Alarm verildi: Bu kez başka geliyor!

Perşembe gününden itibaren Ankara ve İstanbul başta olmak üzere yurdun büyük bölümü yeniden kar yağışının etkisine giriyor.

Alarm verildi: Bu kez başka geliyor!
Alarm verildi: Bu kez başka geliyor!
GİRİŞ 24.01.2017 09:01 GÜNCELLEME 24.01.2017 11:46
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yurt genelinde soğuk hava etkisini tekrar hissettirecek. Mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklıklarının bugünden itibaren yurdun batı kesimlerinden başlayarak hafta sonuna kadar kuzey, iç ve batı kesimlerde azalması bekleniyor. Perşembe ve cuma tüm yurdu etkisi altına alacak olan yağışlı hava pazar gününe kadar devam edecek. 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da yarın akşam karla karışık yağmur şeklinde başlayacağı tahmin edilen yağışlı havanın yerini kara bırakacağını bildirdi. Ancak kar yağışının, iki hafta önceki kadar etkili olmayacağı belirtildi. İlk gelen bilgilere göre, yaklaşık 10-15 cm civarında bir kar kalınlığı oluşturması beklenen yağışla birlikte etkili olacak soğuk hava dalgasının ise öncekine göre daha uzun süreceği tahmin ediliyor. 

İstanbul Teknik Üniversitesi Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, "Yarından itibaren kar Trakya'da etkili olacak. Perşembe, cuma ve cumartesi Trakya'da azalıp, İstanbul üzerinden Anadolu'ya yayılacak. Bir önceki karla karşılaştırırsak bu sistem daha zayıf. Ancak Karadeniz göl etkisi yaparsa, kar İstanbul'da biraz daha fazla olabilir. Anadolu da biraz daha soğuk olabilir" diye konuştu.

YORUMLAR 4
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah evsizin, garibanın bir de dışardaki canlının yardımcısı olsun. Yoksa tam zamanı maşallah bekeret yağsın.
    Cevapla
  • Musa boyun 7 yıl önce Şikayet Et
    Allah bizlere diyor olmayana verin garibani gizetin bizde Allah a dyoruz aynisni
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    Amin, amin amin.
    Cevapla
  • Kullll. 7 yıl önce Şikayet Et
    Doğru demişsin kardeş amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve İsrail'den kanlı anlaşma! Hamas'ı öne sürüp el sıkıştılar
Hizbullah'tan İsrail'e operasyon! Füzeler peş peşe fırlatıldı