlerden etkilenerek böyle bir girişime kalkıştılar. Şu an tutuklu olan torunlarım da bu olaydan dolayı çok üzgünler. Hani sorsanız neden yaptınız, pişmanız diyecekler. Ben olsun, dedelerim olsun her daim Türk halkıyla kardeşçe ve huzuriçerisinde yaşamışız ve her zaman da yaşayacağız.'' dedi.

''TORUNLARIMIN AFFEDİLMESİNİ RİCA EDİYORUM''

Kosova'da Türk akrabalarının olduğunu vurgulayan Saramati, ''Bir kez daha bir dede olarak torunlarım adına hem Kosova hem de Türkiye Cumhuriyeti'nden özür dileyerek, torunlarımın affedilmesini rica ediyorum. Bize bu büyüklüğü göstermelerini istiyorum." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 11
  • Eyt 7 yıl önce Şikayet Et
    Kosova kanunu ne diyor sa uygulanmalı .Bize nankörlük yaptılarsa Allah afetsin.
    Cevapla
  • islam 7 yıl önce Şikayet Et
    amca ellerinden öpüyorum ama hayır orada kollaması gereken yere saldırdı
    Cevapla
  • elazığlı 7 yıl önce Şikayet Et
    ne affedilmesi bunların hakkı ipte sallandırılmaktır.Türkiye Cumhuriyeti'nin bayrağının asılı olduğu yere molotof atmakta ne demek.o eli alır kırarız.kusura bakma dede torunlarını iyi yetiştiremmişsiniz
    Cevapla
  • Mehmed 7 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle affedilmemeli.isledikleri sucun kanuni karlisigi neyse ceksinler.bu gibi konularda asla taviz verilmemeli.madem Türk dostusun o vakit evladina torununa dostunu dusmanini iyi ogreceksin.Allah muhafaza o saldirida bir can kaybi yasansaydi neolacakti ? Varmi oyle sucu isle pismanim de.ülke olarak daima merhamet ettik her millete.fitratimiz ve inancimiz geregide ayni sekilde mazlumun yaninda olmaya devam edecegiz.lakin bu gibi olaylara eyvallah diyecegimiz anlamina gelmiyor.bir nusubet bin nasihatten iyidir.ceksinler cezalarini.sucu isleyen ve suca karisan her kim olursa olsun.dini dili farketmez ceksin cezasini arkadas
    Cevapla
  • gülsen 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'nin kaderi bu demek ki, kime yardım etse elinden tutsa bir hançer yiyor sırtından.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı
Emekli imam kurduğu sistemle elektrik faturasını 3'te 1 oranında düşürdü